Tammikuun viimeistä viikkoa viedään ja hyvin on edennyt
uuden vuoden lupaukseni terveellisemmästä ruokavaliosta. Oikeastaan kun mietin
tarkemmin, niin oikein täytyy ihmetellä, miten helposti tämä onkaan sujunut.
Mitään mielitekoja pizzojen tai hamppareiden suhteen ei ole ollut, mutta pitää
mun tunnustaa yks juttu.
Tytär oli
perheineen vierailulla viikonlopun ja tietty sitten heitä varten oli
herkkujakin hankittu eli karkkia, limua yms. No mä sorruin nameihin ja sitten
sunnuntaiaamuna podin ihan hirveetä morkkista, hyvä etten purskahtanut itkuun,
näin helposti ne mieliteot muuttuvat. Pakko oli vähän moittia itseäni tai no
keskustella, että oliko se tarpeellista ja oliko kuitenkaan niin vaarallista,
jos palaan ruotuun takaisin. Sunnuntai sujui jo uuden elämän normien mukaan,
jumpalla kävin ja ateriat suunnitelmien mukaan vhh:na.
Eilen tein broilerin sisäfileestä mausteista kanakastiketta
ja tarjoilin sitä sitruuna-kesäkurpitsanuudeleilla ja raejuustolla. Sori, mut pakko kehaista, maistuu muuten vielä
tänäänkin tätä postausta kirjoittessani, niin hyvältä, viimeisiä suupaloja
tässä maiskuttelen.
MAUSTEINEN KANAKASTIKE JA SITRUUNA-KESÄKURPITSANUUDELIT (4-5 annosta)
Raaka-aineet:
- 3-4 kesäkurpitsaa (noin kilo)
Pese, kuivaa ja raasta spiraalileikkurilla tai veitsellä
suikaleiksi ja laita keittiöpyyhkeen päälle.
Marinadi:
- 600g broilerin sisäfilettä
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl sweet-chilikastiketta
- ¼ tl chilijauhetta
Pilko sisäfileet suupaloiksi, laita kulhoon ja lisää loput
aineet. Anna marinoitua vähintään 15 minuuttia.
Kastike:
- 1 sipuli silputtuna
- 1 rkl tomaattipyrettä
- 2 rkl öljyä
- 1 tl suolaa
- 2 dl kuumaa vettä
- ½ -1 sitruunan mehu
- timjamia/persiljaa
- (sweet-chilikastiketta/chilijuhetta oman maun mukaan)
Laita 1-2 rkl öljyä pannulle ja paista marinoituja
sisäfilepaloja, lisää sipulisilppu ja jatka paistamista, kunnes fileet ovat
kypsyneet (noin 10 minuuttia yhteensä).
Mittaa 1 rkl tomattipyrettä ja sekoita joukkoon, kaada myös
2 dl kuumaa vettä ja mausta suolalla. Anna hautua vielä 5 minuuttia, kastike saa kiehua
hiukan kokoon. Maista lopussa tulisuus, lisää tarvittessa sweet-chilikastiketta
tai chilijauhetta. Ota pois pannusta, jätä sivuun odottamaan.
Kääri keittiöpyyhe rullalle ja purista kesäkurpitsoista
mahdollisesti lähtevä vesi pois.
Laita kuivatut kesäkurpitsanuudelit nyt pannulle (laita tarvittaessa pannulle öljyä/voita) ja kaada joukkoon ensin
puolikkaan sitruunan mehu. Anna hautua muutamia minuutteja (maista nuudeleiden
sitruuna) ja tee sitten pannun keskelle aukko, johon kaadat kanakastikkeen, anna lämmetä.
Ripottele päälle timjami/persiljaa.
Tarjoa raejuuston ja vihreän salaatin kera.
Kuulostaa herkulliselta❤💕👍😋
VastaaPoistaKiitos Sirkku <3 j sitähän se olikin, tästä tuli mun uusi herkkuruoka :).
PoistaMukavaa tiistai päivän jatkoa sinulle!
Kevyttä ja maukasta, kyllä tuolla pääsee herkullisesti taas ruotuun!
VastaaPoistaKiitos Tuuli <3 ja juu herkullisesti paluu ruotuun :).
PoistaKuulostaa ja näyttää todella herkulliselta. Olen ihastunut erilaisiin kanaruokiin ja viikonloppuna suoriuduin tekemään padassa perunoiden ja porkkanoiden kanssa kokonaisen broilerin :)
VastaaPoistaIhanaa viikkoa sinulle Sari <3
Kana ruuat on kyllä herkullisia ja tuo kokonainen broisku kuulostaa tosi herkulliselta 😋
PoistaMukavaa talvista viikkoa myös sinulle Outi 😘
Voisit kyllä opettaa mulle joskus noi kesäkurpitsanuudelit <3 Näyttää ihanilta kaikissa sun ruoissa :)
VastaaPoistaHah hah haaa Anni, ihan niin kuin sä nyt apua tarvitsisit <3 <3 <3.
PoistaOot ihana!
Nuo kesäkurpitsanuudelit onkin loisto idea, ja vaihtoehto. Oikea herkkuannos. :) Hyvää Ystävänpäivää <3
VastaaPoista