Tänään on ihan pakko saada tulista ruokaa. Minulle tulee
välillä oikein himo chiliin. No eihän siinä muu auta kuin ottaa kasarit esiin
ja alkaa keitellä intialaista herkkuruokaani.
Reseptin olen ottanut Shehzad Husain ”Helppoa ja hyvää
Intiasta” –kirjasta. Vaikka rakastankin chiliä, on tässä valmistamassani
annoksessa puolitettu chilin määrää ja lisätty pehmeyttä antamaan kookosmaitoa
ja purjon kaveriksi punaista paprikaa.
Ateria on tietynlainen curry ja valmistuu varsin nopeasti ja
helposti samalla kun riisi kiehuu. Haluaisin lähettää sinulle myös sen
huumaavan tuoksun, mikä tästä ruoasta välittyy.
Ensimmäinen lusikallinen voi tuntua tuliselta suussa, mutta
kun jatkat syömistä niin himo vain kasvaa. On ihan pakko viedä kasari pois
pöydästä, muuten vatsa halkeaisi.
KANAA PURJOLLA JA PAPRIKALLA KOOKOSMAIDOSSA
Raaka-aineet:
- 500 g broilerin sisäfilettä
- 2-3 laakerinlehteä
- 50 g voita
- 2 rkl öljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl inkivääriä raastettuna
- 1 tl garam masala jauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 tl kurkkumaa
- 1 tl chilijauhetta
- ½ tl sokeria
- 1 rkl tomaattipyrettä
- 1 rkl vettä
- 1 punainen paprika
- 1 purjo
- 1 tlk kookosmaitoa
- 1 vihreä chilipalko
OHJE:
Pilko kanafileet sekä pesty purjo ja paprika sopiviksi suupaloiksi.
Yhdistä kulhossa raastettu valkosipuli, inkivääri, garam
masala, kurkkuma, chilijauhe, sokeri, suola, tomaattipyre ja rkl vettä
tahnaksi.
Kuumenna voi ja öljy kasarissa. Lisää joukkoon
laakerinlehdet.
Ota kasari hetkeksi pois liedeltä ja sekoita joukkoon
maustetahna.
Laita kasari takaisin liedelle ja paista maustetahnaa noin 30
sekuntia.
Lisää paloitellut kanan palat, alenna lieden lämpöä ja sekoita
2 minuuttia, niin että mausteet ovat verhonneet kanan palojen pinnan.
Lisää nyt joukkoon purjon ja paprikan palat ja jatka
paistamista vielä noin 7 minuuttia.
Viipaloi vihreä chili.
Kaada kasariin kookosmaito sekä viipaloidut chilisiivut.
Kuumenna kiehuvaksi ja poreilla noin 2-3 minuuttia.
Ota pois laakerinlehdet.
Ruoka on nyt valmis tarjottavaksi ja nautittavaksi riisin
kera.
Siis ei löydy yhtä ihanaa syötävää kuin tulisia curryjä varsinkin tämmöisillä keleillä...rakastan näitä tulisia makuja!
VastaaPoistaminä oon sinun kanssa niin samaa mieltä <3
PoistaOi, Nyt alkoi kyllä tehdä mieli Thaimaalaista ruokaa, jotenkin pystyin noista kuvista aistimaan sen ihanan curryn ja kookosmaidon tuoksun. Minulle iskee usein samanlainen chilin himo :)
VastaaPoistajuu, nää on niin koukuttavia ihania ruokia :)
PoistaEilen keittelin juuri vastaavanlaista kanacurryä kattilallisen ja voi että se maistuu hyvältä uudelleenkin lämmitettynä. Sipulia käytän paljon ruoanlaitossa, mutten ole osannut purjoa laittaa aiemmin, täytyypä kokeilla!
VastaaPoistaNiin curryt on niin ihania. Juurikin niitä ruokia, joiden syömistä en ainakaan osaa lopettaa ajoissa :). Purjo sopii tosi hyvin ja hautuessaan pehmenee suussa sulavaksi. Mukavaa viikon jatkoa :)
Poista