Mieheni oli viime viikolla päiväreissulla
Tallinnassa. Hänen piti hakea tarvikkeita ja tietty samalla tuli auton
peräkontissa muutama juhannusjuomakin.
Joskus puolen päivän jälkeen minulle pärähti puhelimeen viesti: ”Kato mitä
herkkuu”…. ja tokihan perässä tuli myös kuva annoksesta. No kuva ei oikein
välittänyt tietoa, mutta kyseltyäni enemmän alkoi annos kiinnostaa minuakin.
Herkullista ateriaa tarjosi Rocca al
Maren ostoskeskuksessa ravintola Mack-Bar-B-Que (amerikkalaistyylinen
ruokapaikka). Kuulemma niin hyvää, että minun toivottiin heti viikonloppuna
mökillä grillaavan samanlaista.
Kyseessä oli siis cheddarjuusto
täytteinen broilerinfilee, joka oli kääritty pekoniin ja tarjoiltiin
barbaque-kastikkeen kera.
Eikös vaan kuullostakin hyvältä ja
helpoltakin toteuttaa. BBQ-kastike ei ole kuitenkaan minun mielikastikkeita,
joten broilerit saivat hiukan toisenlaisen glaseerauskastikkeen pintaansa.
Itse pihvit eivät kaipaa mitään lisämausteita, sillä cheddarjuusto ja pekoni antavat tarpeeksi makua glaseeraukastikkeen kanssa.
Kuvassa näkyvää grillausmaustetta käytin kasviksien mausteena, en siis broilerinpihveihin.
GRILLATTUA BROILERIN FILEEPIHVIÄ, CHEDDARIN JA PEKONIN KERA SEKÄ MAUSTEINEN GLASEERAUSKASTIKE (6:lle)
Raaka-aineet:
- 6 kpl Broilerin fileepihvejä (paksuja rintafileitä)
- 1 pkt pekonia
- 1 pkt hyvää cheddarjuustoa palana
Glaseerauskastike:
- 2 rkl hunajaa
- 2 rkl ketjap manis soijakastiketta
- 1 rkl worchesterkastiketta
- ½ tl cayennepippuria
- 3 rkl sweetchili-kastiketta
OHJE:
Nuiji broilerin fileepihvejä
ohuemmaksi (kannattaa käyttää
muovipussia tai tuorekelmua pihvin päällä)
Leikkaa cheddarjuustosta 6 reilua palaa
(n 1,5 cm) ja kääri ne fileepihvien sisään.
Rullaa nyt pekonit pihvien päälle
(itsellä meni 1,5 siivua/fileepihvi)
Grillaa broilerin fileepihvit keskilämmöllä,
niin että broilerin pihvit kerkeävät kypsyä myös sisältä.
Itse käytin parilapannua grillissä, kun arvelinkin juuston pyrkivän ulos. Näin säästyin suuremmalta grillin jäkisiivoukselta.
Itse käytin parilapannua grillissä, kun arvelinkin juuston pyrkivän ulos. Näin säästyin suuremmalta grillin jäkisiivoukselta.
Kääntele broilerin pihvejä ja grillaa
jokaista sivua.
Lisää glaseerauskastikkeen aineet
kattilaan ja lämmitä kastiketta.
Kun pihvit ovat kypsät, voitele
kastiketta ympäri broilerikääröjä.
Nämä herkulliset broilerinyytit onnistuvat helposti myös paistinpannulla paistaen, voit laittaa ne glaseerauskastikkeen kanssa hetkeksi 200 asteiseen uuniin.
Nämä herkulliset broilerinyytit onnistuvat helposti myös paistinpannulla paistaen, voit laittaa ne glaseerauskastikkeen kanssa hetkeksi 200 asteiseen uuniin.
Anteeksi kuvien huono tarkkuus, grillaus
meni myöhäiseksi eikä salamavalo tullut mukaan matkaan, joten pitkä valotusaika
teki kuvista epätarkkoja, onneksi se ei kyllä vaikuttanut makuun J
Onpas tosiaan herkun näköisiä.
VastaaPoistaOsallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.