Näillä helteisillä kesä keleillä tekee mieli
väkisinkin kevyempää ruokaa. Maustettua se toki saa olla.
Nyt kun
talvi syötiin innolla pullet porkia (nyhtöpossua) niin voisihan tuota tehdä
myös vähemmän rasvaisesta lihasta. Vaikka nyhtölihan valmistus vie aikaa
uunissa valmituessaan, niin jo kilon palasesta saa montakin erilaista ruokaa
valmistettua.
Ensimmäiseksi tulee mieleen täytetty sämpylä
tai burritos, kiva lounaspala ottaa mukaan vaikka töihin. Sitten siitä saa
helpon nuudelikeiton ja kevyen salaatin illaksi. Loistava ja monipuolinen herkku siis kyseessä.
Tämä nyhtökalkkuna on saanut vaikutteita
idästä. Mausteina käytetään red curry pastea valkosipulia ja kookosmaitoa sekä
limen mehua. Aikaa pullet turkeyn valmistus uunissa vie vain puolet verrattuna
pullet porkiin eli 3 ja puoli tuntia. Siinäpä se lyhykäisyydessään, no
kärsivällisyyttä toki, sillä odottavan aika on aina liian pitkä J
Valmistin tämän eilen illalla (ihana tuoksu
keittiössä) ja sain tänään lounassämpylät mukaan.
AASIALAINEN NYHTÖKALKKUNA, PULLET TURKEY
Raaka-aineet:
- n. kilo kalkkunafilettä (näin kesäaikaan se on kuulemma aina tuoresuolattua, joten suolaa ei tarvita)
- 2 rkl öljyä
- 5 tl red curry paste (n. 50g)
- 3-4 valkosipulinkynttä
- 1 tölkki (400g) kookosmaitoa
- 4 tl tummaa sokeria
- 1 limen mehu
- Korianteria
- Foliopaperia
OHJE:
Aseta uunin lämpötilaksi 200.
Huuhtele ja kuivaa kalkkuna.
Laita file uunivuokaan.
Mittaa öljy paistinpannulle, anna lämmetä ja
lisää curry paste, anna lämmetä.
Lisää pilkotut valkosipulinkynnet pannulle,
anna tulla hiukan väriä pintaan.
Kaada kookosmaito pannulle ja sekoita.
Lisää sokeri ja limen mehu. Kun sokeri on
sulannut kaada liemi kalkkunan päälle uunivuokaan.
Silpu joukkoon korianterin lehtiä (voit käyttää
myös kuivattua)
Peitä vuoka foliopaperilla ja laita uuniin.
Paista kalkkunaa ensin ½ tuntia 200 asteessa ja
tiputa lämpö 130 asteeseen.
Jatka paistamista 3 tuntia.
Anna kalkkunan hetki jäähtyä ja riivi siitä
haarukoilla nyhtölihaa.
Ota liemi talteen myöhempää käyttöä varten,
esim nuudelikeittoon.
Vinkki: kaupasta löytyi creme Bonjourin inkivääri-sitruunaruoho tuorejuusto, sopii mainiosti levitteeksi evässämpylöihin
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti