TÄYTELÄINEN JUUSTO-SELLERIKEITTO, VALMISTA 20 MINUUTISSA, VHH




Herkulliset vihanneskeitot ovat mitä parhainta iltaruokaa (miksei myös lounaalle). Ne valmistuvat nopeasti ja helposti, ilman turhia kikkailuja.


Yksi tällaisista on oma suosikkini, juusto-sellerikeitto, joka on valmistettu varsiselleristä yhdessä kylmäsavuporo koskenlaskijan kera.




Jännä juttu, aikaisemmin en ole pitänyt tuoreen varsisellerin mausta, keitoissa se on kyllä mennyt, mutta nykyään lisään sitä salatteihin ja smootheihin, oikein kaipaan sen makua.




Varsiselleri tai toisilta nimiltään lehti/ruotiselleri on myös edullinen raaka-aine, jota on kutsuttu myös superfoodiksi, sen sisältämän apigeniini-bioflavonoidin ansiosta.


Keitto tästä mielipiteitä jakavasta vihanneksesta valmistuu helposti, noin 20 minuutin sisällä eikä raaka-aineitakaan tarvita paljoa. Keitto sopii hyvin vähähiilihydraattiseen ruokavalioon.




Pieni varoituksen sana kuitenkin, jos et ole tottunut syömään varsiselleriä tai olet tottunut syömään kovia rasvoja, vaaleita viljoja sekä muita prosessoituja ruokia, niin selleri voi  tuoda vatsareaktion, joka johtuu sellerin voimakkaasta puhdistusreaktiosta.





TÄYTELÄINEN JUUSTO-SELLERIKEITTO 4-6:lle


Raaka-aineet:

  • 1-2 sipuli silppuna
  • 2-3 valkosipulinkynttä silppuna
  • 500g varsiselleriä 
  • 2-3 rkl voita
  • 1 l vettä
  • 2 kanafondia
  • 1 koskenlaskija kylmäsavuporo juusto
  • nipppu persiljaa
  • (päälle paahdettuja pinjasiemeniä, poro/hirvimakkaraa)

OHJE:

1. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet sekä huuhtele varsisellerinvarret ja leikkaa ne siivuiksi.


2. Laita kattilaan 2-3 rkl voita ja paista ensin hetki sipulisilppua, lisää sitten valkosipulinkynnet sekä siivutetut varsisellerin varret, freesaa vielä hetki.


3. Kaada kattilaan litra vettä ja lisää kaksi kanafondia. Anna keiton kiehua noin 15 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsyneet pehmeiksi.


 4. Soseuta keitto tehosekoittimella tai sauvasekoittimella yhdessä paloitellun koskenlaskija juuston sekä persiljanipun kera.


5. Lämmitä keittoa tarvittaessa. Jos haluat paahda pinjansiemeniä/pähkinöitä ja poron/hirven makkaraa kuutioina keiton päällä tarjottavaksi.





7 kommenttia:

  1. Jotenkin itselläni tekee mieli enemmän keitto- ja pataruokia kun ilmat viilenevät. Aivan ihanan näköinen keitto ja tuo juusto varmasti pehmittää mukavasti sellerin makua.
    Herkullista viikkoa sinulle Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Outi ja todellakin keitot alkavat maistua, kun päivät viilentyvät.
      Hauskaa Halloween viikonloppua sinulle :).

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos paljon Tuuli, keitosta tuli kyllä niin hyvää ja täyteläistä.

      Poista
  3. Kiitos vinkistä. Rakastan varsiselleriä, mutta enpä ole älynnyt tehdä siitä keittoa. Keiton mausteena kyllä ja salaatteja. Pitäppä testata <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Tiina, jännä, että tämä varsiselleri jakaa niin mielipiteitä, laidasta laitaan. Itse olen vasta nyt tottunut syömään sitä raakanakin.

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä