Ja kuten tuossa
edellisessä postauksessa (kanakebab) lupasin, niin tässä tämä ihanan raikas
verigreippi-fenkolisalaatti.
Verigreippien ja
appelsiinien satokausi on nyt parhaimmillaan ja omasta mielestä ne ovat
mehukkaampia ja maku muutenkin syvempi.
Joten niitä
kannattaa hyödyntää eri tavoin. Ne sopivat hyvin leivontaan, jälkiruokiin,
tietysti mehuiksi ja smootheihin, mutta myös salaattiin.
Fenkolia tulee
käytettyä ihan liian vähän ja useimmiten keitän sen liemessä (simpukat,
kalakeitto), vaikka tämä maistuu erittäin hyvältä myös raakana.
Siispä
suosittelen kokeilemaan kumpaakin yhdessä.
Ohjeen määrä riittää kahdelle ruokaslaattina, lisukesalaattina neljälle
VERIGREIPPI-FENKOLISALAATTI
Raaka-aineet:
- 2 verigreippiä
- 1 pieni fenkoli tai ½ iso
- ½ ruukku rapeaa salaattia (esim frisee)
- mustia isoja oliiveja
- 2 kevätsipulia (ei pakollinen)
- tuoretta minttua, (mimis versoja)
Kastike:
½ dl hyvää öljyä
1 rkl punaviinietikkaa
1 tl hunajaa
ripaus suolaa, pippuria
1 rkl verigreipin mehua
1 rkl punaviinietikkaa
1 tl hunajaa
ripaus suolaa, pippuria
1 rkl verigreipin mehua
OHJE:
Kuori verigreipit veitsellä niin, että leikkaat valkoisen
kalvon pois. Leikkaa verigreippi fileet terävällä veitsellä kalvoista. Ota mehu
talteen.
Pese fenkoli, ota lehdet (tillit) talteen koristeeksi. Puolita
fenkoli ja leikkaa siitä ohuita suikaleita veitsellä tai mandoliinilla (isosta
fenkolista käytetään vain puolet).
Revi salaattia tarjoiluastialle. Laita päälle vuorotellen
fenkolin siivuja ja kalvottomia verigreipin lohkoja.
Lisää mustia oliiveja, mintun lehtiä, fenkolin tillit sekä
mimis versoja.
Valmista kastike: mittaa öljy ja sekoita loput aineet
joukkoon, kaada salaatin päälle.
Tämä salaatti sopii hyvin tarjottavaksi niin lihan, kalan
kuin juustojen kanssa tai vaikka sellaisenaan.
Täältä löydät kanakebabin ohjeen
Ihanan raikasta! Minustakin veriappelsiinit ja - greipit ovat todella nyt mehukkaimmillaan! Voisin ahmia niitä, varsinkin appelsiineja. Herkkua lauantaita!
VastaaPoistaHeissan Anni, olen sun kanssa niin samaa mieltä, välillä pitää ihan toppuutella ettei tuu syötyä liikaa (lapsena sain suolet solmuun noiden takia).
PoistaIhanan, ihanan, näköistä salaattia! Voisin elää pelkällä salaatilla, ja itse asiassa melkein elänkin.
VastaaPoistaÄärettömän kauniita ruokakuvia, ihan näitä katsellessa tulee nälkä!
Voi kaunis kiitos Johanna <3 ja totisesti salaattipäiviä kohti tässä mennään, niiden määrä vaan lisääntyy kesää kohti.
Poista