Olin ostanut kotiin purkin paahdettua
sipulirouhetta jo muutama kuukausi sitten. Nyt se pompsahti maustehyllyltä
silmiin. Mietin hetken, mihinköhän sitä piti käyttää… no enpä muistanut. Mutta
nou hätä, samalla hetkellä sainkin uuden idean ja sitä lähdin toteuttamaan.
Pitkän aikaa oli mieli tehnyt kokeilla hunajaa ja
chiliä broilerin fileepihvien kanssa. Tässä olisikin nyt oiva tilaisuus lisätä reseptiin
tätä ihanan maukasta, tuoksuista… juu ja rasvaista valmiiksi paahdettua sipulirouhetta.
Broilerin fileepihvit kieritellään hunaja-shiracha
seoksella, kuorutetaan paahdetussa sipulirouheessa yhdessä juustoraasteen kera.
Voi nam, mikä yhdistelmä tästä syntyikään. Ei ehkä ihan kevyttä ruokaa, mutta
taivaalliset tuoksut täytti keittiön. Broileripihvit sulivat suuhun yhdessä
keitetyn riisin ja porkkananauhojen kera. Hyvä ruoka, parempi mieli, osui ja
upposi J.
HUNAJAISET-CHILI-SIPULI BROILERIN FILEEPIHVIT 6:LLE
Raaka-aineet:
- 6 kpl Kariniemen broilerin fileepihvejä
- 1 dl juoksevaa hunajaa
- ½ dl sriracha maustekastiketta
- 2 dl paahdettua sipulirouhetta
- 2 dl juustoraastetta
- öljyä voiteluun
- sormisuolaa tarvittaessa
OHJE:
Ota broilerin fileepihvit huoneen lämpöön n. 30
minuuttia ennen kypsennystä
Aseta uunin lämpötilaksi 180 (kiertoilma)
Yhdistä hunaja sekä sriracha astiassa.
Yhdistä toisessa astiassa sipulirouhe sekä
juustoraaste.
Voitele öljyllä uunivuoka.
Kääntele broilerin pihvit ensin hunajaseoksessa ja
sitten sipulirouheseoksessa.
Aseta kuorutetut fileepihvit vierekkäin
uunivuokaan, jos hunaja-shiracha seosta jäi yli, kaada se vielä pihvien päälle.
Tee samoin sipulirouheseokselle.
Paista broilereita uunin alaosassa n. 20-25
minuuttia.
Tarkista 15 minuutin kohdalla ettei fileepihvit
ole tummuneet liikaa, lisää foliopaperi uunivuoan päälle estääksesi palamisen.
Keitä riisi ja porkkanalastut. Keitä porkkanalastut niukassa vedessä kera ripauksen suolaa,
sokeria ja rakuunaa.
Voit tarvittaessa ripotella suolaa valmiiden broilerin fileepihvien päälle.
Kuorimaveitsellä saat helposti vedettyä porkkanasta lastuja.
Kuorimaveitsellä saat helposti vedettyä porkkanasta lastuja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti