Menin taas torstai-iltana töiden jälkeen ruokakauppaan
ihmettelemään mitä sitä laittaisi illalla ruokaa ja jotain kivaa voisi leipoa mökille mukaan.
Olen aiemminkin kertonut teille, että etsin aina inspiraatiota
vasta kaupassa.
Juustotiskillä katselin hyllyjä ja silmiini osui uusi tuote, Valion Viola kylmäsavulohi tuorejuustopaketti. Paketti näytti niin
houkuttelevalta, joten se päätyi ostoskoriin. Siitähän se ajatus sitten lähti,
minäpä leipoisin suolaisen kakun mukaan mökille.
Koriin päätyi vielä Apetinan laktoositonta välimerellistä
juustoa sekä laktoositonta kuohukermaa ja kylmäsavulohta yhdessä muutaman limen
kera. Hienoa, että nykyään saa niin monia tuotteita laktoosittomana. Kotona
olikin saaristolaisleipää ja punajuuriviipaleita.
Ilta-aterialle päädyin tekemään nopean
kinkku-aurajuustokiusauksen, joka ei veisi aikaa ja pääsin heti kotona tekemään tätä ihanaa lohikakkua seuraaksi
päiväksi mukaan mökkireissulle.
Voitin tällä kyseisellä kakullani 1.sijan Arla Apetina kansainvälisessä tastetwist-kisassa! Vähänkö olin otettu.
Voitin tällä kyseisellä kakullani 1.sijan Arla Apetina kansainvälisessä tastetwist-kisassa! Vähänkö olin otettu.
KYLMÄSAVULOHIKAKKU
Raaka-aineet:
- Saaristolaisleipää
- 100 g etikkapunajuurta (kokonaista tai viipaleina)
- 200 g Viola kylmäsavulohi tuorejuustoa
- 100 g Apetinan laktoositonta välimerellistä juustoa (feta)
- 2 dl laktoositonta kuohukermaa
- 1 limen mehu
- 3 tl liivatejauhetta (5 liivatetta)
- suolaa, pippuria
- Koristeluun:
- kylmäsavulohta
- tilliä
- limeä
- syötäviä kukkia
OHJE:
Mittaa mixeriin punajuuret ja laita mukaan kylmäsavulohi
tuorejuustosta puolet.
Aja punajuuret soseeksi.
Lisää loput kylmäsavulohi tuorejuustosta sekä Apetina juusto.
Sekoita juustotahna tasaiseksi.
Purista limen mehu mikron kestävään kuppiin ja mittaa sekaan
liivatejauhot.
Vispaa kerma vaahdoksi ja yhdistä juustomassa kermaan.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Leikkaa leivinpaperista sopivan kokoinen pohja irto
kakkupohjavuokaan (itselläni oli 18 cm vuoka)
Levitä saaristolaisleipä viipaleita pöydälle ja paina
kakkuvuoan reunoilla niin, että saat sopivan kokoisen pohjan lohikakulle.
Laita nyt leivät kakkuvuokaan leivinpaperin päälle.
Lämmitä liivateseosta 30 sekuntia mikrossa ja kaada
liivateliemi ohuena nauhana kakkuun, sekoita koko ajan.
Kaada massa kakkuvuokaan ja anna jähmettyä vähintään 4
tuntia.
Koristele kakku kylmäsavulohiviipaleilla, limellä, tillillä
ja syötävillä kukilla.
Palan painikkeeksi sopii lasillinen valkoviiniä jos oikein
haluat fiilistellä J
Ihanan värinen kakku Sari:)Kun näin kuvan aiemmin ajattelin että kyseessä on makea kakku,mutta suolaisena minäkin tuon mieluummin ottaisin,namskis:)
VastaaPoistavoi kiitos Jael <3, tuli kyllä itsenikin mielestä niin mun värinen kakku ja makukin niin kohdillaan :)
VastaaPoistaTodella kaunis ja varmasti maukas kakku. Ihanan erilainen suolainen ulkonäöltään.
VastaaPoistaPaljon kiitoksia sinulle Sanna :). Kakun ulkonäkö on kyllä omasta mielestänikin kaunis ja maku herättää sylkirauhaset :D. Kiitos kivasta kommentistasi ja mukavaa kesän jatkoa sinulle :)
PoistaTodella kaunis ja varmasti maukas kakku. Ihanan erilainen suolainen ulkonäöltään.
VastaaPoistaMillaista tuo välimerellinen juusto on?
VastaaPoistaHeissan Elina, Arja Apetina ei voi käyttää Feta-juusto nimikettä, mutta sitä se siis on. Hauskaa Juhannusta sinulle ja perheellesi :)
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaHyvää oli!
VastaaPoistaHeissan Aamurusko :) olipa kiva kuulla, että kakku maistui. hiukan erillaista on kiva tarjota välillä, hyvää kesän jatkos :)
PoistaHyvää oli!
VastaaPoistaMikä väri!��
VastaaPoistaKertakaikkiaan upea kakku!
Suorastaan upea kakku, Sari! Helppotajuisen ohjeen olet osannut kirjoittaa - uskaltaudun kokeilemaan viikonloppuna. Toivottavasti onnistuu.😊❤
VastaaPoistaKaunis kiitos Satu <3 ja kiva kuulla, että innoistuit tätä kakkua kokeilemaan. Laitahan sitten viestiä ja kuvaa. Mukavaa loppuviikkoa!
PoistaHei! Onko sen vuuan koko 18 halkaisia? Minulla on pienin 24 joten pitääkö täytteitä laittaa tuplaten? Teen ihanan näköisen kakkusi huomenna 😀
VastaaPoista