Pestolihapullat ja patonkia tikussa sekä mozzarellasalsa






Voi tätä armaan synnyinmaamme kesää. Viikolla oli hellettä oikein tosissaan, mutta kun viikonloppu koitti niin sää heittikin häränpyllyä. Ilma vaihtui +27  asteesta hetkessä sateiseksi, tuuliseksi eikä lämpöäkään ollut enää kuin +10. Tämä oli jo toinen viikonloppu mökillä, kun ilmat eivät meitä suosineet.





 Pitäisköhän vaihtaa työpäivät viikonlopuiksi ja toisinpäin J.





Katoksen alla sain kuin sainkin maalaushommia tehtyä, lavakaulukset  sekä muutama kirppari- ja roskislöytö sai väriä pintaan. Ei siis ”onneksi” menny löhöilyksi taaskaan  J.





Saunan jälkeen sitkeästi grillattiin ulkona toppatakissa, mutta syötiin kyllä sisällä takkatulen lämmössä.





No tänään on taas työpäivä, aurinko paistaa ja sää on melko lämmin. Mitäs meillä kotona tehdään, no illalla  grillataan sisällä ja syödään ulkona  :)










PESTOLIHAPULLAT JA PATONKITIKUT SEKÄ MOZZARELLASALSA  4:lle


Raaka-aineet:


  • 500 g hyvää jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl vihreää pestoa
  • suolaa ja pippuria

  • 1 patonki
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl vihreää pestoa
  • 1-2 rkl sitruunan mehua

  • 2 mozzarella palloa
  • 1 tlk mutti kirsikkatomaattia
  • 2-3  rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl vihreää pestoa
  • 2 rkl vaaleaa tai tummaa balsamicokastiketta
  • mausta suolalla ja pippurilla
tuoretta basilikaa ja n. 10 bambugrillitikkua

OHJE:

Laita bambutikut likoamaan veteen.

Aseta uunin lämpötilaksi 200.

Pilko sipuli ja hienonna valkosipulinkynsi.

Sekoita kulhossa sipulit, jauheliha ja pesto.

Mausta pyörykkätaikina suolalla ja pippurilla.

Taikinasta tulee n. 30 pullaa.

Leikkaa patongista reilu sentin paksuisia viipaleita.

Yhdistä pesto, öljy ja sitruunan mehu ja sivele seosta kummallekkin puolelle patonki siivua.

Tikuta yhteen vartaaseen vuoronperään 3 lihapullaa ja patongin siivua.

Aseta tikut leivinpaperin päälle uunipellille ja paista n. 6-8 minuuttia kunnes pullat ovat kypsiä ja leipä rapeutunut.

Sekoita salsa-aineet, revi mozzarellajuustosta paloja ja pilko tuoretta basilikaa joukkoon, mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoa lihapullatikut mozzarellasalsan kera.

Ja huom! älä käytä kananmunaa tai korppujauhoja lihapullataikinassa, sillä ne eivät silloin pysy kasassa.







2 kommenttia:

  1. Nam! Pestolihapullat kuulostaa herkulliselta!
    Annos näyttää ihanalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos ihanainen, mä niin tykkään tuosta pestosta myös, välillä ihan sellaisenaan ja välillä osana ruoan valmistusta :)

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä