Toiset viettävät pizzaperjantaita, meillä vietetään chicken wings iltaa. Olen ihan heikkona kanansiipiin, niitä täytyy saada vähintään kerran viikossa. Se on meidän perheen hemmotteluruoka numero uno. Ihanaa sormin syötävää herkkua.
Kanansiipien marinointia vaihdellaan ja tällä kertaa halusin
kokeilla jo aiemmin possun ribseille tekemääni suklaa-chili marinadia.
Tämä marinadi antaa siiville kivan makean ja samalla tulisen
maun. Eikä oikeastaan kaipaa mitään
dippikastiketta lisäksi. Tosin totutun
tavan mukaan sitä kuitenkin löytyi tältäkin aterialta ja se sekoitettiin tällä
kertaa helposti majoneesista, turkkilaisesta jugurtista ja Estrellan blue
cheese dippijauheesta.
SUKLAA-CHILIMARINOITUJA KANANSIIPIÄ JA NUIJAPALOJA
Raaka-aineet:
- reilu 1,5 kg kanansiipiä (no paketeissa on yleensä myös nuijapaloja)
Marinaadiin:
- 1 dl vettä
- 3 rkl tummaa sokeria
- 4-5 kpl valkosipulinkynsiä pilkottuna
- 3 rkl srirachaa (myös sambal oelak-kastike käy)
- 2 rkl puna- tai omenaviinietikkaa
- 80-100 g tummaa suklaata
- 1 rkl öljyä
Dippikastike:
- 4 rkl majoneesia
- 5 rkl turkkilaista jugurttia
- Estrellan blue cheese dipmix jauhoa maun mukaan
OHJE:
Mittaa katillaan kaikki marinadi aineet paitsi suklaa ja
öljy.
Keitä kastiketta n. 5 minuuttia.
Ota pois liedeltä ja sulata suklaa pieninä paloina joukkoon.
Lisää myös öljy.
Laita kanansiivet pussiin tai astiaan ja kaada puolet
marinadikastikkeesta päälle. Ota loput talteen.
Anna siipien marinoitua vähintään 2 tuntia (itse tein
marinadin aamulla, siivet marinoituivat jääkaapissa koko päivän).
Ota siivet vähintään puolta tuntia ennen paistoa huoneen
lämpöön.
Aseta uunin lämpötilaksi 180 astetta.
Laita siivet leivinpaperinpäälle uunipellille nahkapuoli
ylöspäin.
Paista siipiä n. 30 minuuttia. Ota pelti pois uunista.
Sivele loput marinadista siiville.
Alenna uunin lämpötilaksi 160 ja jatka paistamista vielä n.
20 minuuttia.
Laita grillitoiminto päälle, nosta lämpöä ja aseta pelti
ylemmäs. Paista siiville ihana rapea kuori (n. 2 - 4 min.)
Tee dippi tekeytymään jääkaappiin siipien paiston aikana.
Vuosia sitten näin laivalla, kun naapuripöydässä istuva runsasmuotoinen rouvas´henkilö nautiskeli sillistä, kekseistä ja suklaavanukkaasta suurella antaumuksella. Ajattelin silloin mielessäni, että: "VOI HELVATA SENTÄÄN, EI VOI OLLA TOTTA!" Joskus myöhemmin sain Mexicolaisia makuja-keittokirjan ja totesin, että kaakao ja suklaahan ovat mausteita siinä missä muutkin. Sitten asia unohtui taas, vaikka eksotiikka vilahtelee tämän tästä keittiössäni. Riistakastikkeisiinkin laitan kahvia! Ennakkoluulot ovat tehty kaadettaviksi ja kaatuivathan ne Jerikon muuritkin pasuunan soitosta :) reseptisi menee takuuvarmasti listaykkösiin!
VastaaPoistaKiva kuulla Hanski :) Todellakin muurit on tehty rikottaviksi ja mitä enemmän saamme vaikutteita maailmalta, sitä enemmän uskallamme myös itse käyttää mausteita (pelkkä suola ja pippuri ei riitä ihan kaikkeen) mukavaa sunnuntaipäivän jatkoa sinulle :)
VastaaPoista