RAIKAS VERIGREIPPI-FENKOLISALAATTI




Ja kuten tuossa edellisessä postauksessa (kanakebab) lupasin, niin tässä tämä ihanan raikas verigreippi-fenkolisalaatti.

Verigreippien ja appelsiinien satokausi on nyt parhaimmillaan ja omasta mielestä ne ovat mehukkaampia ja maku muutenkin syvempi.


Joten niitä kannattaa hyödyntää eri tavoin. Ne sopivat hyvin leivontaan, jälkiruokiin, tietysti mehuiksi ja smootheihin, mutta myös salaattiin.


Fenkolia tulee käytettyä ihan liian vähän ja useimmiten keitän sen liemessä (simpukat, kalakeitto), vaikka tämä maistuu erittäin hyvältä myös raakana.

Siispä suosittelen kokeilemaan kumpaakin yhdessä.


Ohjeen määrä riittää kahdelle ruokaslaattina, lisukesalaattina neljälle


VERIGREIPPI-FENKOLISALAATTI 


Raaka-aineet:

  • 2 verigreippiä
  • 1 pieni fenkoli tai ½ iso
  • ½ ruukku rapeaa salaattia (esim frisee)
  • mustia isoja oliiveja
  • 2 kevätsipulia (ei pakollinen)
  • tuoretta minttua, (mimis versoja)


Kastike:

½ dl hyvää öljyä
1 rkl punaviinietikkaa
1 tl hunajaa
ripaus suolaa, pippuria
1 rkl verigreipin mehua

OHJE:

Kuori verigreipit veitsellä niin, että leikkaat valkoisen kalvon pois. Leikkaa verigreippi fileet terävällä veitsellä kalvoista. Ota mehu talteen.

Pese fenkoli, ota lehdet (tillit) talteen koristeeksi. Puolita fenkoli ja leikkaa siitä ohuita suikaleita veitsellä tai mandoliinilla (isosta fenkolista käytetään vain puolet).

Revi salaattia tarjoiluastialle. Laita päälle vuorotellen fenkolin siivuja ja kalvottomia verigreipin lohkoja.
Lisää mustia oliiveja, mintun lehtiä, fenkolin tillit sekä mimis versoja.

Valmista kastike: mittaa öljy ja sekoita loput aineet joukkoon, kaada salaatin päälle.
Tämä salaatti sopii hyvin tarjottavaksi niin lihan, kalan kuin juustojen kanssa tai vaikka sellaisenaan.

Täältä löydät kanakebabin ohjeen



4 kommenttia:

  1. Ihanan raikasta! Minustakin veriappelsiinit ja - greipit ovat todella nyt mehukkaimmillaan! Voisin ahmia niitä, varsinkin appelsiineja. Herkkua lauantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Anni, olen sun kanssa niin samaa mieltä, välillä pitää ihan toppuutella ettei tuu syötyä liikaa (lapsena sain suolet solmuun noiden takia).

      Poista
  2. Ihanan, ihanan, näköistä salaattia! Voisin elää pelkällä salaatilla, ja itse asiassa melkein elänkin.

    Äärettömän kauniita ruokakuvia, ihan näitä katsellessa tulee nälkä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kaunis kiitos Johanna <3 ja totisesti salaattipäiviä kohti tässä mennään, niiden määrä vaan lisääntyy kesää kohti.

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä