PAISTETTUA KUHAA, ghee-kananmunakastike, tuoretta parsaa ja parmesanperunat





Kalapäivää suositellaan pidettävän ainakin kerran viikossa. No sitä sitten noudatettiin tänään ja aamulla heti kurvasin tutun kalatiskin ääreen. Kauppias esitteli hyvän kokoista merikuhaa, joka oli sinä aamuna tiskille esille laitettu. Siitä sitten valitsin kaksi hienoa yksilöä ja fileointikin kuului samaan hintaan. Tällä kertaa pyysin fileet täysin nahattomiksi.



Kuha on erinomainen vaalealihainen ja vähä ruotoinen kala. Näistäkään fileistä ei löytynyt yhtään ruotoa.



Kuha on varsin miedon, mutta maukkaan makuista, joten mielestäni suola ja pippuri riittävät tälle kalalle varsin hyvin. 

PAISTETTUA KUHAA,  KIRKASTETTU VOI-KANANMUNAKASTIKE, TUORETTA PARSAA (4:lle)


Raaka-aineet:

  • 4 kpl nahatonta kuhafilettä (väh. 800 g)
  • 0,7 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • ripaus musta- tai valkopippuria
  • raastettua sitruunan kuorta
  • nokare voita sekä öljyä kalan paistamiseen
Lisäksi:
  • 12 kpl keitettyä parsaa
  • 3 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 3 kevätsipulia
  • ½ dl tillisilppua
  • ½ sitruunan mehu
  • suolaa ja pippuria maun mukaan voikastikkeeseen

Ghee eli kirkastettu voi:
250 g voita

OHJE:

Aloita ruoanlaitto voin kirkastamisella.

Laita voi pieninä paloina kattilaan, lämmitä ja anna sulaa. Kuori vaahto pois ja kaada kirkas voi toiseen kattilaan. Ota pohjalle jäänyt sakka talteen, voit käyttää sitä myöhemmin esimerkiksi leipomiseen.

Kuori ja pilko  keitetyt kananmunat, lisää ne gheen joukkoon.

Lisää tillisilppu sekä sitruunan mehu. Lämmitä ja mausta suolalla ja pippurilla. Jätä liedelle alimmalle lämmölle.

Puhdista ja keitä parsat suolavedessä n. 3 minuuttia. Kaada vesi, mutta jätät parsat kattilaan kannen alle.

Lisää vehnäjauhojen joukkoon suola, pippuri ja sitruunankuori.

Paneroi kuhafileet kevyesti.

Laita pannulle nokare voita ja öljyä, paista fileitä n. 2 minuuttia/puoli.

Meillä oli vielä lisäksi uunissa tehtyjä parmesanperunoita, (ilman timjamia) joiden ohjeen löydät täältä.


Kokoa annos ja leikkaa lohko sitruunaa tai limeä jokaiselle ruokailijalle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä