SUKLAA-CHILIMARINOITUJA KANANSIIPIÄ, kielen mennessään vievä naposteluherkku





Toiset viettävät pizzaperjantaita, meillä vietetään chicken wings iltaa. Olen ihan heikkona kanansiipiin, niitä täytyy saada vähintään kerran viikossa. Se on meidän perheen hemmotteluruoka numero uno.  Ihanaa sormin syötävää herkkua.





Kanansiipien marinointia vaihdellaan ja tällä kertaa halusin kokeilla jo aiemmin possun ribseille tekemääni suklaa-chili marinadia.





Tämä marinadi antaa siiville kivan makean ja samalla tulisen maun.  Eikä oikeastaan kaipaa mitään dippikastiketta lisäksi.  Tosin totutun tavan mukaan sitä kuitenkin löytyi tältäkin aterialta ja se sekoitettiin tällä kertaa helposti majoneesista, turkkilaisesta jugurtista ja Estrellan blue cheese dippijauheesta.

SUKLAA-CHILIMARINOITUJA KANANSIIPIÄ JA NUIJAPALOJA


Raaka-aineet:

  • reilu 1,5 kg kanansiipiä (no paketeissa on yleensä myös nuijapaloja)


Marinaadiin:

  • 1 dl vettä
  • 3 rkl tummaa sokeria
  • 4-5 kpl valkosipulinkynsiä pilkottuna
  • 3 rkl srirachaa (myös sambal oelak-kastike käy)
  • 2 rkl puna- tai omenaviinietikkaa
  • 80-100 g tummaa suklaata
  • 1 rkl öljyä


Dippikastike:

  • 4 rkl majoneesia
  • 5 rkl turkkilaista jugurttia
  • Estrellan blue cheese dipmix jauhoa maun mukaan



OHJE:

Mittaa katillaan kaikki marinadi aineet paitsi suklaa ja öljy.

Keitä kastiketta n. 5 minuuttia.

Ota pois liedeltä ja sulata suklaa pieninä paloina joukkoon. Lisää myös öljy.

Laita kanansiivet pussiin tai astiaan ja kaada puolet marinadikastikkeesta päälle. Ota loput talteen.

Anna siipien marinoitua vähintään 2 tuntia (itse tein marinadin aamulla, siivet marinoituivat jääkaapissa koko päivän).

Ota siivet vähintään puolta tuntia ennen paistoa huoneen lämpöön.

Aseta uunin lämpötilaksi 180 astetta.

Laita siivet leivinpaperinpäälle uunipellille nahkapuoli ylöspäin.

Paista siipiä n. 30 minuuttia. Ota pelti pois uunista. Sivele loput marinadista siiville.

Alenna uunin lämpötilaksi 160 ja jatka paistamista vielä n. 20 minuuttia.

Laita grillitoiminto päälle, nosta lämpöä ja aseta pelti ylemmäs. Paista siiville ihana rapea kuori (n. 2 - 4 min.)

Tee dippi tekeytymään jääkaappiin siipien paiston aikana.

Nautitaan rakkaudella kylmän juotavan kera.





2 kommenttia:

  1. Vuosia sitten näin laivalla, kun naapuripöydässä istuva runsasmuotoinen rouvas´henkilö nautiskeli sillistä, kekseistä ja suklaavanukkaasta suurella antaumuksella. Ajattelin silloin mielessäni, että: "VOI HELVATA SENTÄÄN, EI VOI OLLA TOTTA!" Joskus myöhemmin sain Mexicolaisia makuja-keittokirjan ja totesin, että kaakao ja suklaahan ovat mausteita siinä missä muutkin. Sitten asia unohtui taas, vaikka eksotiikka vilahtelee tämän tästä keittiössäni. Riistakastikkeisiinkin laitan kahvia! Ennakkoluulot ovat tehty kaadettaviksi ja kaatuivathan ne Jerikon muuritkin pasuunan soitosta :) reseptisi menee takuuvarmasti listaykkösiin!

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla Hanski :) Todellakin muurit on tehty rikottaviksi ja mitä enemmän saamme vaikutteita maailmalta, sitä enemmän uskallamme myös itse käyttää mausteita (pelkkä suola ja pippuri ei riitä ihan kaikkeen) mukavaa sunnuntaipäivän jatkoa sinulle :)

    VastaaPoista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä