ARKISEN AROMIKAS KANATAGINE KUSKUSILLA




Hui, olipa kylmä viima eilen ja lunta pyrytti. Pakkasta ei ollut juuri nimeksikään, vain -3 astetta, mutta se tuuli kävi ihan luihin ja ytimiin. Tottuukohan tähän kylmään vuodenaikaan koskaan.

Eilen käytiin siskon kanssa ”isolla kirkolla” tutustumassa minuun jo teini-ikäisenä kolahtaneen taidemaalarin Amedeo Modiglianin näyttelyä.

Siellä vierähtikin useampi tunti, kun piti koluta koko Ateneum ympäri, käynti oli siskolleni ensimmäinen.

Näyttely oli antoisa ja monipuolinen, suosittelen. Tosin henkilökohtaisesti jäin kaipaamaan kahta minulle niin rakasta maalausta. Ne ovat varmaan jonkun yksityishenkilön omissa kokoelmissa.




Olin nuorempana erittäin kiinnostunut taiteesta ja varsinkin kubismin ja impressionismin aikakausista. Haaveilin tuolloin kovasti pääsystä Madridiin opiskelemaan. No haaveiksi se kuitenkin jäi enkä riittävästi panostanut asian eteen.

Kotiin tullessa nälkä kurni vatsassa, piti saada jotain herkullista ja koko ”roppaa” lämmittävää syötävää. Sellainen syntyi broilerista ja aromikkaista Marokon mausteista. 









Normaalisti teen tätä ruokaa luullisista kanapaloista, mutta nyt piti saada ateria nopeasti pöytään ilman pitkää hauduttamista.

Jos et omista taginepataa, onnistuu tämä ruoka myös hyvin uunivuoassa, jonka voit peittää foliopaperilla.

Varoituksena on pakko sanoa, että tästä ruoasta levittyvät herkulliset aromit nostavat ruokahalua huimasti.


ARKISEN AROMIKAS KANATAGINE KUSKUSILLA 6:lle



Raaka-aineet:

  • 700 g broilerinfileetä
  • 1 paprika mix
  • 1 iso sipuli
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 16 kpl kuivattua aprikoosi
  • ½ dl rusinoita
  • 2 tl Ras-el-hanout maustesekoitusta (löytyy kaupan maustehyllystä)
  • 1 tl kurkkumaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl inkivääri joko tuoreena tai jauheena
  • ¼ tl cayennepippuria
  • 4 dl vettä
  • 2 kanaliemikuutiota
  • ½ sitruunan mehu
  • öljyä paistamiseen



Valmiiseen kanatagineen:
  • 3 dl kiehuvaa vettä
  • 1 tl suolaa
  • 3 ½ dl kuskusia
  • tuoretta persiljaa ja mantelinlastuja


OHJE:

Paloittele ensin paprikat ja sipuli isoiksi paloiksi.Itse jätin puolet keltaisesta paprikasta puolet salaattia varten.
Paloittele myös broilerinfileet.

Raasta valkosipulinkynnet sekä inkivääri (jos käytät tuoretta)
Yhdistä kaikki kuivamausteet.

Aseta uunin lämpötilaksi 220 astetta.

Laita öljyä paistinpannulle ja paista broilerin fileepaloja noin 2-3 minuuttia.

Lisää kuiva mausteet ja jatka paistamista noin 2 minuuttia.

Lisää nyt sipuli, raastetut valkosipulinkynnet sekä inkivääri.
Sekoita ja paista muutama minuutti.

Lisää lopuksi paprikan palat, anna hautua vielä muutama minuutti.

Keitä 5 dl vettä kiehuvaksi ja liuota siihen kanaliemikuutiot ja purista ½ sitruunan mehu.

Kaada kanapaistos taginepataa (uunivuokaa) ja lisää kanaliemi.
Sekoita joukkoon kuivatut aprikoosit sekä rusinat.

Laita kansi päälle ja pata uuniin hautumaan noin 30 minuutiksi.

Lämmitä 3 dl vettä ja lisää siihen 1 tl suolaa.

Ota tagine uunista, lisää kiehuva vesi ja mittaa kuskusit pataan.
Sekoita hyvin ja anna kuskusryynien imeytyä noin 10 minuuttia.

Koristele kanatagine tuoreilla yrteillä, mantelinlastuilla.

Itseltä ei löytynyt tuoretta persiljaa, joten pilkoin muutaman kevätsipulin padan pinnalle.

Tarjoa perus vihreän salaatin kera.

Tiesitkö muuten, että marokossa taginepata asetetaan pöydän keskelle ja kaikki lusikoivat ruokansa samasta padasta suoraan suuhun :).


Hyvää ruokahalua!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä