Kevyttä, nopeaa ja maistuvaa grilliruokaa saat
myös lohinyyteistä. Ne voit aamupäivällä maustaa ja kääriä folioon ja helposti
grillata kun nälkä yllättää.
Folioon käärittynä kala ei kuivu grillatessa, vaan
säilyy mehukkaana, kuitenkin kannattaa olla tarkkana paistoajasta.
Itse paistoin nyytit kaasugrillissä keskilämmöllä
(asteita oli n. 170) hyllyllä ja kansi kiinni 15 minuuttia. Lohi jäi sisältä
ihanan punertavaksi ja mehukkaaksi.
Samaan nyyttiin pääsi myös parsat, jotka kypsyivät
nekin pehmeiksi.
TERIYAKI LOHINYYTIT YHDESSÄ VIHREÄN PARSAN KERA 4:LLE
Raaka-aineet:
- 800 g lohi- tai kirjolohifilettä (nahalla tai ilman)
- ½ dl teriyakikastiketta
- 2 rkl soijaa
- ¼ tl cayennepipuria
- 1 lime tai sitruuna siivutettuna
- 2 kevätsipulia silputtuna
- nippu parsaa varret kuorittuna
- öljyä
- suolaa, pippuria
- foliopaperia
OHJE:
Leikkaa parsojen kova osa pois ja kuori parsat.
Leikkaa lohi 4 osaan. Mausta hiukan pippurilla ja
suolalla.
Yhdistä teriyakikastike, soija ja cayennepippuri.
Leikkaa foliopaperista 8 sopivan kokoista palaa
niin, että parsat mahtuvat.
Aseta kaksi foliopaperia päällekkäin.
Voitele päällimmäistä paperia öljyllä.
Aseta parsat (3-4 kpl) voidellun paperin päälle.
Ripottele parsoille hiukan suolaa.
Laita seuraavaksi lohi parsojen päälle ja jaa
kastike kaloille.
Ripottele kevätsipulisiivut kalojen päälle ja
lopuksi limesiivut.
Sulje nyytit. Voit tehdä ne jääkaappiin valmiiksi
odottamaan. Muista nostaa pois kylmästä n. 20 minuuttia ennen grillaamista.
Kuumenna grilli keskilämmölle (n. 170 asteiseksi).
Aseta nyytit grillihyllylle ja anna kypsyä n. 15 minuuttia.
Tarjoa nyytit esim. salaatin, kuskusin tai
perunoiden kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti