Raparperi aika on parhaimmillaan, ainakin
täällä etelä-suomessa.
meillä siitä keitetään kiisselit,
hillot, mehut, siirapit ja tietysti myös leivotaan herkkuja.
mökillä oli viikonloppuna
maalaustalkoot ja tokihan talkooväkeä oli hemmoteltava.
juhlavan tarjottavan saa ihan peruspiirakasta
, kun tarjoat piirakan palasina lasissa yhdessä vaniljatuorejuustokerman ja
tuoreiden mansikoiden kera.
RAPARPERIPIIRAKKAA PURKISSA ,
VANILJAINEN TUOREJUUSTOKERMA JA TUOREET MANSIKAT
RAPARPERIPIIRAKKA UUNIPELLILLÄ
RAAKA-AINEET:
3 dl ruokosokeria (voit käyttää myös
tavallista hienosokeria)
2 tl vaniljasokeria
2 kanamunaa
6 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl
ruokasoodaa
4 dl piimää
150 g sulatettua voita
päälle:
reilu litra raparperia pieneksi
leikattuna
1 tl kanelia
2 ½ dl ruokosokeria (myös tavallinen
hienosokeria käy)
OHJE:
keitä hetki pätkittyjä raparperin
paloja yhdessä sokerin ja kanelin kera
(niin, että raparperi hiukan pehmenee) ja jäähdytä.
aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.
Vaahdota sokerit ja kananmunat
vaahdoksi.
sekoita ruokasooda vehnäjauhojen
joukkoon.
lisää jauhot, piimä ja voisula ja
sekoita.
kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
lusikoi keitetyt raparperin palat
päälle.
paista piirakkaan. n. 30 minuuttia
uunin keskitasolla (kokeile tikulla)
jäähdytä.
tarjoiluun:
3 dl kuohukermaa vispattuna
100-150 g vaniljatuorejuustoa
prk maitorahkaa (200g)
sokeria maun mukaan
yhdistä tuorejuusto ja rahka
vispattuun kermaan ja mausta sokerilla.
tuoreita mansikoita viipaloituna.
Leikkaa jäähtyneestä piirakasta
sopivan kokoisia paloja lasin pohjalle.
lusikoi tuorejuustokermaa päälle sekä
mansikan viipaleita (sokeria mansikoiden päälle jos ne ovat happamia)
Tee samoin vielä toinen kerros. tarjoa
heti tai laita jääkaappiin odottamaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti