Juhlava Moilas kakku, tuunattu perinnepiirakka gluteenittomana




Vähänkö jännittää ja toisaalta olen niin otettu. Ensimmäinen isompi haaste edessä johon minutkin uusi siipiään kokeileva bloggari, on valittu mukaan.  Iso kiitos siitä Moilas Leipomolle ja Ruoka.fi sivustolle.





Olen siis ottanut osaa Moilas gluteeniton riisipiirakan tuunauskisaan. Ai miksikö piirakkaa pitäisi tuunata ?





No tuota samaa ihmettelin ensin minäkin. Gluteenittomia  tuotteita on vaan ollut niin vähän tarjolla ja niiden hinnatkin aika ylhäällä. Ehkäpä juuri tällä tavalla saisimme niille enemmän tietoisuutta ja sitä kautta voisimme yhdessä vaikuttaa myös hintoihin.





Keliakia on yleistynyt selvästi myös suomessa, jopa joka 50:s suomalainen aikuinen sairastaa sitä, osa tietämättäänkin. Syitä tähän ei vielä tarkkaan tiedetä, joten tutkimustyötä jatketaan edelleen.

On hienoa kuitenkin huomata, että meillä välitetään kuluttajista. sillä eihän tänä päivänä voi järjestää kotonakaan juhlia ilman, että olisi huomioinut myös keliaakikon. Valikoima kaupoissa on onneksi jo melko suuri niin jauhoista valmiisiin leivonnaisiin.





Oma ehdotukseni lähti ihan riisipiirakan juurille. Perinteisesti sitä on nautittu  voilla tai munavoilla. Halusin kuitenkin tehdä piirakoista juhlavan kakun ja mikä olisikaan parempaa kuin muikku, mäti ja kananmuna yhdistettynä smetanaan.  Siitä tuli siis ”Juhlava Moilas kakku”



 Äänestämään pääset tästä. myös sinua voi onnistaa ja palkinto osua kohdallesi, onnea äänestykseen :)






JUHLAVA MOILASKAKKU GLUTEENITON

Raaka-aineet:
  • 4 kpl valmiiksi paistettuja Moilasen gluteenitttomia riisipiirakoita
  • 1 prk kotitilan savumuikkuja 210g/150g
  • 200 g tuorejuustoa
  • 2 ½ kuohu- tai vispikermaa
  • 200 g smetanaa
  • 1 tl sitruunapippuria
  • ½ tl suolaa
  • 1 ½ dl tillisilppua
  • 5 liivatelehteä
  • 113 g merenmäti punaista mätiä (voit käyttää mitä mätiä haluat)
  • 2 rkl punajuurimehua
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • 4 keitettyä kananmunaa
  • Koristeluun:
  • limeä
  • syötäviä kukkia


Ohje:


Leikkaa irtopohja kakkuvuokaan (n. 20-22 cm) leivinpaperi pohjalle.

Puolita gluteenittomat karjalanpiirakat kakkuvuoan reunoille.

Yhdistä tuorejuusto ja smetana.

Vispaa kerma vaahdoksi ja lisää se massaan.

Mittaa mausteet sekä tillisilppu massaan.

Puolita massa kahteen astiaan. Laita toinen astia jääkaappiin.

Laita 2 ½ liivatetta kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi.

Kuumenna punajuurimehu ja sulata siihen liivatteet.

Sekoita liivateliemi 1. astiaan massan joukkoon ja kaada massa kakkuvuoan pohjalle. Laita kakkuvuoka ½ tunniksi pakkaseen.

Kuori ja pilko kananmunat. Kaada öljy pois savumuikuista ja lisää kananmunien joukkoon. Pieni haarukalla muikkuja.

Lisää muikku-kananmunahakkelus jähmettyneen kakun päälle ja laita kakku jääkaappiin.

Laita loput liivatteet (2 ½) kylmään veteen väh. 5 minuutiksi.

Kiehauta puristettu sitruunan mehu ja sulata liivatteet joukkoon.

Ota jääkaapista 2. astia ja sekoita massan joukkoon ensin merenmäti ja seuraavaksi liivateliemi.

Ota kakkuvuoka jääkaapista ja kaada nyt päällikerros kakkuvuokaan.

Laita  juhlava Moilaskakku takaisin jääkaappiin. Anna jähmettyä vähintään 4 tuntia.
Koristele kakku limellä ja syötävillä kukilla.



































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä