RAIKAS VERIGREIPPI-FENKOLISALAATTI




Ja kuten tuossa edellisessä postauksessa (kanakebab) lupasin, niin tässä tämä ihanan raikas verigreippi-fenkolisalaatti.

Verigreippien ja appelsiinien satokausi on nyt parhaimmillaan ja omasta mielestä ne ovat mehukkaampia ja maku muutenkin syvempi.


Joten niitä kannattaa hyödyntää eri tavoin. Ne sopivat hyvin leivontaan, jälkiruokiin, tietysti mehuiksi ja smootheihin, mutta myös salaattiin.


Fenkolia tulee käytettyä ihan liian vähän ja useimmiten keitän sen liemessä (simpukat, kalakeitto), vaikka tämä maistuu erittäin hyvältä myös raakana.

Siispä suosittelen kokeilemaan kumpaakin yhdessä.


Ohjeen määrä riittää kahdelle ruokaslaattina, lisukesalaattina neljälle


VERIGREIPPI-FENKOLISALAATTI 


Raaka-aineet:

  • 2 verigreippiä
  • 1 pieni fenkoli tai ½ iso
  • ½ ruukku rapeaa salaattia (esim frisee)
  • mustia isoja oliiveja
  • 2 kevätsipulia (ei pakollinen)
  • tuoretta minttua, (mimis versoja)


Kastike:

½ dl hyvää öljyä
1 rkl punaviinietikkaa
1 tl hunajaa
ripaus suolaa, pippuria
1 rkl verigreipin mehua

OHJE:

Kuori verigreipit veitsellä niin, että leikkaat valkoisen kalvon pois. Leikkaa verigreippi fileet terävällä veitsellä kalvoista. Ota mehu talteen.

Pese fenkoli, ota lehdet (tillit) talteen koristeeksi. Puolita fenkoli ja leikkaa siitä ohuita suikaleita veitsellä tai mandoliinilla (isosta fenkolista käytetään vain puolet).

Revi salaattia tarjoiluastialle. Laita päälle vuorotellen fenkolin siivuja ja kalvottomia verigreipin lohkoja.
Lisää mustia oliiveja, mintun lehtiä, fenkolin tillit sekä mimis versoja.

Valmista kastike: mittaa öljy ja sekoita loput aineet joukkoon, kaada salaatin päälle.
Tämä salaatti sopii hyvin tarjottavaksi niin lihan, kalan kuin juustojen kanssa tai vaikka sellaisenaan.

Täältä löydät kanakebabin ohjeen



2 kommenttia:

  1. Ihanan raikasta! Minustakin veriappelsiinit ja - greipit ovat todella nyt mehukkaimmillaan! Voisin ahmia niitä, varsinkin appelsiineja. Herkkua lauantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Anni, olen sun kanssa niin samaa mieltä, välillä pitää ihan toppuutella ettei tuu syötyä liikaa (lapsena sain suolet solmuun noiden takia).

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

aamiainen aamupala aasialainen alkuruoka aurajuusto basilika broileri broilerin jauheliha Crock-Pot fetajuusto fish&chips friteeraustaikina frittimuikku glaseerattu gluteeniton gluteeniton leipä grillattu grillaus hampurilaiset hedelmä helppo helppo ja nopea hunaja härkis illallinen iltapala intialainen kanaruoka intialainen lohicurry italialaiset lihapullat itsetehty juusto jauheliharuoka juhlaruoka juhlat. suolainen leivonnainen juusto juustokastike juustoraaste jälkiruoka jättikatkaravunpyrstö kaaliruoka kakku kala kala-ateria kala-ateria- lohi kalakastike kalakeitto kalapihvit kalapuikko kalaruoka kalkkuna kampelafile kana-ateria kana-ateria. broilerin siivet ja nuijapalat kanaruoka kasvisruoka katkarapu kebabvartaat keitetyt lihapullat keitot keittoruoka keksi kesäkurpitsa kesäkurpitsa gazpacho kesäkurpitsa-pinaattivohveli kesäkurpitsacannellonit kevyttä kirjolohi kookosmaito kukkakaali kylmäsavulohi kylmäsavulohikakku lampaankääpä leipätikut leivonta lihapata lihaperunavuoka lihapullat liharuoka lime lisuke lohifilee lohikeitto lohinuget lohipasta lohitartar lohitortilla lounas makea leivonnainen mandariinikeksi mantelinen suklaabanaanivohveli marinoidut päärynät marinoidut silakkafileet marinoitua punasipulia marja-aronia mozzarella opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon paprika patonki pekoni peruna peura peuralihapullat peuran jauheliha peuran jauhelihapihvit peuran sisäpaisti peuranliha kääryleet peuranlihapullat peuranpaisti piirakka pimientos de padron. täytetyt pikkupaprikat possu possun ribsit possun sisäfile puikulaperuna pulla pullakakku purjo pääruoka reseptit riista teriyaki tuorejuusto vähähiilihydraattinen

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä