KODINKONE, JOKA ON YHTÄ KALTEVA KUIN PISAN TORNI JA SILLÄ ON SUPER HYVÄ PULSSI




Kalteva kuin Pisan torni ja hyvä pulssi! Siis, niin kuin mitä?

*yhteistyö Electroluxin kanssa

No se on Electroluxin uusi, uljas ja supertehokas Explorer 7 -tehosekoitin.


Sain joulukuussa miellyttävän tilaisuuden osallistua viiden muun bloggaajan (Kulinaari, Beach house kitchen, Taste of Nikinmäki, Pullahiiren leivontanurkka, Syncro89) kanssa tämän uutuuden tiimoilta järjestettyyn Electroluxin Explorer7 -blenderi kokkikouluun.


Vetäjänä meille toimi huippukokki Arto Rastas, jonka kehittelemiä reseptejä pääsimme tekemään samalla, kun tutustuimme lähemmin itse laitteeseen, sen useisiin eri toimintoihin sekä muihin ominaisuuksiin.


Sain valmistaa ihanan raikkaan, täyteläisen ja houkuttelevan kevään vihreän vihersmoothien. Tätä smoothieta on sekoiltu jo useamman kerran kotonakin.




Sweet Greens! Smoothie

1 avokado
1,5 dl mangososetta
1 ruukku pak choita
0,5-2 limen mehu
muutama mintunlehti
n. 3 dl cashew-/mantelimaitoa

koristeluun:
limenkuorta

Resepti: Arto Rastas

Lisää Arton suunnittelemia reseptejä löydät täältä.

            appelsiini-kahvin valmistus on tarkkaa puuhaa

Tämä Explorer 7 on nimensä mukaisesti kehitelty tutkimusmatkailijan tavoin perehtymään ja toimimaan niin, että se täyttää vaativammankin käyttäjän tarpeet:

 Tärkein innovaatio on PowerTilt –teknologia. Explore 7 blenderissä on optimaalinen 10 asteen sekoituskulma. Tämän ansiosta voidaan käyttää matalampaa sekoitusnopeutta, jolloin seoksen lämpötila pysyy alhaisempana ja ainesosat eivät yliprosessoidu.

Lopputuloksena on parempi maku, koostumus ja väri. Smoothie on tuoreempi ja ravintoaineet säilyvät paremmin.


PowerTilt –teknologian ansiosta Explore 7 sekoittaa siis ainesosat tarkasti ja hellävaraisesti juuri oikealla nopeudella.
Tehosekoittimesta löytyvät toiminnot:

·        Pulssi-toiminnon avulla haluttu koostumus. Pulssi toiminto on saatavilla joka nopeudelle jonka ansiosta saat juuri oikean koostumuksen eri resepteihin. Pulssi + 1 à jättää koostumukseen suutuntumaa, hyvä esim. guacamoleen. Pulssi + 2 à vähän tasaisempi koostumus, hyvä esim. salsaan. Pulssi + 3 àsilkkisen pehmeä koostumus, hyvä esim. jäätelön valmistukseen.



·        Älykäs nopeuden säätö. Sekoitusnopeus säilyy tasaisena ainesosien rakenteesta ja määrästä riippumatta. Esimerkiksi valmistaessa raskaampaa seosta tai täyden kannullisen smoothieta, laite nostaa automaattisesti tehoa juuri oikean sekoitusnopeuden saavuttamiseksi. 

·        4 reseptiohjelmaa. Automaattiset reseptiohjelmat kestävät noin minuutin ja sisältävät eri nopeuksia, paussi- ja pulssivaiheita, joiden avulla saat paremman koostumuksen ja herkullisemman lopputuloksen kuin käyttämällä vain yhtä nopeutta. Explore 7 blenderissä on reseptiohjelmat jäänmurskaukselle, smoothielle, juomalle (drinkkien tekoon huvä!) ja keitolle.



· Pakkauksen mukana tulee monitoimisilppuri, jonka avulla voi silputa kasviksia, yrttejä ja lihaa tai hienontaa esimerkiksi pähkinöitä ja kahvipapuja. Lisäksi mukana tulee mehusuodatin, jonka avulla voi valmistaa siististi ja nopeasti tuoretta appelsiinimehua vaikka joka aamu. Matkapullon avulla smoothien voi ottaa mukaan evääksi esimerkiksi töihin.



·        Keittiön ja olohuoneen raja on hämärtynyt, jonka vuoksi keittiötuotteiden täytyy sulautua sisustukseen. Explore 7 blenderiä on saatavilla upeissa väreissä ja se on tyylikkäästi muotoiltu. Sekä kannu että terät ovat astianpesukoneen kestäviä. Kosketusnäyttö on tarvittaessa helppo pyyhkäistä käytön jälkeen kostealla liinalla.

          smoothiet vain koristelua vailla valmiit

Ja koska tein monen muun tavoin uuden vuoden lupauksen aloittaa ja toivon mukaan myös päättää tämä vuosi terveellisemmin, niin mikäpä muu, kuin tämä blenderi explorer7 on saanut minut äärimmäisen onnelliseksi.

Oikeastaan en ole tainnut kattilan ohella paljon muita välineitä koko kuukauden aikana käyttääkään. Eikä muuten haittaa, että se on niin tyylikkään näköinen ja värinen.Tällaiselle tiskausta inhoavalle tyypille on tärkeää myös se, että voi heittää kaikki osat tiskikoneeseen.

Tässä vielä muutama mun terveellisemmän tammikuun kokkailuista.

