KAHDEN VIIKON ENERGIAA LISÄÄVÄ TEHOSTARTTI RESEPTEINEEN, OSA 4 VIIKKO 2 (TORSTAI, PERJANTAI)




Heissan loppu lähenee tässä kahden viikon tehostartissa ja viimeiset päivät ovat käsillä.
.

Olo on edelleen hyvä ellei jopa erinomainen,  vatsa toimii oikeinkin hyvin, ei ummetusta, mutta ei myöskään sitä "ilmapallo"- kakkaa. Yöt olen nukkunut hyvin, siis jopa kymmenen tuntia eräänä yönä ja se jos mikä, on ihan parasta. Tuon sairastetun rintasyövän vuoksi joudun syömään vielä reilut 4 vuotta Letrozoleja (antiestrogeeni valmiste), jotka ovat tähän asti tehneet mulle yöherätyksiä ja valvottaneet  kylmä- kuumatuntemuksilla. Voit vaan arvata miten onnellinen olen, en enää kulje päivisin sumussa.



Miten sun laita on? Oletko huomannut mitään muutoksia kehossa tai yleisolemuksessasi? Mikä on ollut vaikeinta?



Oletko muuten miettinyt miten tästä eteenpäin? Vanhaan ei ole ainakaan mulla paluuta, mutta näin rajoitettua ruokavaliota ei ole syytä jatkaa tämän pidemmälle ja pikku hiljaa täytyy lisätä niitä hiilihydraatteja ruokalautaselle.

Olisi kiva tietää mitä olet itse miettinyt, heitä siis ideasi ja ajatuksesi kommenteihin.



Mutta pohditaan näitä asioita lisää vaikka seuraavassa postauksessa.

Tässä torstain, perjantain ruokaohjeet:

PÄIVÄ  4

A:  Vihersmoothie lehtikaalista 2:lle

200g rahkaa, 2 ½ dl mantelimaitoa, reilu 2 dl revittyä lehtikaalin lehtiä ilman ruotia, 15 cm pätkä kurkkua, 1 lehtisellerin varsi, 4 rkl runsas kuituista kaurahiutaletta, ½ sitruunan mehu

Laita ensin rahka ja mantelimaito tehosekoittimeen, lisää sitten lehtikaali, soseuta ja lisää loput aineet, soseuta ja nauti.

L: Kesäkurpitsa-lehtikaalikeitto (ohje eiliseltä), 1 dl raejuustoa/kananmuna

V: hedelmä

P:  Grillatuja verigreippi-broilerinkoipia 4:lle, keitettyä kukkakaalia, vihersalaattia

Joko 8 broilerin koipea tai 4 koipireisipalaa maustamattomina (nahka revitään pois), 2 verigreippiä (jos et löydä verigreippejä, voit korvata ne vaikka tavallisilla tai jopa sitruunalla), 3 valkosipulinkynttä, 3 dl vettä, 1 kanafondi, ½ tl kurkumaa, ½ tl inkivääriä, 1 rkl öljyä

Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.

Revi nahka pois broilerinkoivista/koipireisistä.
Lisää pannulle 1 rkl öljyä ja paista broilerinkoipia noin 2 minuuttia/puoli, laita uunivuokaan. Kuumenna 3 dl vettä, sulata kanafondi siihen ja sekoita joukkoon vielä ½ tl kurkumaa sekä inkivääriä. Kaada uunivuokaa.
Kuori ja siivuta valkosipulinkynnet, lisää uunivuokaan.
Kuori verigreipit, poista päällikalvot (se valkoinen osa pois),  leikkaa lohkoiksi ja laita sinne tänne uunivuokaan koipien sekaan liemeen.. Paista koipia uunissa  alatasolla noin 40 minuuttia  
Nauti ateria keitetyn kukkakaalin ja vihersalaatin kera, lorauta päälle tilkka hyvää neitsytoliiviöljyä. Annostus on 1 koipireisi tai 2 koipipalaa/syöjä.

I: mantelia/pähkinää

PÄIVÄ 5

A: Mansikkasmoothie (tuttu 1 viikolta)

3 dl mantelimaitoa (Alpro roasted makeuttamaton), 4 dl mansikoita, 1 omena, n. 10 lehteä tuoretta basilikaa, 2 rkl neitsytoliiviöljyä. 

L:  Grillattuja verigreippi-broilerinkoipia, keitettyä kukkakaalia ja vihersalaatti (käytä basilikaa jos sitä on jäänyt)

V: rasvaton piimä/jogurtti/viili

P: Savukalasalaatti 2:lle

300g savukalaa, lehtisalaattia (reilu puolikerää), pätkä kurkkua, 1 pieni porkkana, 2 tomaattia/10 kirsikkatomaattia, 1 avokado, 2 keitettyä kananmunaa, 1 dl raejuustoa, 1/2 dl karpaloita/puolukkaa, yrttejä (esim, persilja, tilli, basilika).
Revi salaatti, pilko kurkku, tomaatti, avokado lisää salaattin, kuori porkkana ja vedä kuorimaveitsellä siitä lastuja. Pieni kananmunat kahteen osaan, lisää raejuusto ja karpalot. Valmista kastike.

Kastike: 3 rkl neitsytoliiviöljyä, 1 tl hunajaa, 1/2 sitruunan mehu, ripaus pippuria ja suolaa

Muista varata savukalaa myös lauantain lounaalle.

I: muutama pähkinä


Perjantaina luvassa tehostartin viimeiset päivät eli lauantai ja sunnuntai ja lupaan kyllä herkullisen, mutta terveellisen viikonlopun ateriat, olemme sen ansainneet vai mitä :).




TÄÄLTÄ LINKIT TEHOSTARTTI  OSA 1...OSA 2....OSA 3


6 kommenttia:

  1. En ole kokeiluista huolimatta päässyt vihersmoothieiden makuun, hedelmäversioita voisin juoda vaikka 10 päivän aikana.
    Herkullisia ruokia taas kerran!
    Mukavaa loppuviikkoa sinulle Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kait nuo smoothiet ovat niin makuasioita, mä kyl tykkään vihersmootheista varsinkin aamuisin, en kaipaa niinkään makeita silloin.
      Mukavaa loppuviikkoa myös sinulle Outi 😘🌺

      Poista
  2. Kyllä munkin täytyy testata tätä, kun tästä pirun flunssasta selviin :)<3<3<3(:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ainakin noit smootheja voisit tehdä, niistä saisit paljon vitamiineja, antioksidanttej + muita hyviä aineita ruokavalioon.
      Koithan parantua pian <3.

      Poista
  3. Voi jestas! Nyt se herkullinen ja TERVEELLINEN aamupala on ensimmäisenä kuvana blogissasi. Eikä ihme. Kuva on upea ja mä niin kuolaan tuota herkkua. Myös näitä muita terveellisiä herkkuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Anni 😘 ja arvaatko mitä, olo on jo nyt ihan toinen kuin 2 viikkoa sitten. Oon ylpeä itsestäni, että aloitin tän kuurin ja toivon mukaan saan käännettyä koko elintapani terveellisempään suuntaan.
      Hyvää viikonloppua sinulle ❤️

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä