Näin kesän kynnyksellä riittää hommaa
niin kotona kuin pihallakin. Aurinko paistaa suloisesti sisään pitkän pimeän
jakson jälkeen, paljastaen ihan kaiken kauheuden. Siis villakoiria pitkin
nurkkia, tummia sormen ja käden jälkiä ovissa, puhumattakaan niistä laseista,
joista se ihana valo tulvii tai tulvisi jos pääsisi läpi. Mä olen siirtänyt ja
siirtänyt ja taidan vielä odottaa sitä siitepölyajan loppumista tai oikeasti
inspiraatiota.
Mutta pihalla olen yrittänyt
kukkapenkkejä siistiä, rikkaruohoja ja voikukkia nyppien. Onneksi meillä on
pieni piha J. Illat työpäivän jälkeen ovat niin lyhyitä.
Eilen taas kuopsuteltiin pihalla. Piti
sitten kehitellä helppoa ja nopeaa iltaruokaa, ettei aika kuluisi vaan
keittiössä.
Jääkaapissa odotti broilerin jauheliha,
pöydällä kanamunia. Tänään ei keiteltäisi riisiä, makaroneja eikä edes
perunoita. Mehän syötäisiinkin…
RULLAPANNARIA, WASABI-MAUSTETULLA BROILERIN JAUHELIHALLA
Raaka-aineet:
4 kananmunaa
n. 3 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
ripaus suolaa, sokeria
n. 50 g voita paloina
400 g broilerin jauhelihaa
öljyä paistamiseen
1 sipuli
½ kesäkurpitsaa
3 kevätsipulia
½ - 1 tl wasabitahnaa
1 kanaliemikuutio
1 tl kurkumaa
2 dl juustoraastetta
salaattisekoitusta, tomaatin siivuja
OHJE:
Riko kananmunien rakennetta kulhossa.
Kaada maito ja vehnäjauhot vähitellen
joukkoon. Taikina ei saa olla liian paksua.
Mausta ripauksella suolaa ja sokeria.
Aseta uunin lämpötilaksi 200 (kiertoilma)
Pilko sipuli, kesäkurpitsa ja
kevätsipulit.
Paista broilerin jauhelihaa
paistinpannulla öljyssä.
Lisää joukkoon pilkotut sipulit ja
kesäkurpitsa.
Kun liha näyttää melko kypsältä, lisää
joukkoon kanaliemikuutio sekä wasabitahna ja kurkuma.
Sekoittele paistosta kunnes se on kypsää.
Ota pois liedeltä ja lisää pilkotut
kevätsipulit.
Laita voipalat korkeareunaiselle uunipellille
(itsellä 60 cm uuni) ja pelti uuniin niin kauaksi aikaa, että voi sulaa ja
hiukan ruskistuu.
Ota pelti pois uunista ja kaada
pannaritaikina ruskistuneen voin päälle.
Lisää nyt juustoraaste paistokseen ja
kaada paistos taikinan päälle.
Paista pannaria uunin keskitasolla n. 20
minuuttia.
Anna pannarin hiukan jäähtyä ennen kuin
leikkaat sitä.
Leikkaa pannari ensin poikittain ja sitten
10-5 cm leveitä siivuja.
Laita kullekkin siivulle
salaattisekoitusta ja muutama tomaatin siivu.
Rullaa pannari ja tarvittaessa voit
laittaa sen coctailtikulla kiinni.
Halutessa voit koristella yrtein.
Itse olen kastike hullu, joten omiin
pannareihin lisäsin vielä guacamolea ja ranskankermaa (ei siis välttämätöntä)
Kuulostaa superherkulta. Pakko kokeilla 😊
VastaaPoistaKiitos Tiina <3 ja kiva kuulla :) tää oli kyl arkiruokaa herkuimmillaan ja sopii hyvin kesällä mukaan otettavaksi evääksikin, maistuu myös kylmänä
PoistaOlen tehnyt kyllä suolaista pannaria, mutta en ihan tämän kaltaisella reseptillä joten kokeiluun menee - kiitos.
VastaaPoistaKiva kuulla Tuija <3....ihanaa mä olen saanut susta ihan vaki kokeilevan kokkailijan <3
Poista