On se vaan niin kumma, kun kesällä
olevinaan saa mässäillä ja grillailla ihan estoitta. Juurihan selvittiin
Juhannuksen herkuista ja taas tekee
mieli pekonia.
Vaakaa ei kyllä nyt tee mieli ottaa esiin
ja onneksi kesä on ollut lämmin. Voi ihan vapaasti vetää ylleen löysät shortsit
ja paidan, ei ahdista, ei J.
Uuniperunoita alkoi tehdä mieli ja kun
noita pekoniin käärittyjä vihanneksia, lihoja , kaloja ja sitä kuuluisaa
raparperiakin on nähty useampaan otteeseen, niin miksi ei sitten kokeiltaisi
perunaa ja kesäkurpitsaa.
Ihan grillissä pelkästää tämä ei
varmaankaan onnistuisi, paitsi ehkä keittämällä potut ensin al denteksi.
Joten uunissa tehtiin nämä herkulliset
täytetyt perunat ja kesäkurpitsat.
PEKONIIN KÄÄRITTYJÄ POTTUJA JA KESÄKURPITSAA, JUUSTO-KINKKU-SMETANA TÄYTTEELLÄ
Raaka-aineet:
5 isoa perunaa (itse tein isoista
varhaisperunoista)
1 iso kesäkurpitsa
1 iso pkt (340g) amerikan pekonia
cocktailtikkuja
Grillauskastike:
5 rkl sweet-chilikastiketta
2 rkl ketjap manis soijaa
Täyte:
150 g creme fraiche
3 dl baby pinaattia silputtuna
100 g palvinkinkkua tai kalkkunaleikettä
2 dl tavallista juustoraastetta
2 dl parmesan juustoraastetta
valko- ja mustapippuria, tarvittaessa
suolaa
varhaissipulin vartta silputtuna
OHJE:
Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.
Laita leivinpaperi uunipellille.
Pese perunat hyvin ja kuivaa ne. Tee
haarukalla reikiä perunaan.
Leikkaa perunan toinen pää tasaiseksi,
niin että se pysyy hyvin pystyssä.
Aloita pekonin kierittäminen alhaalta,
noin 2 siivua/peruna. Kiinnitä pekonin päät coctailtikuilla. Jätä perunan yläosa
pekonitta.
Sekoita grillauskastike ja sivele kastiketta
kevyesti perunoiden pintaan, laita perunat uunipellille.
Paista perunoita alatasolla reilu 30
minuuttia.
Leikkaa kesäkurpitsa 3-4 osaan ja kieritä
myös niille pekonit ja pintaan grillauskastike.
Ota uunipelti uunista ja lisää
kesäkurpitsat pellille. Paista vielä reilu 30 minuuttia yhdessä perunoiden kera.
Tee täyte sillä välin.
Kaada creme fraiche kulhoon, lisää
pilkotut baby pinaatit, silputtu palvinkinkku sekä juustoraasteet.
Sekoita ja mausta pippureilla ja
suolalla.
Ota kypsät perunat ja kesäkurpitsat pois
uunista ja anna niiden jäähtyä n. 5 minuuttia, jotta pystyt käsittelemään
niitä.
Poista cocktailtikut, jotta kasviksia on
helpompi käsitellä.
Poista sisukset sekä perunoista, että
kesäkurpitsoista. Laita sisukset lautaselle ja survo niitä haarukalla. Lisää
survos täytteen sekaan.
Täytä perunat ja kesäkurpisat (varmista
sormella painaen, että täytettä on joka puolella) kukkuralleen.
Sivele grillauskastiketta vielä kasvisten
pekonien päälle ja laita ne vielä n. 5-10 uuniin, niin että juusto sulaa.
Itselläni jäi 2 siivua pekonia yli, jotka
paistoin pannulla ja silppusin koristeeksi.
Lisää varhaissipulia valmiiden
täytettyjen perunoiden ja kesäkurpitsojen päälle.
Tarjoile vaikka salaatin, makkaran tai grillatun lihan kera.
Molemmat maistui herkullisilta, mutta kesäkurpitsa oli ihan pro :)
Molemmat maistui herkullisilta, mutta kesäkurpitsa oli ihan pro :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti