Persimonit ovat saapuneet hedelmä tiskeille. Tämä maukas
hedelmä muistuttaa maultaan ehkä eniten luumua. Sopii mianiosti niin ruoanlaittoon,
leivontaan, smootheihin kuin jälkiruokiin. Tulipa viime vuonna tehtyä siitä
hilloakin.
Persimonin kerrotaan sisältävän varsin paljon A-vitamiinia ja
se on hyvä kuidun lähde.
Ulkolaisilla sivuilla surffatessa näin persimonia myös
paahdettavan. Tästä innostuneena oli myös minun pakko laittaa oma lusikka soppaan.
Näin joulun alla halusin yhdistää piparit reseptiin ja niin
syntyi tämä uunissa paahdettu jälkiruoka.
PAAHDETTU PERSIMON JA PIPARKAKKURAHKA 6:lle
Raaka-aineet:
- 3 kpl persimoneja
- 200 g piparkakkurahkaa (Arla)
- 100 g turkkilaista jogurttia
- vaahterasiirappia/tavallista siirappia
- sitruunan lohko
- piparkakkumurua (4-6 piparkakkua)
- voita vuoan voitelemiseen
OHJE:
Aseta uunin lämpötilaksi 220 astetta.
Pese hyvin persimonit ja poista kanta.
Halkaise persimonit.
Rasvaa uunivuoka ja aseta persimonin puolikkaat siihen
leikkauspinta ylöspäin.
Kaada siirappia persimonien päälle ja paista niitä uunin
keskiosassa noin 20-30 minuuttia.
Ota uunista ja lusikoi vuokaan valunut siirappi persimonien
päälle ja käännä uuni grillaus asentoon. Ota hiukan väriä hedelmille.
Sekoita piparkakkurahka ja turkkilainen jogurtti, purista
joukkoon myös sitruunan lohko.
Pieni piparkakut pussissa muruiksi.
Annostele piparkakkurahkaseos annoslautaselle. Aseta päälle
persimonin puolikas. Lusikoi vielä päälle rahkaseosta ja koriste annos
piparkakkumuruilla.
Jos kaipaat jälkiruoan vielä makeampana, niin laita
vaahterasiirappia tarjolle pöytään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti