Voi tätä armaan synnyinmaamme kesää.
Viikolla oli hellettä oikein tosissaan, mutta kun viikonloppu koitti niin sää
heittikin häränpyllyä. Ilma vaihtui +27
asteesta hetkessä sateiseksi, tuuliseksi eikä lämpöäkään ollut enää kuin
+10. Tämä oli jo toinen viikonloppu mökillä, kun ilmat eivät meitä suosineet.
Katoksen alla sain kuin sainkin maalaushommia
tehtyä, lavakaulukset sekä muutama
kirppari- ja roskislöytö sai väriä pintaan. Ei siis ”onneksi” menny löhöilyksi
taaskaan J.
Saunan jälkeen sitkeästi grillattiin
ulkona toppatakissa, mutta syötiin kyllä sisällä takkatulen lämmössä.
No tänään on taas työpäivä, aurinko
paistaa ja sää on melko lämmin. Mitäs meillä kotona tehdään, no illalla grillataan sisällä ja syödään ulkona :)
PESTOLIHAPULLAT JA PATONKITIKUT SEKÄ MOZZARELLASALSA 4:lle
Raaka-aineet:
- 500 g hyvää jauhelihaa
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl vihreää pestoa
- suolaa ja pippuria
- 1 patonki
- 3 rkl oliiviöljyä
- 3 rkl vihreää pestoa
- 1-2 rkl sitruunan mehua
- 2 mozzarella palloa
- 1 tlk mutti kirsikkatomaattia
- 2-3 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl vihreää pestoa
- 2 rkl vaaleaa tai tummaa balsamicokastiketta
- mausta suolalla ja pippurilla
tuoretta basilikaa ja n. 10
bambugrillitikkua
OHJE:
Laita bambutikut likoamaan veteen.
Aseta uunin lämpötilaksi 200.
Pilko sipuli ja hienonna
valkosipulinkynsi.
Sekoita kulhossa sipulit, jauheliha ja
pesto.
Mausta pyörykkätaikina suolalla ja
pippurilla.
Taikinasta tulee n. 30 pullaa.
Leikkaa patongista reilu sentin paksuisia
viipaleita.
Yhdistä pesto, öljy ja sitruunan mehu ja
sivele seosta kummallekkin puolelle patonki siivua.
Tikuta yhteen vartaaseen vuoronperään 3
lihapullaa ja patongin siivua.
Aseta tikut leivinpaperin päälle
uunipellille ja paista n. 6-8 minuuttia kunnes pullat ovat kypsiä ja leipä
rapeutunut.
Sekoita salsa-aineet, revi
mozzarellajuustosta paloja ja pilko tuoretta basilikaa joukkoon, mausta
suolalla ja pippurilla.
Tarjoa lihapullatikut mozzarellasalsan
kera.
Ja huom! älä käytä kananmunaa tai korppujauhoja lihapullataikinassa, sillä ne eivät silloin pysy kasassa.
Ja huom! älä käytä kananmunaa tai korppujauhoja lihapullataikinassa, sillä ne eivät silloin pysy kasassa.
Nam! Pestolihapullat kuulostaa herkulliselta!
VastaaPoistaAnnos näyttää ihanalta!
kiitos ihanainen, mä niin tykkään tuosta pestosta myös, välillä ihan sellaisenaan ja välillä osana ruoan valmistusta :)
Poista