Meillä oli tänään kevätsiivoustalkoot pihalla. Oksien keräilyä, haravointia ja muutamien pensaiden leikkuuta. Pihalla vierähtikin muutama tunti, joten mitään isotyölästä ruokaa ei haluttu valmistaa.
Keitot ovat kivoja ja nopeita ruokia valmistaa. Suippopaprikoita
olimme ostaneet eilisellä kauppareissulla ison paketin, joten niistä sitten
soppa saatiin.
PAAHDETTU SUIPPOPAPRIKA-JUUSTOKEITTO
Raaka-aineet:
- 4 isohkoa suippopaprikaa
- 2 sipulia
- 3 rkl öljyä
- 1 tl paprikajauhetta
- 4,5 dl vettä
- 1 kasvis- tai kanaliemikuutio
- 200 g paprika-chilituorejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
- 2-3 rkl parmesan juustoraastetta (se hienojakoinen)
OHJE:
Aseta uunin lämpötilaksi 220.
Pese ja kuivaa paprikat. Laita ne leivinpaperin päälle
uunipellille.
Paista uunin ylätasolla (n.20 min) kunnes ne tummuvat
melkein mustiksi.
Anna jäähtyä ja kuori mustunut kuori pois. Ota kanta ja
siemenet pois. Paloittele paprikat.
Pilko sipulit ja kuullota niitä öljyssä kattilassa.
Lisää vesi , paprikajauhe ja liemitiiviste kattilaa. Anna
kiehua noin 10 minuuttia.
Lisää kattilaan paloitellut paprikat, tuorejuusto. Kiehauta
ja soseuta keitto.
Laita kattila takaisin liedelle. Lisää kerma ja
parmesanjuustoraaste. Anna kiehahtaa. Mausta mustapippurilla.
Voit tarjoa keittoa esim. oliivigrissinien kera. Ohje löytyy tästä
Voit tarjoa keittoa esim. oliivigrissinien kera. Ohje löytyy tästä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti