GRILLATTUA BROILERIN FILEEPIHVIÄ YHDESSÄ CHEDDARIN, PEKONIN JA MAISTUVAN GLASEERAUSKASTIKKEEN KERA





Mieheni oli viime viikolla päiväreissulla Tallinnassa. Hänen piti hakea tarvikkeita ja tietty samalla tuli auton peräkontissa muutama juhannusjuomakin.

Joskus puolen päivän jälkeen minulle pärähti puhelimeen viesti:  ”Kato mitä herkkuu”…. ja tokihan perässä tuli myös kuva annoksesta. No kuva ei oikein välittänyt tietoa, mutta kyseltyäni enemmän alkoi annos kiinnostaa minuakin.






Herkullista ateriaa tarjosi Rocca al Maren ostoskeskuksessa ravintola Mack-Bar-B-Que (amerikkalaistyylinen ruokapaikka). Kuulemma niin hyvää, että minun toivottiin heti viikonloppuna mökillä grillaavan samanlaista.







Kyseessä oli siis cheddarjuusto täytteinen broilerinfilee, joka oli kääritty pekoniin ja tarjoiltiin barbaque-kastikkeen kera.






Eikös vaan kuullostakin hyvältä ja helpoltakin toteuttaa. BBQ-kastike ei ole kuitenkaan minun mielikastikkeita, joten broilerit saivat hiukan toisenlaisen glaseerauskastikkeen pintaansa.

Itse pihvit eivät kaipaa mitään lisämausteita, sillä cheddarjuusto ja pekoni antavat tarpeeksi makua glaseeraukastikkeen kanssa.









 Kuvassa näkyvää grillausmaustetta käytin kasviksien mausteena, en siis broilerinpihveihin.



GRILLATTUA BROILERIN FILEEPIHVIÄ, CHEDDARIN JA PEKONIN KERA SEKÄ MAUSTEINEN GLASEERAUSKASTIKE (6:lle)


Raaka-aineet:

  • 6 kpl Broilerin fileepihvejä (paksuja rintafileitä)
  • 1 pkt  pekonia
  • 1 pkt hyvää cheddarjuustoa palana


Glaseerauskastike:

  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl ketjap manis soijakastiketta
  • 1 rkl worchesterkastiketta
  • ½ tl cayennepippuria
  • 3 rkl sweetchili-kastiketta


OHJE:

Nuiji broilerin fileepihvejä ohuemmaksi  (kannattaa käyttää muovipussia tai tuorekelmua pihvin päällä)

Leikkaa cheddarjuustosta 6 reilua palaa (n 1,5 cm) ja kääri ne fileepihvien sisään.

Rullaa nyt pekonit pihvien päälle (itsellä meni 1,5 siivua/fileepihvi)

Grillaa broilerin fileepihvit keskilämmöllä, niin että broilerin pihvit kerkeävät kypsyä myös sisältä. 

Itse käytin parilapannua grillissä, kun arvelinkin juuston pyrkivän ulos. Näin säästyin suuremmalta grillin jäkisiivoukselta.

Kääntele broilerin pihvejä ja grillaa jokaista sivua.

Lisää glaseerauskastikkeen aineet kattilaan ja lämmitä kastiketta.

Kun pihvit ovat kypsät, voitele kastiketta ympäri broilerikääröjä.

Nämä herkulliset broilerinyytit onnistuvat helposti myös paistinpannulla paistaen, voit laittaa ne glaseerauskastikkeen kanssa hetkeksi 200 asteiseen uuniin.


Anteeksi kuvien huono tarkkuus, grillaus meni myöhäiseksi eikä salamavalo tullut mukaan matkaan, joten pitkä valotusaika teki kuvista epätarkkoja, onneksi se ei kyllä vaikuttanut makuun J





1 kommentti:

  1. Onpas tosiaan herkun näköisiä.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä