KAHDEN VIIKON ENERGIAA LISÄÄVÄ TEHOSTARTTI RESEPTEINEEN, OSA 3 (TOINEN VIIKKO)




Heissan, kohta on ensimmäinen viikko takana tehostartin aloittamisesta. Miten sinulla on sujunut? Oletko huomannut olosi yhtään keventyneen? Ja miten on sen jaksamisen kanssa, onko energiatasosi noussut?

Vielä minua kiinnostaisi tietää, miten tämä ruokavalio on kohdaltasi sujunut, oletko tuntenut nälkää tai jotain muita tuntemuksia?

Omalta kohdalta viikko on sujunut hyvin. Ehkä muutama välipala on jäänyt syömättä ja alkuun tuon aamiaisen syömisessä oli haastetta (en ole tottunut syömään aikaisin aamulla), mutta nyt jo heti herätessä on mielessä smoothie, jäin siis koukkuun siihen J.



Piruuttani kävin vaa`alla aamulla, olo tuntui varsin energiseltä ja ensimmäisen kerran pitkään aikaan tunsin oikein kunnollista nälän tunnetta. No vaaka näytti reilu kahden kilon painonpudotusta, siis jee, ylimääräiset turvotukset olivat tiessään!

Varsinaisesti se vaa`an näyttämä luku ei ole tavoitteeni, vaan numeroa tai kahta pienempi vaatekoko sekä tietysti tyytyväisyys omaa kehoani kohtaan ja sen tuoma hyvänolon tunne. Matkani on vasta alussa, mutta kiirehän tässä ei ole, sillä olen antanut aikaa itselleni puoli vuotta. Sitä liikunnan määrää täytyy kyllä lisätä!



Mutta mitäpä tässä enempiä jorisemaan, tässä siis toisen viikon ateriat ensimmäiset 3 päivää.



Muista juoda vettä vähintään se 1,5 litraa/päivä ja valmista aamuisin tyhjään vatsaan juotavaa inkiväärijuomaa lisää. Aamukahvin voit nauttia joko mustana tai maidolla. Vältä sokerin ja suolan käyttöä, ohjeissa annetut määrät pitäisi riittää.

Aamusmoothiet ovat suurin piirtein ravintoarvoiltaan samanlaisia, joten voit valmistaa niitä oman mielitekosi mukaan. Kuitenkin suosittelen vaihtamaan, etteivät ne ala maistua ”hutulta”, no kyllä sinä varmaan ymmärrät.



TEHOSTARTTIVIIKKO  TOINEN VIIKKO (OSA 3)

PÄIVÄ 1

A: Vihersmoothie (tuttu edelliseltä viikkolta)
1 prk (250g) rahkaa, 1 avokado, pätkä kurkkua (100g), yksi lehtisellerin varsi, pari kourallista pinaattia, 1/2 sitruunan mehu, 2-3 dl kylmää vettä, 2 rkl leseitä (itse käytän runsas kuituista myllärin kauraa).

Mittaa ensin rahka ja 2 dl vettä smoothiekoneeseen ja lisää sitten kurkku, varsiselleri, avokado sekä pinaatti ja sitruunan mehu. Aja sileäksi, lisää kylmää vettä, että saat sopivan koostumuksen. Smoothien joukkoon sopii hyvin persilja ja minttu, mutta ne eivät ole välttämättömiä.


L: Grillattu porsaanleike chimichurrikastikkeella (ohje täältä) ja vihersalaatti (salaatti, kurkku, tomaatti)  ja 1 dl raejuuustoa  tai herkkusienimunakas

Herkkusienimunakas 2:lle, paprikaa/tomattia, parmesan juustorstetta, silmusalaattia ja 1 dl raejuustoa j

4 kananmunaa, 2 rkl vettä, 1/4 tl suolaa, 1/2 tl paprikajauhetta, noin 10 herkkusientä tai muuta sientä (esim. suppilovahveroa), 1 rkl öljyä

Riko munat kulhoon, lisää 2 rkl vettä sekä mausteet. Sekoita rakenne rikki.
Viipaloi herkkusienet, lisää 1 rkl öljyä pannulle ja paista sieniä hetki.
Kaada munakasmassa pannulle, pienennä lieden lämpö, anna hyytyä, lisää 2 rkl parmesan juustoraastetta. Ota liesi pois päältä, käännä munakas lautasta apuna käyttäen ja anna olla vielä hetki pannulla. Leikkaa munakas kahteen osaan ja ja laita väliin silmusalaattia, paprikaa/tomaattia ja lopuksi 1 dl raejuustoa lautaselle.


V: omena

P: Fenkoli-lohikeitto 4:lle

500g lohta/kirjolohta, 1 fenkoli, 2 lehtisellerinvartta, 2 porkkanaa, 1 sipuli, 2 valkosipulinkynttä, 2 rkl öljyä, 0,8 dl vettä, 1 kasvisliemikuutio/fondi, 2 laakeerinlehteä, noin 8 kokonaista mustapippuria, 1 dl tilliä,  ½  sitruunan mehu ja muutama kevätsipulin varsi (ei kuitenkaan välttämätön).

Siivuta fenkoli, lehtisellerit ja porkkanat. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.

Mittaa 2 rkl öljyä kattilaan ja kuumenna. Kuullota vihanneksia ja sipuleja ensin pari minuuttia ja lisää sen jälkeen 0,8 dl vettä ja mausteet (liemikuutio, laakerinlehdet ja pippurit) kattilaan. Anna kiehua noin 10 minuuttia, kunnes porkkanat tuntuvat melkein kypsiltä.

Silppua 1 dl tilliä.
Paloittele lohifilee isoiksi paloiksi. Ota kattila pois liedeltä, lisää lohipalat, tillisilppu ja purista puolikkaan sitruunan mehu kattilaan. Anna makujen tasaantua (lohipalat kypsyvät tällä välin). Maista keittoa ja jos tarvitset, lisää hiukan suolaa.

I: lasillinen rasvatonta piimää/jogurttia/maitoa

2.PÄIVÄ 

A: Pirtsakka puolukka-vesimeloonismoothie 2:lle

1 dl jäisiä puolukoita, 400g vesimeloni ilman kuoria tai siemeniä (noin 1/3 pienestä vesimelonista) , 3 dl turkkilaista jogurttia, 1 dl mantelimaitoa, tarvittaessa 1 päärynä (siis jos kaipaat makeutusta smoothieen) ja lopuksi 5 rkl runsaskuituisia kaurahiutaleita.
Mittaa koneeseen ensin jogurtti ja mantelimaito, lisää sekaan jäiset puolukat, aja sekaisin, lisää sitten vesimeloni ja tarvittessa päärynä sekä kaurahiutaleet, aja sopivaksi.

L: Fenkoli-lohikeitto

V: 1 dl raejuustoa ja hedelmä

P: Täytetyt paprikat 4:lle

4 paprikaa, 1 sipuli, 2 valkosipulinkynttä, 350g broilerin fileejauhelihaa
1 tl paprikajauhetta, 1 tl kurkkumaa, puolikas chilipalko tai ¼ tl chilijauhetta, ½ suolaa, 1 dl pinaattia/persiljaa, 8 miniluumu tomaattia, 1 mozzarella tuorejuustopallo, kermaviiliä/turkkilaista jogurttia ja silmusalaattia.

Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta
Pese paprikat, leikkaa hattu ja poista siemenet. Laita paprikat hattuineen uunivuoassa uuniin noin 20 minuutiksi. Tee täyte sillä välin.

Laita 1-2 rkl öljyä paistinpannulle, kuullota ensin muutama minuutti silputtuja sipuleita ja valkosipulinkynsiä. Lisää jauheliha ja jatka paistamista, kunnes jauheliha alkaa olla kypsä. Mausta 1 tl paprikajauhetta sekä kurkkumaa, ¼ chilijauhetta ja ½ tl suolaa. Sekoita hyvin ja lisää lopuksi pinaatti/persiljasilppu. Ota pannu pois levyltä.

Ota paprikat pois uunista ja täytä ne. Leikkaa mozzarella pallo 8 osaan ja jaa jokaiseen paprikaan 2 palaa sekä 2 miniluumutomaattia. Laita takaisin uuniin ja jatka paistamista vielä 15-20 minuuttia. Lisää silmusalaattia, kun laitat paprikat tarjolle ja päälle vielä lusikallinen kermaviiliä/turkkilaista jogurttia.  Nauti vihersalaatin kera.

PÄIVÄ 3

A: Auringon nousu smoothie (tuttu edelliseltä viikolta)

2 ½ dl mantelimaitoa, noin 3 dl jäisiä mansikoita, 1 banaani (pieni), n. 200g cantaloupemelonia (punnittu ilman kuoria ja siemeniä), ½-1 dl vettä, 2 rkl neitsytöljyä.

Kaada mantelimaito sekä jäiset mansikat smoothiekoneeseen (kannattaa käyttää jäämurskaohjelmaa jos löytyy) ja soseuta. Lisää sitten pieni banaani sekä meloni ja öljy. Soseuta ja lisää kylmää vettä tarpeen mukaan.

L: Täytetty paprika turkkilaista jogurttia/kermaviiliä ja vihersalaatti


V: ruisleipä, ohut sipaisu levitettä, salaattia, kurkkua

P: Kesäkurpitsa-lehtikaalikeitto ja raejuustoa/keitetty kananmuna

1 kesäkurpitsa (400g), pussi lehtikaalia (jätä 4 lehtikaalin vartta seuraavan aamun smoothieta varten), 0,8 dl vettä, 1 kanafondikuutio, 1 valkosipulinkynsi, ripaus cayennepippuria, 1 avokado.

Pese ja pilko kesäkurpitsa kattilaan, revi lehtikaalia ilman ruotia kattilaan, lisää 0,8 dl vettä, kanafondi sekä ripaus cayennepippuria. Anna kiehua noin 10 minuuttia. Kuori ja pilko avokado ja soseuta keitto.
Tarjoa 1 dl raejuustoa/kananmunan kera, lisää 1 rkl hyvää neitsytoliiviöljyä




Mukavaa ja energistä uutta viikkoa sinulle <3.


 Linkit viikolle 1  OSA YKSI  JA OSA KAKSI 

7 kommenttia:

  1. Kiva että kevyempi ruokavalio tuonut jo tuloksia. Kivoja ateria -ehdotuksia, ja tsemppejä jatkoon Sari💚

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin, sen myötä myös jaksaminen on lisääntynyt ja jännä juttu miten nopeasti sitä oppii syömään terveellisemmin, kun vaan jaksaa hiukan panostaa itseensä.
      Kiitos paljon tsempeistä Jael ja mukavaa uutta viikkoa sinulle <3.

      Poista
  2. Eipä ole pitkään aikaan tullutkaan tehtyä täytettyjä paprikoita. Herkullisia ruokia olet tehnyt ja luulisi tosiaan, että näitä syödessä ei nälkä pääse yllättämään.
    Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Outi 😘 joo kyllä näillä ruuvilla nälkä lähtee, vaikka terveellisiä ovatkin 😊.
      Mukavaa viikkoa myös sinulle ❤️

      Poista
  3. Taas tietää mitä syö ensi viikolla. Kulunut viikko on sujunut hyvin näiden ohjeitten avulla. Inkiväärijuomasta tuli todella vahvaa, tuntui minulle liian voimakkaalta tyhjään vatsaan joten olen sekoittanut vähän smoothien sekaan. Juon aina aamulla lasillisen vettä ensimmäisenä. Mukava jatkaa tästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että keksit laittaa sen inkiväärijuoman smoothien joukkoon, ensi kerralla kun teet sitä, voit pienentää inkiväärin määrää tai lisätä veden määrää ja kokeilla, olisiko se sopiva.
      Kiva kuulla, että viime viikko on mennyt hyvin, tsemppiä uuteen viikkoon :).

      Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä