SUUSSA SULAVAA SERRANON KANAA




Tässä on tullut viime aikoina herkuteltua oikein olan takaa, milloin toisten tekemänä ja milloin kotona. No ruoka taitaa olla se paras ilahduttaja, kun ikää tulee enemmän. Toki se mamman mussukka, juuri yksi vuotta täyttänyt tyttärentytär, on parasta mitä elämä tällä hetkellä tarjoilee.

Viime sunnuntaina harjoittelimme istumaan pianon edessä ja kokeiltiin minkälaisia ääniä saadaan aikaan. Eikö ole hienot otteet hänellä <3.


Samaisen sunnuntain aamuna katsoin Australian Master Chefiä ja siitähän tämä ajatus Serranon kanaan lähti. Kokelaista Aldo valmisti broilerinrintaa Prosciutto Involtinia ja tuo annos näytti niin herkulliselta.



Järvenpää Citymarketissa oli tarjouksessa jyväbroilerin nahattomia reisipaloja ja mikäs sen parempaa kananlihaa olisi tähän ruokaan. Reisipaloista saa erityisen mehukkaita ja mureita, väittäisin niiden olevan parasta osaa kanasta. Ja mikä parasta, kilohinta on myös edullinen.



Montaa raaka-ainetta tähän ruokaan ei tarvita ja valmistus on helpohko. Sillä välin kun ateria kypsyy uunissa voi keittää vaikka riisin valmiiksi. Mulla sattui olemaan kanttarellejä ja suppilovahveroita, joista syntyi maukas sienirisotto aterian lisukkeeksi.


SERRANON KANAA YRTTIJUUSTOLLA 4-5 henkilölle


Raaka-aineet:

  • 1 kg nahattomia reisipaloja
  • 115 g Philadelphia yrttijuustoa
  • 1 rkl kuivattua rakuunaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 pkt Serrano-kinkkua
  • 1 kokonainen valkosipuli puolitettuna
  • ½ sitruuna viipaleina (noin 8 siivua)
  • 2 ½ dl vettä
  • 1 kanaliemikuutio fond du chef
  • öljyä/voita paistamiseen


OHJE:

Ota reisipalat huoneenlämpöön ja poista ylimääräiset rasvat, jos niitä on. Leikkaa pieni viilto reisiluun alle juustoa varten.

Kaada yrttijuusto kulhoon ja sekoita 1 rkl kuivattua rakuunaa sekä 1 rkl sitruunamehua joukkoon.

Jaa juustotäyte reisipaloihin, noin ruokalusikallinen jokaiseen.

Pyöritä täytetty reisipala rullalle ja kiedo Serranon kinkun siivu ympärille, varmista vielä hammastikulla. Jatka niin, että kaikki kananpalat on kääritty (itsellä jäi kinkkua yli, sen voi syödä vaikka aamiaisella munakkaan kera).

Aseta kiertoilmauunin lämpötilaksi 180.

Laita kunnon nokare voita sekä muutama ruokalusikallinen öljyä pannulle.

Paista kananpaloja noin 2 minuuttia/puoli ja laita ne uunivuokaan.

Leikkaa valkosipuli puoliksi, ota hiukan myös niille väriä ja laita vuokaan.

Keitä 2 ½ dl vettä ja liuota 1 kana fond du chef siihen. Kaada liemi vuokaan (parasta on lämmittää vesi samassa paistinpannussa, saat kaiken maun talteen).

Leikkaa sitruunasta siivuja ja asettele ne myös vuokaan.

Anna ruoan hautua noin 40 minuuttia uunin alaosassa.

Muista ottaa hammastikut pois ennen tarjoilua.

Ripottele päälle vielä persiljaa.

HYVÄÄ RUOKAHALUA!



9 kommenttia:

  1. Olisiko tässä meidän ensi perjantain hemmottelu-ruoka? Ihanan näköistä taas kerran <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Anni <3, tää ateria vei kyllä kielen mennessään, joten suosittelen sydämestä kokeilemaan.

      Poista
  2. Voi taivahan vallat miten herkullinen resepti. Tätä pitää kyllä kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Kimmo <3, vähän hämmästyin itsekin miten tästä näin hyvää tuli :D.

      Poista
  3. Herkullisen näköistä:) Pitää kokeilla tehdä joskus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Kati ja kiitos <3. Tämä ruoka ei varmasti jätä kylmäksi.
      BTW, kävin kurkkaamassa sun blogia, kiinnostava ja upeita kuvia sinulla <3.

      Poista
  4. Tykkään kovasti kanan ja sitruunan yhdistelmästä. Pitäisi vielä miettiä, että millä tuon kinkun voisi korvata!
    Ihanaa tiistaita Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Outi ja tuohon sun pulmaan olisi kanapekoni aika hyvä ratkaisu, voisit kokeilla sillä.
      Riemukasta loppuviikkoa sinulle <3.

      Poista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä