Vihanneskeitot ovat kevyitä, nopeita ja
ravinnerikkaita. Niistä saat maukkaan aterian jo puolessa tunnissa.
Kesä onkin kulta-aikaa keitoille. Tuoreita vihanneksia
on yllin kyllin tarjolla toreilla ja kauppojen hyllyillä.
Jännittävää on myös odotella oman maan satoa. Yksi
kiitollisimmista vihanneksista mitä itse olen kasvattanut on kesäkurpitsa.
Satoa on tullut runsaasti. Myös sen
kukat ovat syötäviä. Ne ovat kauniita
salaatissa ja erittäin herkullisia friteeraamalla.
Tiesitkö, että kesäkurpitsalla on puhdistava
vaikutus. Sen väitetään poistavan kuona-aineita sekä edistävän ruoansulatusta.
Se myös suojaa suoliston limakalvoja.
YRTTINEN KESÄKURPITSA-PURJOKEITTO
Raaka-aineet:
- iso kesäkurpitsa (n 500g)
- n. 300 g purjoa
- 2 isoa jauhoista perunaa
- 6 dl kasvislientä
- 2 dl kermaa tai maitoa
- 1,5 tl rakuunaa
- 1,5 tl oreganoa
- 200 g Creme Bonjour yrttitarha tuorejuusto
- Serranon tai Parman kinkkua
- suolaa ja pippuria
OHJE:
Kuori perunat ja leikkaa kaikki vihannekset
pieneksi.
Laita pienityt perunat, purjo ja kesäkurpitsa
kattilaan.
Lisää kasvisliemi ja kuivayrtit.
Keitä n. 15-20 minuuttia.
Soseuta keitto sauvasekoittimella.
Laita kattila takaisin liedelle. Lisää tuorejuusto
sekä kerma, sekoita.
Anna keiton kiehahtaa.
Mausta keitto suolalla ja pippurilla.
Paista kinkun siivut keiton kiehuessa valmiiksi.
Aseta uunin lämpötilaksi 200.
Laita kinkun siivut leivinpaperin päälle
uunipelille.
Paista siivuja 6-10 minuuttia, kunnes ne
rapeutuvat.
Annostele keitto ja aseta päälle rapea kinkun
siivu.
VINKKI:
Kesän juhlissa voit tarjota keittoa pienistä juomalaseista. Se on erinomainen alkukeitto vaikka grillijuhliin.
Oh la laa miten ihana ohje & kuvat! Keitto on myös mitä mainiointa kesäruokaa!
VastaaPoistaOh la laa miten ihana ohje & kuvat! Keitto on myös mitä mainiointa kesäruokaa!
VastaaPoistaVoi kiitos Heli <3, juu keitot kuuluu kesään, niin lämpimänä kuin kylmänäkin :)
PoistaNam,ja niin kaunis esillepano:)
VastaaPoistaKaunis kiitos Jael <3
VastaaPoista