Olen ajatellut jo pidemmän aikaa kokeilla tuota härkistä,
Versofoodin härkäpapuvalmistetta.
Härkis on kasvisperäinen proteiinivalmiste, josta olet
varmaan kuuullut ja ehkä jo ehtinyt maistella sitä.
Tuote on valmistettu sekä härkäpavuista että herneproteiinista.
Se on soijaton ja laktoositon, mutta ei kuitenkaan gluteeniton. Härkis on
mainio korvike esimerkiksi jauhelihalle. Tuote on valmiiksi kypsytetty ja näin
ollen helppo lisätä ruoan valmistuksen loppuvaiheessa.
Jostain syystä minun silmien eteen on viime aikoina pompsahtanut Cottage pie tai Shephert`s pie, brittiläinen paimenpiiras. Jauhelihavuoka,
joka on saanut perunamuussista peiton päälleen.
Mikäpä olisi parempi ruoka kokeilla härkistä, kuin juuri cottage pie.
Tosin ohjeeni poikkeaa alkuperäisestä aika lailla, koska
halusin lisätä vuokaan myös herkkusieniä, kesäkurpitsaa ja tomaattimurskaa.
Wau! On ihan pakko todeta, tästähän tuli todella hyvää.
Hauskinta oli, kun mieheni ei edes tajunnut syövänsä pelkkää kasvisruokaa.
Koostumus härkiksessä oli jauhelihamainen, tosin kyllä sieltä
paljastui muutamalle haarukalliselle pavun maku. Kaiken kaikkiaan antaisin
aterialle arvosanaksi 9+. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.
HÄRKIS COTTAGE PIE (5-6:lle)
Raaka-aineet:
- 1 kg perunoita
- suolaa keitinveteen
- 50 g voita
- 2,5 dl oatly ruokaan (kaurakerma)
Paistos:
- 1 pkt härkistä
- 200 g herkkusieniä
- ½ kesäkurpitsaa (200 g)
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli
- 1 tlk tomaattimurskaa (400/240g)
- ½ tlk vettä
- 1 kasvisliemi
- suolaa, pippuria ja ripaus cayennepippuria (yrttejä)
- öljyä paistamiseen
- pinnalle parmesan juustoa
OHJE:
Kuori ja keitä perunat suolalla maustetussa vedessä.
Aseta uunin lämpötilaksi 220 astetta.
Pyyhi talouspaperilla herkkusienet puhtaaksi ja pilko ne 4
osaan.
Pese kesäkurpitsa ja kuutioi paloiksi (ei tarvitse olla kovin
pientä)
Kuori ja silppua valkosipulinkynnet sekä sipuli.
Laita öljyä pannulle ja paista ensin herkkusieniä.
Lisää perään kesäkurpitsakuutiot ja lopuksi silputut sipulit.
Paista yhteensä noin 5 minuuttia.
Kaada tomaattimurska pannulle ja ota tölkkiin vettä noin
puoleen väliin ja kaada pannulle.
Lisää kasvisliemikuutio ja härkis.
Hauduta hetki ja mausta paistosta suolalla, pippurilla ja
veitsen kärjellisellä cayennepippuria.
Kun perunat ovat kypsiä, kaada vesi pois ja muussaan
perunoita voin kera sekä lisää oatly-ruokakerma. Maista suola ja lisää
tarvittaessa.
Voitele uunivuoka ja laita härkispaistos vuoan pohjalle.
Kaada muussi peitoksi päälle, voit lusikalla tehdä koristeita
pinnalle.
Raasta parmesan juustoa pinnalle.
Paista vuokaa uunissa noin 30 minuuttia.
Tarjoile punajuurien ja salaatin kera.
Wautsi, herkullisen näköistä. Minä pääsin härkiksen makuun heti kerta kokkailulla. Täytyy ehdottomasti testailla sitä lisää.
VastaaPoistaKaunis kiitos <3...oikein hämmästyin itsekkin härkiksen mausta, ainakin yhtä hyvää kuin soija, nyhtis on vielä kokeilematta, ehkä sekin tässä lähiaikoina löytää meidän keittiöön.
PoistaHei uusi look täällä,hienon näköistä:) Saispa tuota Härkistä joskus kokeilla,olen kuullut sen olevan niin hyvää.Tosi hyvän näköinen piirakka:)
VastaaPoistaJoo ja kiitos Jael, uusi look tuli viime viikolla, nyt kelpaa taas blogata, kun sivut on fressimmät, eikö kukaan tule jouluksi vierailulle, tilaat täältä kaikkia maistiaisia :)
PoistaLaitoin itse myös blogiini tänään härkiskaalilaatikkoreseptin. Olin todella yllättynyt härkiksen mainiosta tekstuurista ja mausta...ja miehet luulivat syövänsä lihaa hehe....terveisin Annelta (Maalaisbistro)
VastaaPoistaHah hah haaa, näin me naiset puijataan miehetkin kasvisten pariin. Täytyy kokeilla myös kaalin kanssa. Mukavaa loppuviikkoa :)
Poista