Katselin tuossa päivänä eräänä vanhaa
reseptivihkoani. Sieltähän se sitten ponnahti verkkokalvoilleni, Etelä-Afrikkalainen
Bobotie. Hedelmäinen ja mausteinen jauhelihavuoka, joka oli päässyt unohtumaan.
Bobotien uskotaan syntyneen Hollannin
siirtomaakauden aikana, jolloin tämä naudan- tai lampaanjauhelihasta tehty ruoka on saanut vaikutteita myös
indonesiasta. Kuivatut hedelmät, kuten
rusinat ja aprikoosit kuuluvat osana tätä herkkua. Ateriaa täydentää sille
tehty huntu muna-maitoseoksesta.
ETELÄ-AFRIKKALAINEN JAUHELIHAVUOKA (6:lle)
Raaka-aineet:
- 800 g naudan jauhelihaa
- 2 isohkoa sipulia
- 2 valkosipulinkynttä raastettuna
- 1 tl inkivääriä raastettuna
Kuivamausteet:
- 1 rkl currya
- 1 tl garam masalaa
- ½ tl chilijauhetta
- 2 tl kurkkumaa
- 1 tl korianteria
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl suolaa
Nestemäiset mausteet:
- ½ sitruunan mehu
- 3 rkl mangochutney kastiketta
- 2 rkl tomaattipyrettä
Lisäksi:
- ½ dl rusinoita
- ½ dl mantelilastuja
- 2 siivuja vaaleaa leipää
- 4 dl maitoa
- 4 kananmunaa
- 6 kpl laakerinlehtiä
- 2-3 rkl öljyä
OHJE:
Yhdistä omiin kippoihin kuivamausteet sekä
nestemäiset mausteet.
Laita leivänpalat tilkkaan maitoa vettymään.
Laita leivänpalat tilkkaan maitoa vettymään.
Kuumenna öljy pannulla.
Pilko sipulit ja kuullota niitä niin, että ne
pehmenevät.
Lisää joukkoon raastetut valkosipulinkynnet sekä
inkivääri.
Lisää pannulle kuivamausteet. Anna mausteiden
lämmetä.
Lisää jauheliha joukkoon pieninä erinä ja paista
kypsäksi.
Lisää pannulle nestemäiset mausteet sekä vettyneet
leivänpalat.
Lisää paistokseen myös rusinat ja mantelilastut.
Aseta uunin lämpötilaksi 180.
Anna paistoksen hautua liedellä sen aikaa kunnes
uuni on tarpeeksi lämmin.
Riko kananmunat kulhoon ja sekoita. Lisää maito.
Laita jauhelihapaistos uunivuokaan. Paina lastalla
tiiviimmäksi.
Kaada päälle muna-maito.
Ripottele päälle muutamia mantelinlastuja sekä
laakerinlehdet.
Paista Bobotie jauhelihavuokaa n. 40 minuuttia.
Tarjoa ruoka kurkkumalla värjätyllä riisillä.
Tämä ruoka niinkuin moni muukin laatikkoruoka, paranee uudelleen lämmitettäessa.
Tämä ruoka niinkuin moni muukin laatikkoruoka, paranee uudelleen lämmitettäessa.
Kaunista katseltavaa ja hedelmäisen houkuttavaa :)
VastaaPoistaKiitos Hanski :)....juu maistuvaista erillaista hyvää :)
VastaaPoistaVarmaan namisyötävää, mutta aika "suuritöistä"!! Jos joskus ahkeralla tuulella tulis kokeilluksi!!!!
VastaaPoistaEi tässä aikaa kulu kuin tuon jauhelihan paistamisen ajan, uuni hoitaa loput, voi vain kuullostaa iso töiseltä kun noita mausteita on noinkin paljon. Mukavaa uutta viikkoa sinulle :).
Poista