Lämpimät ilmat ne vaan hellivät meitä.
Päivällä kuumassa ei oikein ruoka maistu, mutta sitten illalla onkin jo kiljuva
nälkä.
Kaupassa käydessä tulikin mieleeni se
äidin tekemänä ihana vihannespaistos.
Sepä olisi kiva kevyempi (no vähän kevyempi,
laitoinhan vuokaan myös kuohukermaa) ja vähähiilihydraattinen ruoka tänä
iltana.
Tosin koska en ollut syönyt kuin yhden leivän
palan päivällä, piti minun lisäksi ostaa
broilerin jauhelihaa tähän paistokseen.
Mutta tosiaan tämän voit tehdä aivan
mainiosti pelkillä vihanneksilla.
Kesäkurpitsa ja isot punaiset tomaatit
sekä sipulit maistuvat mielestäni vielä paremmille, kun niitä on uunin lämmössä
hauduttanut.
Ohjeessa olen käyttänyt juustoraastetta
sekä mozzarellaa, mutta voit korvata ne aivan hyvin tuorejuustolla.
KESÄKURPITSA-TOMAATTI-BROILERIN JAUHELIHAPAISTOS
Raaka-aineet:
- 400 g broilerin jauhelihaa
- öljyä
- 1 tl kurkkumaa
- 1 tl savupaprikajauhetta
- ¼ tl cayennepippuria
- suolaa
- 2 kesäkurpitsaa siivutettuna
- 4 isoa tomaattia siivutettuna
- 1 iso sipuli siivutettuna
- tuoretta basilikaa
- 3 kananmunaa
- 2 dl kuohukermaa (maitoa tai kanalientä)
- 3 dl juustoraastetta
- 2 mozzarella palloa (a 125 g) siivuina
- suolaa
OHJE:
Laita pannulle tilkka öljyä, lisää
joukkoon kuivamausteet.
Anna mausteiden lämmetä, lisää
jauheliha ja paista kypsäksi.
mausta suolalla.
Aseta uunin lämpötilaksi 175 astetta
(kiertoilma)
Öljyä uunivuoka.
Lado ensimmäinen kerros kesäkurpitsaa
pohjalle
voit ripauttaa vähän suolaa päälle.
sitten tomaatin siivuja ja puolet
sipulista sekä basilikan lehtiä.
Kaada paistettu broilerin jauheliha
vuokaa.
Lisää juustoraaste.
Lado loput vihannekset samoin vuokaan.
Riko munat kulhoon ja sekoita kerman
(tai valitsemasi liemen) kanssa
Kaada liemi vuokaa.
Paista noin 45 minuuttia.
Ota vuoka pois uunista ja lado
mozzarellan siivut vuokaan ja paista vielä noin 5 minuuttia, kunnes juusto on
sulanut.
Koristele vuoka basilikalla.
Jos käytät kanalientä ole tarkka suolan
kanssa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti