Toscanalainen kanakeitto tekee arjestakin juhlaa


Näin pimeään ja kylmään vuodenaikaan kaipaa koko kehoa lämmittäviä aterioita. Keitot ainakin meidän perheessä ovat silloin omiaan.

Muistelin erästä italialaista keittoa viime talvelta ja sitä hiukan muokkaamalla syntyi tämä Toscanalainen kanakeitto.




Aitoon Toscanalaiseen keittoon tulee tulisia raakamakkaroita, mutta korvasin ne broilerin jauhelihalla eikä muuten keitto yhtään kalvennut siihen aitoon verrattuna.




Pehmeyttä ja syvyyttä keittoon tuovat pekoni ja kerma. Lehtikaalista soppa saa ihanan vihreyden ja aavistus chiliä ja cayennepippuria tuovat sen lämmön.






Tämä on oikeastaan melko juhlava keitto, joka varmasti ihastuttaisi myös ruokavieraat.




TOSCANALAINEN KANAKEITTO


Raaka-aineet:

  • 400 g broilerin jauhelihaa
  • 1 pkt pekonia
  • 6 perunaa (n.800g)
  • 1 sipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 l lehtikaalia (n.200g)
  • 9 dl vettä
  • 2 kanafondia
  • 1 pieni chilipalko
  • (1/4 tl cayennepippuria jauheena ei pakollinen)
  • ½ tl pippuria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 3 rkl öljyä paistamiseen
  • 4 dl kuohukermaa/ruokakermaa
  • 1 dl parmesan juustoraastetta


OHJE:

Kuori perunat ja viipaloi ne esim. mandoliinilla n. 3 mm paksuiksi viipaleiksi.

Silppua sipuli sekä valkosipulinkynnet ja siivuta chilipalko.

Huuhtele ja kuivaa lehtikaalit. Poista paksu lehtiruoti ja revi lehdet paloiksi.

Ota pekoniviipaleet pois paketista ja leikkaa viiteen osaan. Irroita palat toisistaan.

Laita paistinpannu liedelle, lämmitä pannu (lisää pekonipalat kylmälle pannulle) ja paista pekonit rapeiksi. Kaada valmiit kattilaan.

Paista pekonin rasvassa sipulisilppu, valkosipulinkynnet ja chiliviipaleet muutaman minuutin ajan, niin että ne hiukan pehmenevät (älä ruskista) ja kaada kattilaan.

Lisää pannulle 3 rkl öljyä ja paista broilerin jauheliha. Mausta  jauhelihaa ¼  tl suolaa ja ½ tl pippuria sekä 1 tl paprikajauhetta (1/4 tl cayennepippuria ei pakollinen). Kaada kattilaan.

Lisää perunaviipaleet kattilaan.

Lämmitä 9 dl vettä ja liuota 2 kanafondia. Kaada kattilaan.

Keitä keittoa ensin noin 5 minuuttia.

Lisää lehtikaalisilppu ja keitä keittoa vielä n. 10 minuuttia kunnes perunat ja lehtikaalit ovat kypsyneet.

Lisää lopuksi 4 dl kuohukermaa/ruokakermaa ja kiehauta.

Kun keitto on valmis, ripauta pinnalle parmesan juustoraastetta ja laita loput erillisessä astiassa tarjolle.




BUON APPETITO!!!

6 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköinen keitto. Keittoja tulee kyllä syötyä enemmän kun ilmat kylmenee.
    Mukavaa maanantai-iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Outi ja juu keitot sekä padat on ihan parasta talviruokaa 😋

      Poista
  2. Onpa herkullista. Meillä on pakkasessa itse tehtyjä mausteisia makkaroita, niitähän voisin kokeilla tähän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wow Tuuli, mä muistan sun postauksen niistä itsetehdyistä makkaroista, tulis muuten varmasti hyvä keitto, laitahan kuvaa sitten tulemaan!

      Poista
  3. Nyt hävettää tunnustaa, etten ole koskaan käyttänyt broitsun jauhelihaa. Keittija tykkäisin tehdä enemmänkin, sillä useamman päivän ruoka kerralla on aina plussaa. Tämä menee ehdottomasti kokeiluun 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta, nyt jos koska on sen broiskun jauhelihan aika :). Saat keittoa ja uuden makuelämyksen yhtä aikaan :).

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä