Yrttinen kesäkurpitsa-purjokeitto, kesän uuden sadon maut parhaimmillaan





Vihanneskeitot ovat kevyitä, nopeita ja ravinnerikkaita. Niistä saat maukkaan aterian jo puolessa tunnissa.




Kesä onkin kulta-aikaa keitoille. Tuoreita vihanneksia on yllin kyllin tarjolla toreilla ja kauppojen hyllyillä. 





Jännittävää on myös odotella oman maan satoa. Yksi kiitollisimmista vihanneksista mitä itse olen kasvattanut on kesäkurpitsa. Satoa on tullut runsaasti.  Myös sen kukat ovat syötäviä.  Ne ovat kauniita salaatissa ja erittäin herkullisia friteeraamalla.





Tiesitkö, että kesäkurpitsalla on puhdistava vaikutus. Sen väitetään poistavan kuona-aineita sekä edistävän ruoansulatusta. Se myös suojaa suoliston limakalvoja.




YRTTINEN KESÄKURPITSA-PURJOKEITTO


Raaka-aineet:

  • iso kesäkurpitsa (n 500g)
  •  n. 300 g purjoa
  • 2 isoa jauhoista perunaa
  • 6 dl kasvislientä
  • 2 dl kermaa tai maitoa
  • 1,5 tl rakuunaa
  • 1,5 tl oreganoa
  • 200 g Creme Bonjour yrttitarha tuorejuusto
  • Serranon tai Parman kinkkua
  • suolaa ja pippuria


OHJE:

Kuori perunat ja leikkaa kaikki vihannekset pieneksi.

Laita pienityt perunat, purjo ja kesäkurpitsa kattilaan.

Lisää kasvisliemi ja kuivayrtit.

Keitä n. 15-20 minuuttia.

Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Laita kattila takaisin liedelle. Lisää tuorejuusto sekä kerma, sekoita.
Anna keiton kiehahtaa.

Mausta keitto suolalla ja pippurilla.

Paista kinkun siivut keiton kiehuessa valmiiksi.

Aseta uunin lämpötilaksi 200.

Laita kinkun siivut leivinpaperin päälle uunipelille.
Paista siivuja 6-10 minuuttia, kunnes ne rapeutuvat.

Annostele keitto ja aseta päälle rapea kinkun siivu.

VINKKI:

Kesän juhlissa voit tarjota keittoa pienistä juomalaseista. Se on erinomainen alkukeitto vaikka grillijuhliin.







5 kommenttia:

  1. Oh la laa miten ihana ohje & kuvat! Keitto on myös mitä mainiointa kesäruokaa!

    VastaaPoista
  2. Oh la laa miten ihana ohje & kuvat! Keitto on myös mitä mainiointa kesäruokaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Heli <3, juu keitot kuuluu kesään, niin lämpimänä kuin kylmänäkin :)

      Poista
  3. Nam,ja niin kaunis esillepano:)

    VastaaPoista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä