Aah ihana pannacotta, meidän perheen ihan ykkös
jälkiruoka.
Sitä on niin vaivaton tehdä ja varioidakin erittäin helppo.
Tämän
teossa ei tarvitse pelätä epäonnistuvansa, sillä Dan sukkerilta löytyy ihan
tavattoman helppo tuote, Multi hyytelösokeri.
Periaatteessa tarvitset vain
kermaa tai maitoa lisäksi ja hetken jäähdytys kylmässä.
Itse laitan sen aina
pakkaseen tekeytymään, valmista jo runsaan tunnin kuluessa ja ihanan kylmää
nautittavaksi. Tässä ohjeessa käytän oreokeksejä murennettuna, niistä tulee
kiva rapea suutuntuma pannacotalle.
VANILJAINEN PANNACOTTA OREOKEKSIPOHJA JA RAPARPERI-MANSIKKAHILLO (tämä ohje 6-8:lle silikonivuoalle)
Raaka-aineet pannacotta:
- 1 dl Dan sukker Multi hyytelösokeria
- 4 dl vispi- tai kuohukermaa
- 1 vaniljatankon siemenet tai 1 tl vaniljasokeria
- lisäksi:
- 6 kpl oreo keksejä murennettena
OHJE:
Sekoita kerma, hyytelösokeri ja vaniljatankon
siemenet kattilassa.
Kuumenna kiehuvaksi.
Keitä ½ minuuttia ja jaa silikonivuokiin. Jätä
tilaa kekseille.
Lisää heti oreo-keksien murut päällimäiseksi.
Laita pannacotta pakkaseen n. 1,5-2 tunniksi.
Raaka-aineet hillolle:
- 250 g raparperia pilkottuna
- 250 g mansikoita
- ½ dl vettä
- 2 ½ dl hillosokeria
OHJE:
Kuumenna vesi,
pilkotut raparperit ja mansikat kattilassa.
Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen.
Keitä hilloa n. 10-15 minuuttia.
Kuori vaahto pois.
Kaada hillo puhtaaseen purkkiin, anna jäähtyä.
Säilytä kylmässä.
Tarjoile ihanan kylmät pannacotat
raparperi-mansikkahillon kera.
Voit koristella annoksen syötävillä kukilla,
mintun tai sitruunamelissan lehdillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti