Broilerin jauhelihaa on ollut monessa kaupassa
tarjouksessa, no sehän passaa hyvin, sillä se sisältää vain vähän
rasvaa ja mukavan määrän proteiinia. Just nyt tähän terveellisempään
ruokavalioon passeli raaka-aine.
Pullia, pihvejä sekä mureketta on tästä jauhelihasta
valmistettu. Onpa sitä laitettu moneen erilaiseen keittoonkin, mutta kebabia en
ole vielä koskaan siitä valmistanut.
No eipä jää viimeiseksi kertaa, sillä tästä tuli ihan
huikean hyvää!
Ja mikä parasta
kanakebabista on moneksi. Siitä pystyy leikkelemään siivuja niin leivälle,
salaattiin kuin syödä vaikka riisin tai perunamuussin kera. Ainoa huono juttu
(tai miten sen nyt ottaa) on se, että tämä valmistuu 2-3 tunnissa uunissa ja
pitää vielä kiinteyttää jääkaapissa yön yli, ennen kuin pääsee herkuttelemaan.
Toinen uutuus meidän keittiössä oli ihanan raikas
verigreippi-fenkolisalaatti (siitä postaus heti perään). Tälläkin aterialla on
terveysvaikutuksia, sillä verigreipistä
ja fenkolista saat sekä vitamiineja että hivenaineita.
Meillä syötiin siis edellisenä iltana kanakebabia leivän päällä ja seuraava iltana verigreippi-fenkolisalaatin kera. Siinä tuli yhdellä aterialla jo reilu puolet
tavoitteesta syödä puolikiloa hedelmiä ja kasviksia/päivä.
En tiedä kiinnostaako sinua, mutta nyt -5 kiloa vähemmän
ja mä on niin happy J. Lauantaina pidän kuitenkin pienen tankkaus
päivän ja vähän herkuttelen, mutta vieläkin ilman valkoista sokeria. Ostin intiaanisokeria
tänään kaupasta, meinasin tehdä pikku Nealle ja mulle puolukka-mansikka
vispipuuroa.
Kotona tehtyä kanakebabia ei voita mikään!
Ja tässä sinulle resepti KEBABISTA:
KANAKEBAB
Raaka-aineet:
- 800g broilerin jauhelihaa
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 1,5 tl sipulijauhetta
- 2,5 tl mangocurrya
- 2 tl savupaprikajauhetta1/2-1 tl chilijauhetta
- 1,5 tl suolaa
- 2 rkl BBQ-kastiketta
- 1-2 rkl worchesterkastiketta (ei pakollinen)
- 2 rkl pofiberiä tai peruna/tapiokajauhoja
- 0,5 dl hyvää öljyä
Aseta uunin
lämpötilaksi 150 astetta.
Laita/mittaa kaikki
aineet yleiskoneeseen ja sekoita reilu 10 minuuttia, kunnes massa on tasaisesti
maustunut.
Ota foliota sopiva
arkki ja muotoile jauhelihamassa pötköksi, rullaa tiukaksi, niin ettei massaan jää ilmakuplia. Kierrä päät kireälle (kuin
karkkipaperia kääntäisit). Laita vielä toinen folio päälle ja aseta
lämpömittari 80 asteeseen, aseta keskelle mureketta.
Paista ensin 20
minuuttia 150 asteessa ja pienennä sitten lämpö 100 asteeseen. Paista kunnes
sisälämpö on 80 (menee noin 2 tuntia). Anna olla vielä jälkilämmössä uunissa
puoli tuntia ja siirrä sitten jäähtynyt kebabrulla jääkaappiin yön yli tai
vähintään 8 tunniksi.
Ota pötköstä lastuja
juustohöylällä.
Tarjoa (pita)-leivän,
riisin, muusin tai salaatin kera. turkkilaisesta jogurtista ja valkosipulista
saat hyvän kastikkeen, sopii myös happamien marjojen kanssa tarjottavaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti