Muhevaa ja maistuvaa nakki-kaalivuokaa





En ole mikään intohimoinen makkaran syöjä. Kesällä tietty välillä grillataan niin tavallisia grillimakkaroita, ryynäreitä kuin vähän parempia raakamakkaroita.





Vävykokelas tuo meille aina silloin tällöin kassillisen makkaraa enkä sitä pakastamaankaan halua (mielestäni maku ja koostumus kärsii), no silloin ”hukutaan” makkaraan.





Kaikki kuitenkin täytyy syödä, nuuka kun olen. Ai niin voisihan sitä tietty naapureillekin antaa, pitääkin muistaa J.





Mietin pääni puhki, kun mieli ei tehnyt makkarakeittoa saati sitten kastiketta. Googlettamalla löytyi sitten makkarakaaliruokia.

Kaali maistuikin heti kielen päällä, olihan siitä jo muutama kuukausi aikaa kun viimeksi kaalipataa oli tehty.





Kaalia, persiljaa, chilipalko ja sipuli ruokakermaa kävin sitten kaupasta hakemassa.





MAUSTETTU NAKKI-KAALIVUOKA


Raaka-aineet:

  • 1 kg varhaiskaalia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ purjo
  • 1 chilipalko
  • 2 rkl kasvisfondia
  • 2,5 dl sipuli ruokakerma
  • 1 tl kuivattua yrttisekoitusta (provencal)
  • 400 g nakkeja tai mitä vaan makkaraa (chorizo vois olla ihan mielettömän hyvää)
  • 1 1/2 dl persilja silppua
  • pippuria myllystä
  • Heitin vielä 80 g palvinkinkkua sekaan, kun käyttöpäivä alkoi tulla vastaan, ei todellaan välttämätöntä
  • öljyä tai voita paistamiseen


OHJE:

Pilko varhaiskaali suikaleiksi.

Pilko pieneksi myös sipuli, valkosipulinkynnet.

Siivuta ohuiksi renkaiksi purjo sekä chilipalko.

Pilko makkarat.

Öljyä hiukan uunivuokaa ja aseta uunin lämpötilaksi 190.

Laita öljyä tai voita wokpannulle tai korkealaitaiselle paistinpannulle ja lisää suikaloitua kaalia pienissä erissä.

Lisää joukkoon myös pilkotut sipulit sekä chili.

Kun kaali näyttää ”supistuvan” sekoita joukkoon kerma ja kasvisfondi sekä rouhi joukkoon mustapippuria.

Anna ”kaalihöystön” hiukan aikaa muhia ja lisää joukkoon puolet persilja silpusta.

Paista eri pannulla makkaroihin hiukan paisto pintaa.

Kaada ”kaalihöystö” uunivuokaan ja sekoita joukkoon paistetut makkarat.

Anna nakki-kaalivuoan muhia uunissa noin tunnin.

Tarjoile puolukoiden kera.



1 kommentti:

  1. Ah, tämä resepti kuulostaa niin hyvältä. En usko että saan muun perheen syömään kaalia, mutta jos pienentäisin annosta ja tekisin vain itselleni ;)

    VastaaPoista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä