Nopeat ja helpot ruisrieskat sekä pinaattivoi ja se tuoksu




Jes, ihanaa Voice of Finland on taas alkanut telkkarista. Minä niin tykkään noista musiikkiohjelmista eikä tuolta telsusta oikein muuta kiinnostavaa tulekaan. Paitsi kokkiohjelmat ja hei minäkin pääsin osallistumaan yhteen niistä.

Kyseessä on uudelleen kuvattu Kokkisota J. Niin ja siis yleisössä istuin kokopäivän. Muistaakseni tuo ohjelma alkaa jo ensiviikolla. Silloisina vieraina olivat niin Duudsonit kuin Mari Perankoski ja Jouni Hynynen. Muistathan katsoa. Meillä yleisössä istuvilla oli ainakin tosi hauskaa J.




Kotona meillä on ollut aina tapana laittaa jotain kivaa syötävää, kun istutaan telkkarin eteen. Nyt ei mitään ihmeellistä kokkailtu, mutta hitsin hyviä ruisrieskoja kuitenkin ja päälle ihanaista pinaattivoita. Syönköhän minä muuten liikaa pinaattia? Oikein naurattaa, kun sitä on ollut nyt melkein joka ateriassa. Raudan saanti on siis ainakin taattu.







Ohjeen näihin tosi helppoihin ja nopeisiin ruisrieskoihin löysin K-ruoka lehdestä. Jogurtin muutin AB-jogurtista turkkilaiseksi ja jauhojen määrää lisäsin, muuten ohje samanlainen. Herkullinen tuoreen ruisleivän tuoksu tulee kotiin, kun näitä paistelee.

Pinaattivoikin valmistuu nopeasti tuoreita pinaatinlehtiä ryöppäämällä, lisäksi hiukan voita, jota jatkoin lusikallisella turkkilaista jogurttia.





NOPEAT JA HELPOT RUISRIESKAT JA PINAATTIVOI


Raaka-aineet rieskoille:

  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 rkl öljyä
  • 2 ½ dl ruisjauhoja (+ jauhoja muotoiluun)
  • ½ tl suolaa
  • ½ rkl sokeria
  • ½ tl ruokasoodaa

OHJE:

Mittaa jogurtti kulhoon ja sekoita öljy siihen.

Sekoita ruisjauhot, suola, sokeri ja ruokasooda eri astiassa keskenään ja lisää jogurtti-öljy seokseen.

Peitä kulho liinalla tai kelmulla ja anna seistä huoneenlämmössä noin 20 minuutti.

Aseta uunin lämpötilaksi 225 astetta.

Laita leivinpaperi uunipellille.

Ota ruisjauhopussi viereen ja nostele lusikalla jauhotettuihin käsiin (taikinasta tulee 6 palloa). Taputtele tasaisiksi rieskoiksi leivinpaperin päälle. Itse laitoin vielä seesamin siemeniä päälle, mutta se ei ole tarpeen.

Paista ruisrieskoja keskitasolla noin 15 minuuttia.


Raaka-aineet pinaattivoille:

  • n. 60 g pinaatinlehtiä
  • 0,6 dl vettä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl voita
  • 1 rkl turkkilaista jogurttia
  • suolaa ja pippuria

OHJE:

Laita vesi kiehumaan. Lisää pinaatinlehdet kiehuvaan veteen. Keitä vain hetki ja kaada lehdet siivilään. Huuhdo kylmällä vedellä.

Kuori valkosipulinkynnet.

Mittaa voi ja jogurtti mixeriin (tehosekoittimeen). Lisää valkosipulinkynnet sekä ryöpätty pinaatti. Aja tasaiseksi massaksi.

Mausta pinaattivoita suolalla ja pippurilla.

KIVAA LISÄÄ RUISRIESKOIHIN SAAT MYÖS LISÄÄMÄLLÄ 1 DL KURPITSANSIEMENIÄ TAIKINAAN.


Ja eikun nauttimaan vastaleivotuista ruisrieskoista.

6 kommenttia:

  1. Täytyypä ottaa rieska-resepti talteen. Apukokit ovat innokkaita leipureita, ja helpot ja terveelliset reseptit ovat tarpeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapset rakastaa leipomista sehän onkin kivaa puuhaa, tässä taikina on melko "korteaa" joten leivontavaiheessa paljon jauhoja kouraan :) Mukavaa viikonloppua

      Poista
  2. Kuulostaa herkulliselle :) Voice minutkin koukuttaa telkkarin ääreen. Ruokaohjelmia tulee vähemmän seurattua, mutta Kokkisotaa silloin edelliskerroilla tuli silloin tällöin seurattua. Hynysjakso täytyy ehdottomasti muistaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo Voice ja Vain elämää ei sieltä teeveestä muuta tarttis tullakkaan :). Mukavaa viikonloppua <3

      Poista
  3. Kuulostaapa tosi herkullisilta! Pinaattivoi näyttää niin hauskalta, että sitä pitää heti viikonloppuna kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla ja voihan tuota laittaa vaikka grillatulle kalalle. Mukavaa viikonloppua 😊

      Poista

seuraa blogit.fi

mukana 40 + blogit yhteisössä

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Herkkusuu.fi - Parhaat ruokablogit

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä