Mökillä kävi viime viikonloppuna melkoinen kuhina
ja suhina. Ei, ei meillä ollut mitään juhlia eikä yllätys mökkivieraitakaan
tullut käymään, sääli meille. Meillä rakennettiin uutta vierasmajaa. Panelia lyötiin
seiniin ja lattia sai maalin pintaan. Juhannukseksi pitää kaikki saada valmiiksi,
silloin vietetään perinteisiä Koverin Kehdon kesäolympialaisia ihanien ystävien
parissa.
No mies tuota lisämajan rakennusprojektia yhdessä
siskoni kanssa vei eteenpäin. Minulle jäi päämökin puunaus. Koko mökin
irtaimisto ulos, lattioiden kuuraus (pesin tällä kertaa ihan juuriharjalla) ja
ikkunoiden pesu. Totisesti roppa huusi normaalisti istumatyötä tekevälle. Onneksi
saunan lauteilla kipeät lihakset rentoutuivat.
On se kumma miten tyytyväinen ja hyvä mieli tulee
kun saa jotain näkyvää aikaiseksi. Tosin mökin puhdas ja raikas tuoksu lisäsi
myös tyytyväisyyttä. Sekä tieto siitä,
että ensi viikonlopulla pääsisi jo sisustamaan uutta vierasmajaa. Kirppareilla
on kierrelty koko talvi ja kevät. Mukavasti on tavaraa löytynytkin.
Verhokaihtimet ja pieni pöytä pitäisi vielä löytää, onhan tässä vielä muutama
viikko aikaa.
Tämä rehkiminen palkittiin koivun tuoksuisella
saunalla sekä tietysti herkullisella aterialla muutaman punaviini lasillisen
kera.
PEURAN SISÄPAISTIA PUNAVIINISSÄ JA VIHANNEKSIA 4:lle
Raaka-aineet:
- 500 g peuran sisäpaistia tai hyvää naudan sisäpaistia
- 4 valkosipulinkynttä pilkottuna
- 2 rkl öljyä ja soijakastiketta
- suolaa, pippuria, tuoreita yrttejä
- 2 sipulia (minulla oli 1 puna- ja keltasipuli) viipaloituna isoiksi siivuiksi
- ½ kesäkurpitsaa siivuina
- 1 rs herkkusieniä puolitettuna
- 2 iso tomaattia kuutioina
- 4 dl punaviiniä
- 1 dl vettä
- 1,5 lihaliemikuutiota
OHJE:
Huuhtele liha ja kuivaa se.
Viipaloi paisti n. 1-1,5 cm siivuiksi, nuiji hiukan ja asettele
lautaselle.
Lisää pilkotut valkosipulinkynnet ja yrtit
pihvien päälle.
Mausta myllystä suolalla ja pippurilla.
Kaada pihvien päälle öljyä ja soijakastiketta.
Jätä pihvit marinoitumaan pöydälle (samalla liha
lämpenee)
Pilko vihannekset.
Laita grilli kuumenemaan.
Lisää korkealaitaiseen pannuun öljyä ja kuumenna
pannu.
Lisää ensin herkkusienet, kesäkurpitsan siivut ja
sipulit.
Anna hautua vähintään 10 minuuttia.
Lisää vesi ja punaviini sekä lihaliemikuutiot.
Anna kiehua kokoon n. 10-15 minuuttia.
Grillaa pihvit noin 2 minuuttia/puoli.
Lisää kuutioidut tomaatit ja pihvit vihannesten
sekaan.
Voit lisätä vielä tuoreita yrttejä.
Ateria on valmis nautittavaksi.
Olipas erikoinen ohje. Mistä peuraa saa muualta kuin jos itse metsästää?
VastaaPoistaOsallistuppas kastehelmi arvontaan mun blogissa.
Oikein hyvää keskiviikko iltaa sulle.
kokonainen peura ostetaan kaverilta aina joulukuussa (kohta 10 v. tehty niin) ja peuraa on todellakin tullut laitettua, mielestäni ihan parasta lihaa. Kiitos kutsusta vierailla blogissa, sen jo teinkin, hyvää päivän jatkoa :)
PoistaNam! Herkullisen näköistä ruokaa!😋
VastaaPoistaMukavaa torstai päivää!
Kiitos kaimaseni :) ja mukavaa päivänjatkoa sinullekkin :)
Poista