RULLAPANNARI, wasabimaustetulla broilerin jauhelihalla






Näin kesän kynnyksellä riittää hommaa niin kotona kuin pihallakin. Aurinko paistaa suloisesti sisään pitkän pimeän jakson jälkeen, paljastaen ihan kaiken kauheuden. Siis villakoiria pitkin nurkkia, tummia sormen ja käden jälkiä ovissa, puhumattakaan niistä laseista, joista se ihana valo tulvii tai tulvisi jos pääsisi läpi. Mä olen siirtänyt ja siirtänyt ja taidan vielä odottaa sitä siitepölyajan loppumista tai oikeasti inspiraatiota.





Mutta pihalla olen yrittänyt kukkapenkkejä siistiä, rikkaruohoja ja voikukkia nyppien. Onneksi meillä on pieni piha J.  Illat työpäivän jälkeen ovat niin lyhyitä.





Eilen taas kuopsuteltiin pihalla. Piti sitten kehitellä helppoa ja nopeaa iltaruokaa, ettei aika kuluisi vaan keittiössä.





Jääkaapissa odotti broilerin jauheliha, pöydällä kanamunia. Tänään ei keiteltäisi riisiä, makaroneja eikä edes perunoita. Mehän syötäisiinkin…

RULLAPANNARIA,  WASABI-MAUSTETULLA BROILERIN JAUHELIHALLA



 Raaka-aineet: 

4 kananmunaa
n. 3 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
ripaus suolaa, sokeria
n. 50 g voita paloina
400 g broilerin jauhelihaa
öljyä paistamiseen
1 sipuli
½ kesäkurpitsaa
3 kevätsipulia
½ - 1 tl wasabitahnaa
1 kanaliemikuutio
1 tl kurkumaa
2 dl juustoraastetta
salaattisekoitusta, tomaatin siivuja


OHJE:

Riko kananmunien rakennetta kulhossa.

Kaada maito ja vehnäjauhot vähitellen joukkoon. Taikina ei saa olla liian paksua.

Mausta ripauksella suolaa ja sokeria.

Aseta uunin lämpötilaksi 200 (kiertoilma)

Pilko sipuli, kesäkurpitsa ja kevätsipulit.

Paista broilerin jauhelihaa paistinpannulla öljyssä.
Lisää joukkoon pilkotut sipulit ja kesäkurpitsa.

Kun liha näyttää melko kypsältä, lisää joukkoon kanaliemikuutio sekä wasabitahna ja kurkuma.
Sekoittele paistosta kunnes se on kypsää.

Ota pois liedeltä ja lisää pilkotut kevätsipulit.

Laita voipalat korkeareunaiselle uunipellille (itsellä 60 cm uuni) ja pelti uuniin niin kauaksi aikaa, että voi sulaa ja hiukan ruskistuu.

Ota pelti pois uunista ja kaada pannaritaikina ruskistuneen voin päälle.

Lisää nyt juustoraaste paistokseen ja kaada paistos taikinan päälle.

Paista pannaria uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.

Anna pannarin hiukan jäähtyä ennen kuin leikkaat sitä.

Leikkaa pannari ensin poikittain ja sitten 10-5 cm leveitä siivuja.

Laita kullekkin siivulle salaattisekoitusta ja muutama tomaatin siivu.

Rullaa pannari ja tarvittaessa voit laittaa sen coctailtikulla kiinni. 
Halutessa voit koristella yrtein.

Itse olen kastike hullu, joten omiin pannareihin lisäsin vielä guacamolea ja ranskankermaa (ei siis välttämätöntä)







4 kommenttia:

  1. Kuulostaa superherkulta. Pakko kokeilla 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina <3 ja kiva kuulla :) tää oli kyl arkiruokaa herkuimmillaan ja sopii hyvin kesällä mukaan otettavaksi evääksikin, maistuu myös kylmänä

      Poista
  2. Olen tehnyt kyllä suolaista pannaria, mutta en ihan tämän kaltaisella reseptillä joten kokeiluun menee - kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Tuija <3....ihanaa mä olen saanut susta ihan vaki kokeilevan kokkailijan <3

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä