Olipa kiva yllätys, nimittäin se, että kampelafileet olivat
tarjouksessa kalatiskillä. Silakoita ja lohta syötiin viime viikolla. Kivaa
vaihtelua kalapäivän viettoon.
Kampela on siitäkin mainio kala, että se sopii mainiosti niin ruotokammoisille
kuin lapsille. Muistankin, kuinka oma tytär pienenä halusi usein juuri
kampelafilettä.
Tässä reseptissä ei paistella pannulla mitään, vaan ruoka
valmistuu nopeasti uunissa ilman käryjä.
Kastikkeeksi sitruunaista voisulaa, johon hapokkuutta antaa
lisää hillosipulit. Ihanasti hillosipulien etikkaisuus pehmeni ja tasaantui. Ne
oikeastaan maistuivat makeilta, melkein kuin salottisipuleilta.
Kampelafileitä kannattaa varata normaali nälkään
2-3/ruokailija. Lisukkeeksi meillä tarjottiin parsakaalisalaattia, mutta toki
ruokaisamman ateriasta saat, kun keität lisäksi perunoita.
Salaatti sisältää keitettyä parsakaalia, pinaatinlehtia, friseesalaatti, tomaattia ja keitettyjä kanamunia. Oliiviöljyä, sitruunan mehua, suolaa, sokeria, kokojyväsinappia.
KAMPELARULLAT KEVÄTSIPULILLA JA SITRUUNAINEN VOIKASTIKE
Raaka-aineet:
- 2-3 kampelafilettä/ruokailija
- suolaa, sitruunapippuria
- tuoretta tilliä
- ruohosipuli tuorejuustoa
- kevätsipulia (yhdestä nipusta riittää 8:lle fileelle)
Voikastike 4:lle:
- 60 g voita
- ½ sitruunan mehua
- 4 rkl hillosipuleja (n. 20-25 kpl)
- tilliä
OHJE:
Aseta kiertoilmauunin lämpötilaksi 200 astetta.
Lado kampelafileet leivinpaperinpäälle tummempi puoli
ylöspäin.
Mausta fileitä suolalla ja sitruunapippurilla (varo ylimaustamasta
kampelafile on ohut ja mieto eli ei tarvitse paljoa mausteita)
Lisää tuoretta tilliä fileille sekä 1,5 tl ruohosipuli tuorejuustoa/kampelafile.
Huuhtele kevätsipulit ja leikkaa tyviosan juuret pois. Laita
nippu leikkuupöydälle ja leikkaa se kahteen osaan (tasaa vihreät varret saman
pituisiksi).
Valikoi sekä valkoista, että vihreää vartta noin 3-4
kpl/kalafile ja rullaa nyt kampelat.
Sido valmiit kampelarullat cocktailtikulla kiinni ja laita ne
voideltuun uunivuokaan.
Valmista voikastike.
Sulata voi kattilassa, purista joukkoon ½ sitruunan mehu, lisää
joukkoon hillosipulit (pieni etikkaliemi ei tee pahaa) ja revi tillistä oksia
kastikkeeseen.
Kaada sulanut voikastike kampelarullien päälle ja laita vuoka
uuniin.
Paista kalarullia noin 10 minuuttia kiertoilmalla (tavallinen
uuni 220).
Annostele lautaselle ja lusikoi päälle voikastiketta.
Hyvää ruokahalua J
Herkullisen näköistä!
VastaaPoistaKiitos paljon ja jos totta puhutaan, niin yllätyin itsekin miten kampela voikin olla näin hyvää :). Mukavaa viikonloppua :)
PoistaKampelaa kokeiluun! Resepti vaikuttaa kivan raikkaalta. Onhan tässä jo tullut pakkasta lihoista tyhjennettyäkin..Lomautettuna on aikaa keitellä ja kokeilla uusia juttuja, joita voi viedä jopa ammattikeittiöön.Jotain hyvää siis korona- ajassakin...
VastaaPoistaHei mahtavaa, kivaa kevään jatkoa sinulle :)
Poista