Kylläpä meitä hellittiin kauniilla talvisella säällä koko
viikonloppu. Vaikka en tunnustakaan olevani mikään talvi-ihminen, niin nautin tällaisina päivinä lenkkeilystä järven jäällä.
Maanantai aamuna kyllä vähän järkytyin, koska ulkona oli -24,7 pakkasta,
mutta ulos oli lähdettävä ihailemaan super verikuuta. En meinannut ensin
löytää koko kuuta taivaalta, sillä se oli piilossa isojen kuusien takana, mutta
onneksi näin edes pilkahduksen siitä, oli se vaan sen verran upeaa katseltavaa. Tarkenitko sinä käydä sitä ihailemassa?
Kuvaa en kummoista siitä saanut, olisi pitänyt taas järvelle lähteä, mutta
arvaa vaan juuri sängystä nousseena, se ei todellakaan houkutellut.
Liemi on keitetty kookosmaidon kera (tosin suurin osa on
vettä) ja täyteläisyyttä (aasian makuja) keitolle antaa kalakastike sekä
riisiviinietikka. Vaikka keittiöstäsi niitä ei löydy, niin kehotan ostamaan ja
kokeilemaan, sillä niitä tarvitaan useampiin thaimaalaisiin, japanilaisiin ja
kiinalaisiiin ruokiin. Ja vaihtelu virkistää, vai mitä?
Keitto on vähähiilihydraattinen, mutta toki voit lisätä
lopuksi vaikka nuudeleita, jos kaipaat enemmän ruokaisuutta.
Jätin yhden lehtikaalivarren aamun smoothieta varten ja suosittelen! Smoothie sisälsi rahkaa, makeuttamatonta mantelimaitoa, lehtikaalia, kurkkua ja ruokalusikallisen siemeniä. Sori, mutta kerkesin nauttia sen, ennen kuin nappasin kuvan :).
LEHTIKAALI-KANA-KOOKOSKEITTO (6 annosta)
Raaka-aineet:
- 600 g broilerin fileepihvejä
- 1 ps (200g) lehtikaalia
- 1 kesäkurpitsa
- 6 isohkoa herkkusientä
- 4 valkosipulinkynttä raastettuna
- 1 tl raastettua inkivääriä
- 1,5 rkl kalakastiketta
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- suolaa tai 1 kanafondi
- ½-1 tl chilijauhetta
- 1 tl kurkumaa
- 1 tlk kookosmaitoa
- 1 l vettä
- ½ sitruunan/limen mehu
- 3 rkl öljyä
OHJE:
Leikkaa broilerin fileeleikkeet suikaleiksi.
Huuhtele lehtikaalit ja revi lehdet pieniksi (irti ruodista).
Pese kesäkurpitsa ja leikkaa suikaleiksi. Leikkaa myös
herkkusienet viipaleiksi.
Mittaa 3 rkl öljyä kattilaan. Lisää joukkoon raastettu
inkivääri, valkosipulinkynnet, chilijauhe, kurkuma ja kuullota niitä hetki.
Lisää litra vettä kattilaan ja perään kanasuikaleet sekä 1 tl suolaa tai 1 kanafondi. Anna kiehua 10 minuuttia.
Lisää seuraavaksi kesäkurpitsasuikaleet,
herkkusieniviipaleet sekä lehtikaalit. Mittaa joukkoon myös 1,5 rkl kalakastiketta
sekä 1 rkl riisiviinietikkaa. Anna kiehua 5 minuuttia.
Lopuksi kaada joukkoon kookosmaito ja kiehauta keitto ja
mausta ½ sitruunamehulla. Maista suola, lisää tarvittaessa.
Jos haluat niin:
Jos haluat niin:
Voit lisätä nuudeleita ( 2-3 pientä pussia) yhdessä
kookosmaidon kera, jos kaipaat hiilihydraatteja ja ruokaisuutta keittoon, itse
laiton ainoastaan 2 rkl raejuustoa päälle proteiineja lisätäkseni.
IHANAA UUTTA TALVISTA VIIKKOA SINULLE!
Ihanan herkullinen resepti, nam! Sinulla on upea uusi banneri, tykkään!
VastaaPoistaMukavaa viikkoa sinulle Sari <3
Kiitos paljon Outi 😘. Keitto oli kyllä maistuvasta 😊.
VastaaPoistaHuomasin, että kovasti on muissakin blogeissa tehty uutta ilmettä, joten jotain pientä tein itsekin.
Täytyypä tehdä olenkin jo melkein kaikki itämaiset kanakeitot kokeillut (ainakin melkein) :) tuleepahan käytettyä kuivattu lehti/mustakaali sekä kuivattuja tatteja ajattelin myös laittaa
VastaaPoistaHei Arto ja kiva kuulla, että inspiroidut kokeilemaan tätä keittoa. Oletko itse kasvattanut ja kuivattanut lehtikaalin? Silloin saat todellista luomukeittoa ja iso peukku myös tateille.
PoistaMukavaa pakkaspäivän jatkoa :).
Ihanaa keittoa, ja juuri täydellinen ohje tähän vuodenaikaan. Pitääkin testata tätä, sillä muutenkin oon nyt lähinnä erilaisia tomaatti/kasvissosekeittoja tehnyt. :) Mukavaa viikkoa <3
VastaaPoistaHei Kaura, kaunis kiitos sinulle <3. On totta kun ulkona paukkuu pakkanen, niin lämpimät ja lämmittävät keitot maistuvat silloin parhaiten.
PoistaMukavaa loppuviikkoa myös sinulle :).