HERKULLINEN PEURAN CARPACCIO PUNAKAALIPEDILLÄ




Peura on niin parasta, ihan super hyper hyvää, äläkä nyt hermostu, en minä halua leveillä tai muuta sellaista, se on vaan 100 % totta.

Näin loppuvuodesta meillä on ollut mahdollisuus ostaa tätä herkkua suoraan metsästäjältä. Koko ruho on siis kyseessä. Onneksi se tulee valmiiksi paloiteltuna ja vakuumiin pakattuna. Ja mikä parasta, paketin päällä lukee kyseisen ruhon osan nimi, paino ja pakkaus päivämäärä, siis äärimmäisen hyvää palvelua. Ei taitaisi minusta tai miehestäni nimittäin teurastajaksi olla.

Riistalihana peuraan on helppo tutustua, sillä se on mielestäni melko miedon makuista. Maustamiseen ei oikeastaan tarvita kuin suolaa ja pippuria. Yksi hyvä plussa on myös peuran vähärasvaisuus, sopii mainiosti vaikka laihdutuskuurilaiselle.






Peura taitaa olla meidän perheen ainoa punainen liha ja varsin ekologinen sellainen.

Edellisvuodelta oli jäänyt peuran sisäpaistia pakkaseen ja koska tuo sisäpaisti on vähintään yhtä mureaa kuin fileet, en siitä raaskinut mitään pataa tehdä. Joten tästä palasta tuli oikein herrojen herkkua. Sitäpä juuri ja varsin helposti.




Sulatin paistin, paistoin nopeasti (vain pinnan) ja sitten hieroin mausteet pintaan, paisti tiukkaan kääröön ja vähintään 3 tunniksi takaisin pakkaseen, sillä kohmeisesta lihasta on helpompi saada leikattua ohuen ohuita siivuja.



HERKULLINEN PEURAN CARPACCIO PUNAKAALIPEDILLÄ


Raaka-aineet peuralle:

  • n. 400 g peuran sisäpaistia
  • 2 rkl öljyä paistamiseen
  • suolaa sekä mustapippuria myllystä
  • 2-3 tl Maille Wholegrain sinappia


OHJE PAISTILLE:

Kuivaa paistin pinta talouspaperilla.
Lämmitä öljy kuumaksi.
Paista paistin pintaa nopeasti joka sivulta (älä anna kypsyä).

Laita lepäämään leikkuulaudalle ja anna jäähtyä.

Kun paisti on jäähtynyt hiero suolaa (reilusti) ja pippuria myllystä pintaan sekä sinappia ympäriä paistia.

Kääri paisti tiukkaan pakettiin (joko folioon tai tuorekelmuun) ja laita paisti kohmettumaan pakastimeen vähintään 3 tunniksi.
Leikkaa paistista ohuita siivuja.

PUNAKAALIPETI

Raaka-aineet:

  • 300 g punakaalia
  • 0,6 dl mustaherukkaetikkaa
  • 0,5 dl vettä
  • 40 g muscovadosokeria

OHJE:

Suikaloi kaali mahdollisimman ohuiksi siivuiksi.

Kaada kattilaan etikka, vesi ja sokeri.
Lämmitä kiehuvaksi, ota pois liedeltä ja sekoita kaalit nesteeseen.

Anna kaalien maustua liemessä vähintään 1,5 tuntia, sekoita välillä. Valuta siivilän läpi neste pois.

KEITETYT HERKKUSIENET (noin 10 kpl)

Laita kattilaan noin 5-6 dl vahvaa kasvislientä. Kuumenna kiehuvaksi, lisää kokonaiset herkkusienet, alenna hiukan lämpöä ja keitä noin 4-5 minuuttia. Nosta herkkusienet paperin päälle.

AURAJUUSTOSMETANA

3 rkl smetanaa, 1 ½  rkl majoneesia ja 50 g aurajuustoa. Soseuta sauvalla tai mixerillä kastikkeeksi.

Lisäksi tarvitset vielä parmesan juustolastuja koristeluun.

CARPACCION KOKOAMINEN

Levitä ohuelti lautaselle marinoitunut punakaali.
Nosta päälle leikatut peuran sisäpaisti siivut.
Laita reunoille keitetyt herkkusienet.
Annostele lusikalla pieniä kastiketippoja herkkusienien viereen.
Laita lopuksi parmesanlastuja.

Pinnalle vielä hyvää öljyä ja tilkka balsamicoa niin oi, oi, herkuttelu voi alkaa!


Tarjoa hyvän juoman kera ja nautiskele!





4 kommenttia:

  1. Aivan mielettömän upean näköinen annos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos sinulle, toivottavasti jokainen saisi edes kerran elämässään maistaa tätä herkkua :)

      Poista
  2. Kerrassaan upea annos! En ole varmasti koskaan maistanut peuranlihaa. Tällä kelpaisi aloitella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia sinulle ja mä niin toivon, että myös sinä saisit maistaa peuraa, en tiedä mikä voisi olla parempaa :)

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä