Viikonlopun rientojen jälkeen on taas kiva palata ruotuun,
ainakin tuon syömisen suhteen. Vaikka ihmetellä täytyy, että juhlienkin
jälkeisenä aamuna raikas smoothie tuntui ja maistui parhaimmalle. Ennen olisin
varmasti kaivannut vähintään paistettua pekonia ja kananmunia.
Oli kyllä kiva käydä tuulettumassa ja kuuntelemassa
Diandraa, siinä on laulaja, jolla ääntä sekä osaamista riittää ja jolle
toivoisi sen oman paikan löytyvän sieltä artistien top kympistä.
Mutta juu asiaan eli lehtikaali-lohipaistokseen, joka on varsinaista
pikaruokaa parhaimmillaan. Oikeastaan kaikki vaan laitetaan vuokaan ja uuni
hoitaa loput. Tästä ruuasta se oma siippakin totesi, että totisesti jatkoon ja
pian uudelleen.
Itse laitoin kahteen erilliseen vuokaan, mutta toki voit
käyttää yhtä isoa uunivuokaa. Ohje on tosiaan kahdelle, mutta tuplaamalla tarvikkeiden määrän, niin saat neljälle kunnon aterian.
Ja koska mä kaipaan aina jälkiruokaa, niin eilen sen
virkaa toimitti aivan huumaava KurkumaLatte, iso peukku tälle. Ohjeita löytyy
googlaamalla, mutta laitan oman versioni tähän alle.
LEHTIKAALI-KYLMÄSAVULOHIPAISTOA KAHDELLE
Raaka-aineet:
- 120g lehtikaalia
- ¼-1/2 dl hyvää öljyä
- 4 kananmunaa
- 150g kylmäsavulohiviipleita
- fetajuustoa ja (cashew) pähkinöitä
- luomusitruunan mehua ja kuorta
- tarvittaessa suolaa
OHJE:
Aseta uunin lämpö 180-200 asteeseen.
Huuhtele sekä kuivaa lehtikaalit ja revi pieniksi paloiksi
kulhoon. Kaada päälle öljyä ja sekoita hyvin.
Voit voidella uunivuokaa tilkalla öljyä.
Jaa lehtikaalit uunivuokiin tai vuokaan.
Tee kolot kananmunille. Riko kananmuna varovasti ja
erottele valkuainen ensin koloon ja sitten päälle keltuainen kokonaisena (näin
lopputulos on kauniimpi). Laita kumpaankin vuokaan kaksi kananmunaa. Ripottele
päälle fetajuuston murusia.
Paista vuokia uunissa ensin noin 5-7 minuuttia ja lisää
sitten kylmäsavulohiruusukkeet sekä muutama rikottu cashewpähkinä ja jatka
paistamista vielä noin 5 minuuttia.
Raasta päälle sitruunankuorta ja purista päälle myös hiukan
sitruunan mehua. Lisää tarvittaessa suolaa, muista että suolaa tulee myös juustosta sekä
lohesta.
Ja sitten jälkiruokaan eli LÄMMIN KURKUMALATTE
- 4 dl kauramaitoa
- 2/3 rkl kurkumaa
- ½ tl kanelia
- ½ tl raastettua inkivääriä (myös jauhe käy)
- 2 tl hunajaa
- ½ tl sitruunan kuorta raastettuna
- kuivattua chiliä valmiin laten päälle
Mittaa kaikki aineet kattilaan, lämmitä kuumaksi, mutta älä anna kiehua. Vaahdota blenderillä tai sauvasekoittimella. Koristele kuivatulla
chilillä. Nauti lämpimänä.
Ihanaa ruokaa taas kerran, tykkään lehtikaalista <3 Olisiko mitään vinkkiä, että millä voisin korvata lohen?
VastaaPoistaHeissan Outi ja ihana kuulla, että maistuisi sullekin. Jos et kalaa halua syödä, niin laittaisin tilalle vaikka Atrian vuolukanaa, se melkoista herkkua, täyttä fileestä leikattua, joten yhtä nopeasti valmistuisi tämä ruoka myös sillä.
VastaaPoistaMukavaa tiistai-iltaa Outi ❤️
Kanaa tai kalkkunaa mietin itsekin ❤️ Kiitos vinkistä!
PoistaJoo kumpikin käy loistavasti 😊👍
PoistaOi nam! Ihanaa ruokaa olet taas kokkaillut. :)
VastaaPoistaHei Kaura ja kaunis kiitos sinulle <3. Tämän ruokavalion muutoksen myötä on kyllä löytynyt aterioihin ihan uusia ulottuvuuksia ja sillä on ollut positiivisia vaikutuksia koko elämään, oon tosi tyytyväinen :).
PoistaMukavaa keskiviikkoa sinulle!