Pekoniin käärittyjä täytettyjä perunoita ja kesäkurpitsoja




On se vaan niin kumma, kun kesällä olevinaan saa mässäillä ja grillailla ihan estoitta. Juurihan selvittiin Juhannuksen herkuista  ja taas tekee mieli pekonia.





Vaakaa ei kyllä nyt tee mieli ottaa esiin ja onneksi kesä on ollut lämmin. Voi ihan vapaasti vetää ylleen löysät shortsit ja paidan, ei ahdista, ei  J.




Uuniperunoita alkoi tehdä mieli ja kun noita pekoniin käärittyjä vihanneksia, lihoja , kaloja ja sitä kuuluisaa raparperiakin on nähty useampaan otteeseen, niin miksi ei sitten kokeiltaisi perunaa ja kesäkurpitsaa.



Ihan grillissä pelkästää tämä ei varmaankaan onnistuisi, paitsi ehkä keittämällä potut ensin al denteksi.





Joten uunissa tehtiin nämä herkulliset täytetyt  perunat  ja kesäkurpitsat.








PEKONIIN KÄÄRITTYJÄ POTTUJA JA KESÄKURPITSAA, JUUSTO-KINKKU-SMETANA TÄYTTEELLÄ



Raaka-aineet:


5 isoa perunaa (itse tein isoista varhaisperunoista) 
1 iso kesäkurpitsa
1 iso pkt (340g) amerikan pekonia
cocktailtikkuja

Grillauskastike:

5 rkl sweet-chilikastiketta
2 rkl ketjap manis soijaa

Täyte:

150 g creme fraiche
3 dl baby pinaattia silputtuna
100 g palvinkinkkua tai kalkkunaleikettä
2 dl tavallista juustoraastetta
2 dl parmesan juustoraastetta
valko- ja mustapippuria, tarvittaessa suolaa
varhaissipulin vartta silputtuna

OHJE:

Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta. Laita leivinpaperi uunipellille.

Pese perunat hyvin ja kuivaa ne. Tee haarukalla reikiä perunaan.

Leikkaa perunan toinen pää tasaiseksi, niin että se pysyy hyvin pystyssä.

Aloita pekonin kierittäminen alhaalta, noin 2 siivua/peruna. Kiinnitä pekonin päät coctailtikuilla. Jätä perunan yläosa pekonitta.

Sekoita grillauskastike ja sivele kastiketta kevyesti perunoiden pintaan, laita perunat uunipellille.

Paista perunoita alatasolla reilu 30 minuuttia.

Leikkaa kesäkurpitsa 3-4 osaan ja kieritä myös niille pekonit ja pintaan grillauskastike.

Ota uunipelti uunista ja lisää kesäkurpitsat pellille. Paista vielä reilu 30 minuuttia yhdessä perunoiden kera.

Tee täyte sillä välin.

Kaada creme fraiche kulhoon, lisää pilkotut baby pinaatit, silputtu palvinkinkku sekä juustoraasteet.
Sekoita ja mausta pippureilla ja suolalla.

Ota kypsät perunat ja kesäkurpitsat pois uunista ja anna niiden jäähtyä n. 5 minuuttia, jotta pystyt käsittelemään niitä.

Poista cocktailtikut, jotta kasviksia on helpompi käsitellä.

Poista sisukset sekä perunoista, että kesäkurpitsoista. Laita sisukset lautaselle ja survo niitä haarukalla. Lisää survos täytteen sekaan.

Täytä perunat ja kesäkurpisat (varmista sormella painaen, että täytettä on joka puolella) kukkuralleen.

Sivele grillauskastiketta vielä kasvisten pekonien päälle ja laita ne vielä n. 5-10 uuniin, niin että juusto sulaa.

Itselläni jäi 2 siivua pekonia yli, jotka paistoin pannulla  ja silppusin koristeeksi.

Lisää varhaissipulia valmiiden täytettyjen perunoiden ja kesäkurpitsojen päälle.

Tarjoile vaikka salaatin, makkaran tai grillatun lihan kera.

Molemmat maistui herkullisilta, mutta kesäkurpitsa oli ihan pro :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä