Meillä on pyritty syömään kalaa ainakin kerran viikossa.
Parastahan olisi jos sen saisi itse pyydettynä tai edes kaverin kalastamana.
Nyt on pitänyt niin kiirettä mökillä, jotta katiskaa ei ole tullut heitettyä
veteen, saati sitten virveliä, ongesta
puhumattakaan.
Meillä mökillä on tosi tumma vesi ja kalat sen mukaisesti
tosi mustia. Pitää aina tutkia evät ja muut kunnolla, että tietää mikä fisu on
napannut koukkuun.
Muutamia vuosia sitten hyvien ystävieni lapset (olisivatko
olleet vähän toisella kymmenellä) virvelöivät laiturilla, kun alkoi kuulua
kiivasta huutoa. Minä jo kuvittelin jotain pahaa tapahtuneen, mutta pojat ”taistelivatkin”
10 kiloisen hauen saamisesta ylös. Oli se hieno saalis ja pojatkin niin
ylpeinä. No siitä saatiin koko porukalle hyvät sapuskat.
Olin kyllä niin iloinen kun eilen pistäydyin kauppaan ja näin
kalatiskillä juuri sopivan kokoisia pikkusiikoja. Onhan se lohikin hyvää, mutta
järvikalat on kyllä meidän perheen suosikkeja.
Kalasta on niin moneksi ja varsinkin näin kesällä se on kivan
kevyttä sapuskaa.
PIENET PANNUSIIAT JA UUDET PERUNAT UUNISSA
Raaka-aineet:
- 8 isompaa uutta perunaa
- 1 iso sipuli
- ½ purjoa (vihreä osa)
- 6 pannusiikaa (valmiiksi perattuja)
- tuoretta tilliä
- 1 sitruuna
- parmesan juustoraastetta
- suolaa, sitruunapippuria, mustapippuria
- oliiviöljyä
- foliopaperia
OHJE:
Aseta uunin lämpötilaksi 180 astetta (kiertoilmauuni)
Pese ja siivuta perunat.
Laita uunivuokaan foliopaperia niin, että sitä on myös
reunoilla.
Levitä vaikka pullasudilla öljyä folion päälle.
Asettele perunasiivut vuokaan ja rouhi niihin suolaa sekä mustapippuria.
Leikkaa purjo (vihreä osa) sekä sipuli siivuiksi ja laita
perunoiden päälle vuokaan.
Ripauta päälle vähän suolaa ja muutama tillin varsi ja hiukan
oliiviöljyä.
Laita foliopaperi kanneksi ja paista uunissa noin 30-40
minuuttia. Perunoiden ei tarvitse olla ihan kypsiä, sillä kypsennys jatkuu
vielä.
Tee kaloille kylkiin muutama viilto.
Purista ½ sitruunan mehu kalojen vatsaan sekä täytä muutamilla tillin
oksilla.
Mausta kalat suolalla ja sitruunapippurilla. Laita kylmään
odottamaan.
Nosta vuoka uunista ja lisää kalat uunivuokaan päällimmäiseksi.
Siivuta jäljelle jääneestä
sitruunasta siivuja kalojen päälle.
Laita foliopaperi jälleen kanneksi ja paista n. 15-20 minuuttia.
Laita foliopaperi jälleen kanneksi ja paista n. 15-20 minuuttia.
Ota vuoka uunista ja lisää kalojen päälle parmesan juustoraastetta.
Grillaa grillivastuksen alla hetki niin, että juusto hiukan ruskistuu.
Grillaa grillivastuksen alla hetki niin, että juusto hiukan ruskistuu.
Hyvää ruokahalua J
Tämä niin kelpais mulle, kun joku tekis sen =)
VastaaPoistavoi ei, meidän pitää sulle kuule joku kiva kokkipoika etsiä :)
Poistavaikka nopeesti ja helposti sinä tämän itsekkin pyöräytät, mukavaa illan jatkoa Tuija :)