MAUSTEINEN KANAKASTIKE JA SITRUUNA-KESÄKURPITSANUUDELIT




Tammikuun viimeistä viikkoa viedään ja hyvin on edennyt uuden vuoden lupaukseni terveellisemmästä ruokavaliosta. Oikeastaan kun mietin tarkemmin, niin oikein täytyy ihmetellä, miten helposti tämä onkaan sujunut. Mitään mielitekoja pizzojen tai hamppareiden suhteen ei ole ollut, mutta pitää mun tunnustaa yks juttu.


 Tytär oli perheineen vierailulla viikonlopun ja tietty sitten heitä varten oli herkkujakin hankittu eli karkkia, limua yms. No mä sorruin nameihin ja sitten sunnuntaiaamuna podin ihan hirveetä morkkista, hyvä etten purskahtanut itkuun, näin helposti ne mieliteot muuttuvat. Pakko oli vähän moittia itseäni tai no keskustella, että oliko se tarpeellista ja oliko kuitenkaan niin vaarallista, jos palaan ruotuun takaisin. Sunnuntai sujui jo uuden elämän normien mukaan, jumpalla kävin ja ateriat suunnitelmien mukaan vhh:na.


Eilen tein broilerin sisäfileestä mausteista kanakastiketta ja tarjoilin sitä sitruuna-kesäkurpitsanuudeleilla ja raejuustolla. Sori, mut pakko kehaista, maistuu muuten vielä tänäänkin tätä postausta kirjoittessani, niin hyvältä, viimeisiä suupaloja tässä maiskuttelen.


MAUSTEINEN KANAKASTIKE  JA SITRUUNA-KESÄKURPITSANUUDELIT (4-5 annosta)





Raaka-aineet:
  • 3-4 kesäkurpitsaa (noin kilo)


Pese, kuivaa ja raasta spiraalileikkurilla tai veitsellä suikaleiksi ja laita keittiöpyyhkeen päälle.

Marinadi:

  • 600g broilerin sisäfilettä
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl sweet-chilikastiketta
  • ¼ tl chilijauhetta


Pilko sisäfileet suupaloiksi, laita kulhoon ja lisää loput aineet. Anna marinoitua vähintään 15 minuuttia.

Kastike:

  • 1 sipuli silputtuna
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1-2 rkl öljyä
  • 1 knorr kanafondi
  • 2 dl kuumaa vettä
  • ½ -1 sitruunan mehu
  • timjamia/persiljaa
  • (sweet-chilikastiketta/chilijuhetta oman maun mukaan)


Laita 1-2 rkl öljyä pannulle ja paista marinoituja sisäfilepaloja, lisää sipulisilppu ja jatka paistamista, kunnes fileet ovat kypsyneet (noin 10 minuuttia yhteensä).

Mittaa 1 rkl tomattipyrettä ja sekoita joukkoon, kaada myös 2 dl kuumaa vettä ja lisää kanafondi. Anna hautua vielä 5 minuuttia, kastike saa kiehua hiukan kokoon. Maista lopussa tulisuus, lisää tarvittessa sweet-chilikastiketta tai chilijauhetta. Ota pois pannusta, jätä sivuun odottamaan.

Kääri keittiöpyyhe rullalle ja purista kesäkurpitsoista mahdollisesti lähtevä vesi pois.

Laita nuudelit nyt pannulle ja kaada joukkoon ensin puolikkaan sitruunan mehu. Anna hautua muutamia minuutteja (maista nuudeleiden sitruuna) ja tee sitten pannun keskelle aukko, johon kaadat kanakastikkeen, anna lämmetä.

Ripottele päälle timjami/persiljaa.

Tarjoa raejuuston ja vihreän salaatin kera.





9 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Sirkku <3 j sitähän se olikin, tästä tuli mun uusi herkkuruoka :).
      Mukavaa tiistai päivän jatkoa sinulle!

      Poista
  2. Kevyttä ja maukasta, kyllä tuolla pääsee herkullisesti taas ruotuun!

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa ja näyttää todella herkulliselta. Olen ihastunut erilaisiin kanaruokiin ja viikonloppuna suoriuduin tekemään padassa perunoiden ja porkkanoiden kanssa kokonaisen broilerin :)
    Ihanaa viikkoa sinulle Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kana ruuat on kyllä herkullisia ja tuo kokonainen broisku kuulostaa tosi herkulliselta 😋
      Mukavaa talvista viikkoa myös sinulle Outi 😘

      Poista
  4. Voisit kyllä opettaa mulle joskus noi kesäkurpitsanuudelit <3 Näyttää ihanilta kaikissa sun ruoissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah hah haaa Anni, ihan niin kuin sä nyt apua tarvitsisit <3 <3 <3.
      Oot ihana!

      Poista
  5. Nuo kesäkurpitsanuudelit onkin loisto idea, ja vaihtoehto. Oikea herkkuannos. :) Hyvää Ystävänpäivää <3

    VastaaPoista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä