Lämpöiset leivät ovat mukava ja melko simppeli iltapala.
Tällä kertaa halusin täyttää ne pelkillä vihanneksilla. Leiväksi valitsin kaupan
esipaistetun ciabattan, tällä kertaa mentäisiin helpon kautta.
Vihanneksiksi valikoitui tuoreita herkkusieniä ja terttukirsikkatomaatteja. Etsin kaupasta gruyere juustoa, jotta leipä saisi
ihanan fonduemaisen venyvän juustopinnan. No eipä löytynyt siitä kaupasta, mutta
eihän se tahtia haitannut. Sitten
silmäni osuivat ”mustapekkaan” tai ainakin kopioon siitä eli rainbow tuoteperheen
pippurituorejuustoon. Tämä saisi toimia juustoleipien yhtenä mausteena. Lisäksi
hyvin kypsytettyä goudaa ja juustogratiini olisi herkullinen ja mehevä.
GRATINOITU CIABATTA HERKKUSIENILLÄ JA KIRSIKKATOMAATEILLA
Raaka-aineet:
- 1 esipaistettu ciabatta tai valmis
- 200 g tuoreita herkkusieniä
- 200g kirsikkatomaatteja
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 tl rakuunaa
- ½ tl timjamia
- 1 pkt rainbow pippurituorejuusto
- 3 dl juustoraastetta (väh. 20 %)
- 1 kananmuna
- 5 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl balsamicoa
- tuoretta basilikaa
OHJE:
Aseta uuni 200 asteeseen. Paista leipä ohjeen mukaan.
Kuori ja pilko sipuli. Kuori myös valkosipulinkynsi.
Puhdista sienet ja halkaise ne. Pese tomaatit.
Laita öljy pannulle ja kuullota sipulia hetken. Lisää
pilkotut herkkusienet. Anna paistua n. 5 minuuttia.
Lisää tomaatit pannuun sekä kaikki kuivamausteet. Sekoita ja
paista muutama minuutti.
Lisää balsamico ja raastettu valkosipulinkynsi. Sekoita
hyvin. Ota pannu pois liedeltä.
Pilko basilikanlehtiä ja lisää niitä paistoksen joukkoon.
Leikkaa leipä halki ja halkaistut 2 osaan.
Riko kanamuna kulhoon, lisää pippurituorejuusto muruina
joukkoon sekä juustoraaste. Sekoita hyvin.
Jaa herkkusieni-tomaattipaistos leipien päälle. Lisää
juustogratiini. Paista uunissa noin 10 minuuttia, kunnes juusto on kauniisti
gratinoitunut.
Tarjoa rucolaa tai muuta salaattia leipien kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti