HERKULLINEN PEURAN CARPACCIO PUNAKAALIPEDILLÄ




Peura on niin parasta, ihan super hyper hyvää, äläkä nyt hermostu, en minä halua leveillä tai muuta sellaista, se on vaan 100 % totta.

Näin loppuvuodesta meillä on ollut mahdollisuus ostaa tätä herkkua suoraan metsästäjältä. Koko ruho on siis kyseessä. Onneksi se tulee valmiiksi paloiteltuna ja vakuumiin pakattuna. Ja mikä parasta, paketin päällä lukee kyseisen ruhon osan nimi, paino ja pakkaus päivämäärä, siis äärimmäisen hyvää palvelua. Ei taitaisi minusta tai miehestäni nimittäin teurastajaksi olla.

Riistalihana peuraan on helppo tutustua, sillä se on mielestäni melko miedon makuista. Maustamiseen ei oikeastaan tarvita kuin suolaa ja pippuria. Yksi hyvä plussa on myös peuran vähärasvaisuus, sopii mainiosti vaikka laihdutuskuurilaiselle.






Peura taitaa olla meidän perheen ainoa punainen liha ja varsin ekologinen sellainen.

Edellisvuodelta oli jäänyt peuran sisäpaistia pakkaseen ja koska tuo sisäpaisti on vähintään yhtä mureaa kuin fileet, en siitä raaskinut mitään pataa tehdä. Joten tästä palasta tuli oikein herrojen herkkua. Sitäpä juuri ja varsin helposti.




Sulatin paistin, paistoin nopeasti (vain pinnan) ja sitten hieroin mausteet pintaan, paisti tiukkaan kääröön ja vähintään 3 tunniksi takaisin pakkaseen, sillä kohmeisesta lihasta on helpompi saada leikattua ohuen ohuita siivuja.



HERKULLINEN PEURAN CARPACCIO PUNAKAALIPEDILLÄ


Raaka-aineet peuralle:

  • n. 400 g peuran sisäpaistia
  • 2 rkl öljyä paistamiseen
  • suolaa sekä mustapippuria myllystä
  • 2-3 tl Maille Wholegrain sinappia


OHJE PAISTILLE:

Kuivaa paistin pinta talouspaperilla.
Lämmitä öljy kuumaksi.
Paista paistin pintaa nopeasti joka sivulta (älä anna kypsyä).

Laita lepäämään leikkuulaudalle ja anna jäähtyä.

Kun paisti on jäähtynyt hiero suolaa (reilusti) ja pippuria myllystä pintaan sekä sinappia ympäriä paistia.

Kääri paisti tiukkaan pakettiin (joko folioon tai tuorekelmuun) ja laita paisti kohmettumaan pakastimeen vähintään 3 tunniksi.
Leikkaa paistista ohuita siivuja.

PUNAKAALIPETI

Raaka-aineet:

  • 300 g punakaalia
  • 0,6 dl mustaherukkaetikkaa
  • 0,5 dl vettä
  • 40 g muscovadosokeria

OHJE:

Suikaloi kaali mahdollisimman ohuiksi siivuiksi.

Kaada kattilaan etikka, vesi ja sokeri.
Lämmitä kiehuvaksi, ota pois liedeltä ja sekoita kaalit nesteeseen.

Anna kaalien maustua liemessä vähintään 1,5 tuntia, sekoita välillä. Valuta siivilän läpi neste pois.

KEITETYT HERKKUSIENET (noin 10 kpl)

Laita kattilaan noin 5-6 dl vahvaa kasvislientä. Kuumenna kiehuvaksi, lisää kokonaiset herkkusienet, alenna hiukan lämpöä ja keitä noin 4-5 minuuttia. Nosta herkkusienet paperin päälle.

AURAJUUSTOSMETANA

3 rkl smetanaa, 1 ½  rkl majoneesia ja 50 g aurajuustoa. Soseuta sauvalla tai mixerillä kastikkeeksi.

Lisäksi tarvitset vielä parmesan juustolastuja koristeluun.

CARPACCION KOKOAMINEN

Levitä ohuelti lautaselle marinoitunut punakaali.
Nosta päälle leikatut peuran sisäpaisti siivut.
Laita reunoille keitetyt herkkusienet.
Annostele lusikalla pieniä kastiketippoja herkkusienien viereen.
Laita lopuksi parmesanlastuja.

Pinnalle vielä hyvää öljyä ja tilkka balsamicoa niin oi, oi, herkuttelu voi alkaa!


Tarjoa hyvän juoman kera ja nautiskele!





4 kommenttia:

  1. Aivan mielettömän upean näköinen annos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos sinulle, toivottavasti jokainen saisi edes kerran elämässään maistaa tätä herkkua :)

      Poista
  2. Kerrassaan upea annos! En ole varmasti koskaan maistanut peuranlihaa. Tällä kelpaisi aloitella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia sinulle ja mä niin toivon, että myös sinä saisit maistaa peuraa, en tiedä mikä voisi olla parempaa :)

      Poista

Pinterest

My Taste

mytastefi.com

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

resepti arkisto

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

aamiainen aamupala aasialainen alkuruoka aurajuusto basilika broileri broilerin jauheliha Crock-Pot fetajuusto fish&chips friteeraustaikina frittimuikku glaseerattu gluteeniton gluteeniton leipä grillattu grillaus hampurilaiset hedelmä helppo helppo ja nopea hunaja härkis illallinen iltapala intialainen kanaruoka intialainen lohicurry italialaiset lihapullat itsetehty juusto jauheliharuoka juhlaruoka juhlat. suolainen leivonnainen juusto juustokastike juustoraaste jälkiruoka jättikatkaravunpyrstö kaaliruoka kakku kala kala-ateria kala-ateria- lohi kalakastike kalakeitto kalapihvit kalapuikko kalaruoka kalkkuna kampelafile kana-ateria kana-ateria. broilerin siivet ja nuijapalat kanaruoka kasvisruoka katkarapu kebabvartaat keitetyt lihapullat keitot keittoruoka keksi kesäkurpitsa kesäkurpitsa gazpacho kesäkurpitsa-pinaattivohveli kesäkurpitsacannellonit kevyttä kirjolohi kookosmaito kukkakaali kylmäsavulohi kylmäsavulohikakku lampaankääpä leipätikut leivonta lihapata lihaperunavuoka lihapullat liharuoka lime lisuke lohifilee lohikeitto lohinuget lohipasta lohitartar lohitortilla lounas makea leivonnainen mandariinikeksi mantelinen suklaabanaanivohveli marinoidut päärynät marinoidut silakkafileet marinoitua punasipulia marja-aronia mozzarella opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon paprika patonki pekoni peruna peura peuralihapullat peuran jauheliha peuran jauhelihapihvit peuran sisäpaisti peuranliha kääryleet peuranlihapullat peuranpaisti piirakka pimientos de padron. täytetyt pikkupaprikat possu possun ribsit possun sisäfile puikulaperuna pulla pullakakku purjo pääruoka reseptit riista teriyaki tuorejuusto vähähiilihydraattinen

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä