KYLMÄSAVULOHIKAKKU, se viettelevän herkullinen





Menin taas torstai-iltana töiden jälkeen ruokakauppaan ihmettelemään mitä sitä laittaisi illalla ruokaa ja jotain kivaa voisi leipoa mökille mukaan.





Olen aiemminkin kertonut teille, että etsin aina inspiraatiota vasta kaupassa.






Juustotiskillä katselin hyllyjä ja silmiini osui uusi tuote, Valion Viola kylmäsavulohi tuorejuustopaketti. Paketti näytti niin houkuttelevalta, joten se päätyi ostoskoriin. Siitähän se ajatus sitten lähti, minäpä leipoisin suolaisen kakun mukaan mökille.





Koriin päätyi vielä Apetinan laktoositonta välimerellistä juustoa sekä laktoositonta kuohukermaa ja kylmäsavulohta yhdessä muutaman limen kera. Hienoa, että nykyään saa niin monia tuotteita laktoosittomana. Kotona olikin saaristolaisleipää ja punajuuriviipaleita.






Ilta-aterialle päädyin tekemään nopean kinkku-aurajuustokiusauksen, joka ei veisi aikaa ja pääsin heti kotona  tekemään tätä ihanaa lohikakkua seuraaksi päiväksi mukaan mökkireissulle.

Voitin tällä kyseisellä kakullani 1.sijan Arla Apetina kansainvälisessä tastetwist-kisassa! Vähänkö olin otettu.



KYLMÄSAVULOHIKAKKU


Raaka-aineet:

  • Saaristolaisleipää
  • 100 g etikkapunajuurta (kokonaista tai viipaleina)
  • 200 g Viola kylmäsavulohi tuorejuustoa
  • 100 g Apetinan laktoositonta välimerellistä juustoa (feta)
  • 2 dl laktoositonta kuohukermaa
  • 1 limen mehu
  • 3 tl liivatejauhetta (5 liivatetta)
  • suolaa, pippuria
  • Koristeluun:
  • kylmäsavulohta
  • tilliä
  • limeä
  • syötäviä kukkia


OHJE:


Mittaa mixeriin punajuuret ja laita mukaan kylmäsavulohi tuorejuustosta puolet.

Aja punajuuret soseeksi.

Lisää loput kylmäsavulohi tuorejuustosta sekä Apetina juusto.

Sekoita juustotahna tasaiseksi.

Purista limen mehu mikron kestävään kuppiin ja mittaa sekaan liivatejauhot.

Vispaa kerma vaahdoksi ja yhdistä juustomassa kermaan.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Leikkaa leivinpaperista sopivan kokoinen pohja irto kakkupohjavuokaan (itselläni oli 18 cm vuoka)

Levitä saaristolaisleipä viipaleita pöydälle ja paina kakkuvuoan reunoilla niin, että saat sopivan kokoisen pohjan lohikakulle.

Laita nyt leivät kakkuvuokaan leivinpaperin päälle.

Lämmitä liivateseosta 30 sekuntia mikrossa ja kaada liivateliemi ohuena nauhana kakkuun, sekoita koko ajan.

Kaada massa kakkuvuokaan ja anna jähmettyä vähintään 4 tuntia.

Koristele kakku kylmäsavulohiviipaleilla, limellä, tillillä ja syötävillä kukilla.

Palan painikkeeksi sopii lasillinen valkoviiniä jos oikein haluat fiilistellä  J








15 kommenttia:

  1. Ihanan värinen kakku Sari:)Kun näin kuvan aiemmin ajattelin että kyseessä on makea kakku,mutta suolaisena minäkin tuon mieluummin ottaisin,namskis:)

    VastaaPoista
  2. voi kiitos Jael <3, tuli kyllä itsenikin mielestä niin mun värinen kakku ja makukin niin kohdillaan :)

    VastaaPoista
  3. Todella kaunis ja varmasti maukas kakku. Ihanan erilainen suolainen ulkonäöltään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia sinulle Sanna :). Kakun ulkonäkö on kyllä omasta mielestänikin kaunis ja maku herättää sylkirauhaset :D. Kiitos kivasta kommentistasi ja mukavaa kesän jatkoa sinulle :)

      Poista
  4. Todella kaunis ja varmasti maukas kakku. Ihanan erilainen suolainen ulkonäöltään.

    VastaaPoista
  5. Millaista tuo välimerellinen juusto on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Elina, Arja Apetina ei voi käyttää Feta-juusto nimikettä, mutta sitä se siis on. Hauskaa Juhannusta sinulle ja perheellesi :)

      Poista
  6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  7. Vastaukset
    1. Heissan Aamurusko :) olipa kiva kuulla, että kakku maistui. hiukan erillaista on kiva tarjota välillä, hyvää kesän jatkos :)

      Poista
  8. Mikä väri!��
    Kertakaikkiaan upea kakku!

    VastaaPoista
  9. Suorastaan upea kakku, Sari! Helppotajuisen ohjeen olet osannut kirjoittaa - uskaltaudun kokeilemaan viikonloppuna. Toivottavasti onnistuu.😊❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Satu <3 ja kiva kuulla, että innoistuit tätä kakkua kokeilemaan. Laitahan sitten viestiä ja kuvaa. Mukavaa loppuviikkoa!

      Poista
  10. Hei! Onko sen vuuan koko 18 halkaisia? Minulla on pienin 24 joten pitääkö täytteitä laittaa tuplaten? Teen ihanan näköisen kakkusi huomenna 😀

    VastaaPoista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä