VALKOINEN PIZZA alkoikin vihertää, smetanaa ja tuoreita yrttejä




Heissan, pidettäisiinkö tänään pizzapäivä.



Pizzoja löytyy joka lähtöön, vain mielikuvitus taitaa olla rajana.



 Kauhean usein ei pizzoja tule tehtyä, johtuu varmaan siitä, kun en ole mikään varsinainen leivän syöjä.



Miestäni haluan kuitenkin välillä helliä, pizzat kun ovat hänen herkkuansa

Viimeaikoina on pizzapohjissa näkynyt myös erilaisia kastikkeita. Perinteisten tomaattikastike pizzojen rinnalle on tullut ns. valkoisia pizzoja ja tätä soveltaen, halusin myös itse kokeilla  jotain uutta.




VIHERPIZZA, YRTTI-SMETANAKASTIKKEELLA 



Raaka-aineet:

pohjaan:

25 g hiivaa
2 dl kädenlämpöistä vettä
1 tl pizzamaustetta
½ tl suolaa
ripaus sokeria
4 ½ dl durumvehnäjauhoja
3 rkl oliiviöljyä

kastike:

150 g smetanaa
tuoretta basilikaa ja persilijaa (1/2 ruukkua kumpaakin)
1 ½ kuivattua rakuunaa
ripaus suolaa ja pippuria
2-3 kevätsipulia
2-3 valkosipulinkynttä

pinnalle:

150 g Greve  Allerum juustoa
 n. 200-300 g keitettyä parsakaalia ja parsaa (voit jättää toisen pois)
miniluumutomaatteja
pepperonisiivuja (Saarioinen pienet pepperonimakkara siivut 150 g paketti)










OHJE:

Sulata hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää suola, sokeri ja pizzamauste.

Lisää durum vehnäjauhot desi kerrallaan ja sekoita.
Vaivaa taikinaa käsin ja lisää lopuksi öljy.

Anna taikinan nousta lämpimässä, liinan alle peitettynä n. 40 minuuttia.

Tee pizzakastike.

Mittaa smetana astiaan.
Silppua tuoreyrtit sekä kevätsipuli ja lisää ne astiaan.
Raasta valkosipulinkynnet joukkoon.
Lisää kuivattu rakuuna (voit käyttää myös tuoretta)
Mausta ripauksella suolaa ja pippuria.

Kun taikina on noussut. Tee siitä pötkö ja leikkaa joko 5 pientä pullaa tai 2 suurempaa. Laita pizzatpallot leivinpaperin päälle uunipellille ja liinan alle. Anna nousta vielä sen aikaa kunnes uuni on valmis.

Aseta uunin lämpötilaksi 220.

Puolita n. 15-20 miniluumutomaattia.

Raasta juusto.

Leivo pizzapullat ohuiksi pohjiksi  ja laita takaisin leivinpaperin päälle.

Lusikoi yrtti-smetana kastike pizzojen päälle.

Ripottele juusto päälle.

Lisää parsat, tomaatin puolikkaat sekä pepperonimakkarat.

Paista pizzoja uunin alatasolla noin 15 minuuttia.

Paista yksi pelti kerrallaan, vaikka käyttäisit kiertoilmauunia.

Vinkki:

Ennen tarjoilua voit lorauttaa päälle vielä hyvää oliiviöljyä tai vihreää pestoa.



2 kommenttia:

  1. Pakko jossain vaiheessa kokeilla, näyttää tosi ihanalta ja muutenkin - vaihtelu virkistää.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tuija ja kiva kuulla :). Vaihtelu tosiaan virkistää. Kiva kokeilla jotain uutta, varsinkin silloin kun on kokkailuvire päällä.

    VastaaPoista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä