RAIKAS SAVUSIIKASALAATTI, PAAHDETTUA FENKOLIA, VIINIRYPÄLEITÄ JA PARSAKAALIA






Siitä onkin jo kulunut pidempi aika, kun on tullut tehtyä savusiiasta ateriaa. Oikein kaipasinkin jo kevyempää ruokaa.

Savustettu siika on melko edullinen kala ja helppo perattava.

Ostoskoriin päätyi myös upean kokoinen fenkoli. Voi sitä ihanan tuoksun tuomaa aromia, minkä fenkoli antoi paahtuessaan pannulla.

Kivan säväyksen salaattiin antoi myös uunissa paahdetut tummat viinirypäleet sekä parsakaali.

Lisäksi vielä salaatinlehtiä ja raikas sitruskastike.












Nopeasti valmistui herkullinen ja ruokaisa kala-ateria.



SAVUSIIKA SALAATTI, PAAHDETTUA FENKOLIA, RYPÄLEITÄ JA PARSAKAALIA (4:lle)



Raaka-aineet:

  • 700-800 g savusiikaa
  • 1 iso fenkoli (450 g)
  • 350 g parsakaalia
  • 300 g tummia viinirypäleitä
  • 1 ps salaattia
  • 1 rkl hunajaa
  • 1-2 rkl Rajamäen balsamikastiketta
  • öljyä
  • ruohosipulia/tilliä


Salaattikastike:

  • 4 rkl hyvää öljyä
  • ½ sitruunan mehu
  • ½ appelsiinin mehu
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl pippuria
  • ½ tl sokeria
  • ¼ aniksen siemeniä


OHJE:

Aseta uunin lämpötilaksi 220 astetta.
Perkaa savusiika, poista nahka ja ruodot. Ota kalasta isoja paloja lautaselle.
Pese viinirypäleet ja laita leivinpaperin päälle uunipellille.
Pilko parsakaali pienemmäksi samalle uunipellille.
Lorauta viinirypäleiden päälle hunajaa ja parsakaaleille vaaleaa balsamikastiketta.
Paahda niitä n. 15 minuuttia uunin keskiosassa (varo polttamasta).
Voit halutessasi lisätä parsakaalien päälle hiukan suolaa.
Leikkaa fenkoli siivuiksi. Lorauta öljyä pannulle ja grillaa fenkoli siivuja, kunnes ne saavat väriä ja pehmenevät hiukan.
Valmista salaattikastike. Purista sitruunan ja appelsiinin mehut lasiin tai pieneen kulhoon. Lisää suola, pippuri ja sokeri. Murskaa huhmareessa aniksen siemeniä ja lisää ne kastikkeeseen. Anna kastikkeen tekeytyä jääkaapissa.
Revi salaattia kulhoon, lisää grillatut fenkolin siivut ja niiden päälle savusiikapaloja. Nosta viinirypäleet päällimmäiseksi ja parsakaalit reunoille.
Silppua ruohosipulia tai tilliä koristeeksi.
Kaada salaattikastiketta.








Hyvää ruokahalua!

2 kommenttia:

  1. Upea annos ja värit. Syön itse tosi vähän perunaa, joten kaikki vaihtoehtolisukeideat ovat niin tervetulleita!

    VastaaPoista
  2. Kaunis kiitos Heli, tuo paahdetun fenkolin aromi oli kyllä huumaava ja maku niin hyvä yhdessä kalan kera.

    VastaaPoista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä