HERKULLISTA JA KUITENKIN KEVYTTÄ, KANAKEBAB, VHH/KETO




Broilerin jauhelihaa on ollut monessa kaupassa tarjouksessa, no sehän passaa hyvin, sillä se sisältää vain vähän rasvaa ja mukavan määrän proteiinia. Just nyt tähän terveellisempään ruokavalioon passeli raaka-aine.

Pullia, pihvejä sekä mureketta on tästä jauhelihasta valmistettu. Onpa sitä laitettu moneen erilaiseen keittoonkin, mutta kebabia en ole vielä koskaan siitä valmistanut.

No eipä jää viimeiseksi kertaa, sillä tästä tuli ihan huikean hyvää! 


 Ja mikä parasta kanakebabista on moneksi. Siitä pystyy leikkelemään siivuja niin leivälle, salaattiin kuin syödä vaikka riisin tai perunamuussin kera. Ainoa huono juttu (tai miten sen nyt ottaa) on se, että tämä valmistuu 2-3 tunnissa uunissa ja pitää vielä kiinteyttää jääkaapissa yön yli, ennen kuin pääsee herkuttelemaan.


Toinen uutuus meidän keittiössä oli ihanan raikas verigreippi-fenkolisalaatti (siitä postaus heti perään). Tälläkin aterialla on terveysvaikutuksia, sillä verigreipistä  ja fenkolista saat sekä vitamiineja että hivenaineita. 



Meillä syötiin  siis  edellisenä iltana kanakebabia leivän päällä ja seuraava iltana verigreippi-fenkolisalaatin kera. Siinä tuli yhdellä aterialla jo reilu puolet tavoitteesta syödä puolikiloa hedelmiä ja kasviksia/päivä.


En tiedä kiinnostaako sinua, mutta nyt -5 kiloa vähemmän ja mä on niin happy J.  Lauantaina pidän kuitenkin pienen tankkaus päivän ja vähän herkuttelen, mutta vieläkin ilman valkoista sokeria. Ostin intiaanisokeria tänään kaupasta, meinasin tehdä pikku Nealle ja mulle puolukka-mansikka vispipuuroa.


Kotona tehtyä kanakebabia ei voita mikään!

Ja tässä sinulle resepti KEBABISTA:

KANAKEBAB


Raaka-aineet:

  • 800g broilerin jauhelihaa
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1,5 tl sipulijauhetta
  • 2,5 tl mangocurrya
  • 2 tl savupaprikajauhetta1/2-1 tl chilijauhetta
  • 1,5 tl suolaa
  • 2 rkl BBQ-kastiketta
  • 1-2 rkl worchesterkastiketta (ei pakollinen)
  • 2 rkl pofiberiä tai peruna/tapiokajauhoja
  • 0,5 dl hyvää öljyä

Aseta uunin lämpötilaksi 150 astetta.

Laita/mittaa kaikki aineet yleiskoneeseen ja sekoita reilu 10 minuuttia, kunnes massa on tasaisesti maustunut.

Ota foliota sopiva arkki ja muotoile jauhelihamassa pötköksi, rullaa tiukaksi, niin ettei massaan jää ilmakuplia. Kierrä päät kireälle (kuin karkkipaperia kääntäisit). Laita vielä toinen folio päälle ja aseta lämpömittari 80 asteeseen, aseta keskelle mureketta.

Paista ensin 20 minuuttia 150 asteessa ja pienennä sitten lämpö 100 asteeseen. Paista kunnes sisälämpö on 80 (menee noin 2 tuntia). Anna olla vielä jälkilämmössä uunissa puoli tuntia ja siirrä sitten jäähtynyt kebabrulla jääkaappiin yön yli tai vähintään 8 tunniksi.

Ota pötköstä lastuja juustohöylällä.

Tarjoa (pita)-leivän, riisin, muusin tai salaatin kera. turkkilaisesta jogurtista ja valkosipulista saat hyvän kastikkeen, sopii myös happamien marjojen kanssa tarjottavaksi.

Tulehan kertomaan mitä mieltä olit tästä kebabista :)

Verigreippi-fenkolisalaatin ohjeeseen tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä