Paprikoita syödään meillä melkoisen paljon, varmaan enemmän
kuin kurkkua tai tomaattia. Kaikillehan tuo paprika ei oikein sovi
sellaisenaan, mutta paahdettuna se muuttuu pehmeämmäksi ja kuorikin jätetään
pois kokonaan.
Paahdetusta paprikasta saa herkullisen kastikkeen, vaikka
broilerin pihvin kanssa tarjottavaksi.
Kaupassa oli ihan huippu tarjous 3 kpl Planti:n chili
kaurakermaa eurolla (Y). Jo vain kelpaa.
Olen tutustunut vuoden aikana useamman eri valmistajan kaurakermaan
ja vallan ihastunut niihin. Niistä on jo monet kastikkeet sekä keitot keitelty.
Hyvin harva vieraskaan on huomannut mitään eroa ja mikä parasta nämä eivät
sisällä lainkaan laktoosia.
Vaikka tämä kaurakerma on tällä kertaa chilillä maustettu, on
se erittäin mieto sinänsä eli jos kaipaat lisää potkua, lisää chiliä omaan
annokseesi.
Ostin muuten pitkästä aikaan broilerin leikkeitä nahkoineen
ja luineen (rintalasta) ja juu suosittelen, mehevämpiä ovat kuin esimerkiksi
minuuttileikkeet. Eikä ole iso työ niitä renssata.
Ensin vain nahka pois ja
peukalo lihan ja rintalastan väliin, niin helposti rintaleike irtoaa luusta.
BROILERIN FILEEPIHVIT JA PAAHDETTU PAPRIKA-CHILIKASTIKE
Raaka-aineet:
- 1 kg broilerinleikettä (4 isoa, jos yhdestä riittää kahdelle)
- 2 isoa punaista paprikaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli
- 2 kpl Planti chili creamy cooking kaurakermaa/ 4 dl kuohukermaa
- 1 kanaliemikuutio
- paprikajauhetta ja suolaa
- muuta rosmariinin lehti
- öljyä paistamiseen
OHJE:
Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.
Pese, kuivaa ja halkaise paprikat. Laita ne uunipellille kuori
puoli ylöspäin. Voit ripotella hiukan öljyä pintaan. Paista paprikoita noin
puoli tuntia, kunnes pinta on tummunut ja kuori irtoaa helposti. Anna jäähtyä
ja ota kuori pois ja aja paprikat mixerillä soseeksi.
Valmista rintaleikkeet. Poista nahka ja rintalasta.
Laita rintaleikkeet esim muovipussiin ja nuiji niitä
ohuemmaksi.
Leikkaa rintaleikkeet kahteen osaan. Voit käyttää toki
valmiita broilerin fileepihvejä.
Kuumenna paistinpannu/parilapannu ja lisää hiukan öljyä.
Paista rintaleikkeitä noin 2 minuuttia/puoli.
Aseta paistetut leikkeet uunivuokaan ja ripottele pinnalle
hiukan suolaa sekä paprikajauhetta.
Valmista kastike.
Kuori ja pilko sipuli sekä valkosipulinkynnet.
Kuullota sipuleita pienessä määrässä öljyä pannulla. Kun
sipulit ovat pehmenneet lisää pannulle paahdettu paprikasose, chili-kaurakermat
sekä kanaliemikuutio. Keitä kiehuvaksi. Revi muutama rosmariinin lehti
kastikkeeseen. Kaada kastike broilerin leikkeiden päälle.
Laita vuoka uuniin ja paista noin 20 minuuttia 200 asteessa.
Ai miten herkullista! Paprikasta itsekin tykkään kovasti ja kaurakermalla saa niin vatsaystävällistä ruokaa, kun laktoosi (vaikka hylanakin) aiheuttaa ongelmia : )
VastaaPoista