Joka aamu smoothieta ja tässä yksi viikonlopun suosikeista, olen nimennyt sen Auringonnousuksi:



2 ½ dl mantelimaitoa, noin 3 dl jäisiä mansikoita, 1 banaani (pieni), n. 200g cantaloupemelonia (punnittu ilman kuoria ja siemeniä), ½-1 dl vettä, 2 rkl neitsytöljyä.

Kaada mantelimaito sekä jäiset mansikat blenderiin, kannattaa käyttää ensiksi jäämurskaohjelmaa. Lisää sitten pieni banaani sekä meloni ja öljy. Soseuta pirtelötoiminnalla ja lisää kylmää vettä tarpeen mukaan.

Myös sosekeittoja on valmistettu jo montaa erilaista, tässä kevyt paprika-tomaattikeitto (4 annosta)



1 tlk (400g) kuorittuja tomaatteja, 1 tlk (500g) paseerattua tomaattia YRTTI, 1 sipuli, 2 valkosipulinkynttä,  1 punainen paprika, 1 kanafondi, 1,5 rkl öljyä, ¼ tl sokeria, mustapippuria myllystä, 0,4 dl vettä

Silppua sipuli sekä valkosipulinkynnet. Mittaan kattilaan 1,5 rkl öljyä ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Pese paprika ja leikkaa pieneksi, laita sipuleiden sekaan ja jatka kuullottamista vielä pari minuuttia.
Kaada kummatkin tölkit (kuorittu tomaatti sekä paseerattu tomaatti yrtti) kattilaan ja lisää vielä 4 dl vettä ja kanafondi sekä ¼ tl sokeria ja hiukan mustapippuria myllystä. Anna keiton hiljalleen kiehua 15 minuuttia.  Soseuta keitto-ohjelmalla ja tarjoa raejuuston kera. Voit lisätä päälle vielä 1 tl neitsytoliiviöljyä.

Myös leikkuriosa on ollut kovassa käytössä! Sillä on tehty esim. pähkinäkastiketta ja herkullista chimichurria.

Pähkinäkastike: 1,5 dl Estrella roasted peanut, huom eivät sisällä suolaa!, 1 valkosipulinkynsi, ½ sitruunan mehu, ½ dl hyvää öljyä (esim neitsyoliiviöljy), ½ dl vettä, ½ tl suolaa ja ripaus chiliä.
Mittaa ensin öljy ja pähkinät ja soseuta pulssi 1:llä ja jäämurskain toiminnolla. Lisää sitten loput aineet (jos haluat rouheampaa niin käytä vain pulssi 1:stä). Pähkinäkastike toimii niin dippinä kuin esim. grillatun kanan kera.
Kastike säilyy kylmässä noin viikon.


Chimichurri: Kastike: 1 1/2 dl persiljaa silputtuna, 1/2-1 mieto chili, 2 valkosipulinkynttä, 1 dl neitsytoliiviöljyä, 1/4 dl punaviinietikkaa, 1/4 tl suola, 1/2 tl paprikajauhetta. Kastike maistuu parhaiten grillatun lihan päällä, maustevoin tapaan.Tämä kastike riittää ainakin 4:lle ja säilyy jääkaapissa reilun viikon hyvänä.


Ja juu niitä coctaileja ja moctaileja ei pidä unohtaa, taidan palata niiden kanssa uudelleen asiaan.


Lämmin kiitos vielä kerran kutsusta Electrolux sekä isäntämme Simo ja emäntämme Emilia.

TERVEELLISTÄ JA ENERGISTÄ ALKANUTTA VUOTTA SINULLE!

11 kommenttia:

  1. Täytyy saada tommonen apulainen😂🤣😉😘

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Sirkku, tämä on kyllä ihan huippu peli moneen hommaan 👍.
      Suosittelen tutustumaan lähemmin 😊

      Poista
  2. Oli kyllä todella kiva aamupäivä, kun sai kunnolla opetella laitteen ominaisuuksia. Ja mitä herkkuja olet tehnyt kotonakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli ja olisi varmaan vielä mennyt iltapäiväkin samoissa merkeissä 😊. Ja niin upea on tämä blenderin, jotta oksat pois 👍

      Poista
  3. Meidän blenderi tekee kuolemaa, muovinen kannu vuotaa jo vähän jostain pohjasta ja uuden etsintä on alkanut. Tämä vaikuttaa kyllä tosi hyvältä tehosekoittimelta!
    Mukavaa tiistaita sinulle Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Outi, no sattuipa sopivasti, tämä blenderi kuuluu kyllä super A-luokkaan tehojensa ja monipuolisuutensa vuoksi. Vahva suositus!
      Mukavaa tiistai-iltaa myös sinulle 😘

      Poista
  4. Minullakin on haussa joku tällainen. Toimiiko hyvin myös pienemmillä määrillä ja pähkinävoin teossa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Minna :).Toimii mainiosti myös 1-2 hengen smootheille, just se määrä mitä minäkin meidän kahden taloudessa tarvitsen. Ja siitä pähkinävoista (jäämurskaustoiminto paras siihen), onnistui paremmin tällä blenderillä, kuin mun mixerillä. tärkeää on huomata myös se, että tämä ei yliprosessoi raaka-aineita, joten kannattaa todellakin harkita.

      Poista
  5. Onpas upea blenderi! Tätä täytyy käydä tutkailemassa josko kotiin tulisi oma :)
    Ihania, herkullisia kuvia.

    VastaaPoista
  6. Eikö olekin Marjo ja miten tehokas! Mä laitoin jo kaks konetta jakoon (mixeri ja mehulinko) koska tällä mä hoidan myös ne toiminnot.

    VastaaPoista
  7. Kuulostaakin todella hyvältä blenderiltä, ja ihania herkkuja olet saanut sillä aikaiseksi��

    VastaaPoista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä