Yksi lempi maustekastikkeistani on Teriyakikastike. Se sopii
mainiosti niin lihalle, kanalle kuin kalallekin.
Teriyaki tulee japanista ja sillä tarkoitetaan ruoan
marinoimista soijapohjaisella kastikkeella ennen paistamista, teri (kiiltää) ja
yaki (paistaa, grillata).
Mielestäni kaupasta ostamani teriyakikastikkeet ovat melko
mietoja, joten pienellä tuunaamisella niihin saa kivaa potkua ja aterian raaka-aineisiin enemmän syvyyttä.
Lihana käytin tällä kertaa peuran kulmapaistia, aivan
uskomattoman mureaa. Pelkkä nopea parilapannulla paisto riittää eikä mitään
hauduttamisia tarvita.
Jos sinulla ei löydy peuraa, niin suosittelen ostamaan
mureaa naudan ulko- tai sisäfilettä.
Leiväksi kannattaa valita isohko leipä tai limppu.
TERIYAKI BEEF SANDWICHES (4-5:LLE)
Raaka-aineet:
500-600 g peuran paistia/mureaa naudan ulko- tai sisäfilettä
Marinadi:
- ½ dl teriyakikastiketta
- 2 valkosipulinkynttä raastettuna
- ½ rkl sambal oelak/sriracha kastiketta
- ½ tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1 chilipalko siivuina
Lisäksi:
Leipää, salaattia, punasipulia, cheddarjuustoa,
ananasrenkaita, majoneesia/smetanaa, sweet chilikastiketta sekä kotijuustoa (ei
välttämätön) tai oman mielen mukaan.
OHJE:
Kuivaa lihan pinta ja poista kalvot.
Leikkaa liha ohuiksi siivuiksi (korkeintaan ½ cm) ja laita astiaan.
Valmista marinadi.
Sekoita kaikki aineet yhteen ja kaada valmis marinadi lihojen
päälle.
Anna lihan marinoitua vähintään 2 tuntia välillä sekoittaen.
Jos laitat lihan jääkaappiin, muista ottaa se tuntia ennen
paistamista huoneenlämpöön.
Kuumenna (parila)pannu, lisää hiukan öljyä ja grillaa lihan
siivuja kuumalla pannulla nopeasti ja laita lautaselle odottamaan leipien
kokoamista.
Grillaa samalla pannulla myös ananasrenkaat.
Leikkaa leivästä reilut siivut ja paista kummaltakin
puolelta.
Sekoita reiluun ½ dl majoneesia/smetanaa 1-2 rkl
sweet-chilikastiketta.
Siivuta punasipuli renkaiksi.
Kokoa leivät ja herkuttele J
Parmesanperunoille löydät ohjeen täältä.
Bogistani löytyy myös muita Teriyaki ohjeita esim. lohta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti