Kanaa purjolla ja paprikalla kookosmaidossa, ihana tulinen herkkuruoka





Tänään on ihan pakko saada tulista ruokaa. Minulle tulee välillä oikein himo chiliin. No eihän siinä muu auta kuin ottaa kasarit esiin ja alkaa keitellä intialaista herkkuruokaani.

Reseptin olen ottanut Shehzad Husain ”Helppoa ja hyvää Intiasta” –kirjasta. Vaikka rakastankin chiliä, on tässä valmistamassani annoksessa puolitettu chilin määrää ja lisätty pehmeyttä antamaan kookosmaitoa ja purjon kaveriksi punaista paprikaa.







Ateria on tietynlainen curry ja valmistuu varsin nopeasti ja helposti samalla kun riisi kiehuu. Haluaisin lähettää sinulle myös sen huumaavan tuoksun, mikä tästä ruoasta välittyy.

Ensimmäinen lusikallinen voi tuntua tuliselta suussa, mutta kun jatkat syömistä niin himo vain kasvaa. On ihan pakko viedä kasari pois pöydästä, muuten vatsa halkeaisi.

 



KANAA PURJOLLA JA PAPRIKALLA KOOKOSMAIDOSSA


Raaka-aineet:

  • 500 g broilerin sisäfilettä
  • 2-3 laakerinlehteä
  • 50 g voita
  • 2 rkl öljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl inkivääriä raastettuna
  • 1 tl garam masala jauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kurkkumaa
  • 1 tl chilijauhetta
  • ½ tl sokeria
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1 rkl vettä
  • 1 punainen paprika
  • 1 purjo
  • 1 tlk kookosmaitoa
  • 1 vihreä chilipalko

OHJE:

Pilko kanafileet sekä  pesty purjo ja paprika sopiviksi suupaloiksi.

Yhdistä kulhossa raastettu valkosipuli, inkivääri, garam masala, kurkkuma, chilijauhe, sokeri, suola, tomaattipyre ja rkl vettä tahnaksi.

Kuumenna voi ja öljy kasarissa. Lisää joukkoon laakerinlehdet.
Ota kasari hetkeksi pois liedeltä ja sekoita joukkoon maustetahna.
Laita kasari takaisin liedelle ja paista maustetahnaa noin 30 sekuntia.

Lisää paloitellut kanan palat, alenna lieden lämpöä ja sekoita 2 minuuttia, niin että mausteet ovat verhonneet kanan palojen pinnan.

Lisää nyt joukkoon purjon ja paprikan palat ja jatka paistamista vielä noin 7 minuuttia.

Viipaloi vihreä chili.

Kaada kasariin kookosmaito sekä viipaloidut chilisiivut.

Kuumenna kiehuvaksi ja poreilla noin 2-3 minuuttia.

Ota pois laakerinlehdet.


Ruoka on nyt valmis tarjottavaksi ja nautittavaksi riisin kera.


6 kommenttia:

  1. Siis ei löydy yhtä ihanaa syötävää kuin tulisia curryjä varsinkin tämmöisillä keleillä...rakastan näitä tulisia makuja!

    VastaaPoista
  2. Oi, Nyt alkoi kyllä tehdä mieli Thaimaalaista ruokaa, jotenkin pystyin noista kuvista aistimaan sen ihanan curryn ja kookosmaidon tuoksun. Minulle iskee usein samanlainen chilin himo :)

    VastaaPoista
  3. Eilen keittelin juuri vastaavanlaista kanacurryä kattilallisen ja voi että se maistuu hyvältä uudelleenkin lämmitettynä. Sipulia käytän paljon ruoanlaitossa, mutten ole osannut purjoa laittaa aiemmin, täytyypä kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin curryt on niin ihania. Juurikin niitä ruokia, joiden syömistä en ainakaan osaa lopettaa ajoissa :). Purjo sopii tosi hyvin ja hautuessaan pehmenee suussa sulavaksi. Mukavaa viikon jatkoa :)

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä