Oletko jo maistanut broccoliinia eli suomalaisittain
varsiparsakaalia?
Eilen kaupan heviosastolla pyöriessäni, kärrättiin sinne isot
kasat juuri tuota meille varsin uutta kasvista. Oli pakko muuttaa suunnitelmia
ilta-aterian suhteen ja nappasin pussin tätä herkkua ostoskoriin.
Voi että, mitä herkkua broccoliinit ovatkaan. Maultaan ne
muistuttavat kovasti vihreää tankoparsaa (tosin miedompia) ja ovat yhtä
helppoja valmistaa kuin parsatkin. Kevyt 2 minuutin keittäminen tai 5 minuutin grillaaminen pannulla/uunissa riittää
kypsyttämään tämän herkun. Toki voit käyttää kasvista myös sellaisenaan suoraan
pussista.
Meillä nämä pikkuruiset broccoliinit päätyivät pastan sekaan
yhdessä miniluumutomaattien ja pekonin. Loraus hyvää oliiviöljyä sekä limen
kuorta ja mehua raikastivat aterian erittäin herkulliseksi. Ruoka maistui ihan
siltä, kuin olisimme istuneet pienessä italialaisessa tavernassa.
Eikä huono asia ole sekään, että ruoka on pöydässä noin 10
minuutissa. Yksinkertaista, mutta niin hyvää.
BROCCOLIINI-TOMAATTIPASTAA SAVUPEKONILLA 4:lle
Raaka-aineet:
- 300 g Barilla Bavette nro 13 (littana spagetti)
- 1 ps broccoliinia (250 g)
- 1 rs miniluumutomaatteja
- 1 pkt Snellmanin ylikypsää pekonia (150 g)
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 limen kuori ja mehu
- suolaa, pippuria
- oliiviöljyä
- pecorinoa/parmesanjuustoraastetta
OHJE:
Keitä pasta ohjeen mukaan 8 minuuttia. Kaada vesi pois ja jätä odottamaan kattilaan.
Valmista sillä välin muut ainesosat.
Huuhtele broccoliinit ja miniluumutomaatit.
Kuori ja silppua valkosipulinkynnet.
Pilko pekonisiivut 4-5 osaan.
Pilko broccoliinin varret noin 2 cm pituisiksi, jätä kukinnot
kokonaisiksi.
Kiehauta pieni määrä vettä kattilassa ja lisää pilkotut
broccoliinit. Anna kiehua 1-2 minuuttia. Jäähdytä kylmän veden alla.
Laita hiukan oliiviöljyä pannulle. Lisää miniluumutomaatit sekä pekonipalat ja anna niiden ottaa vähän väriä.
Lisää pannulle keitetyt broccoliinit ja silputut valkosipulinkynnet.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kaada paistos keitetyn pastan sekaan kattilaan ja sekoita
hyvin.
Raasta limen kuori ja purista mehu pastan sekaan.
Kaada kunnon loraus hyvää oliiviöljyä sekaan.
Annostele lautaselle ja raasta pinnalle
pecorino/parmesanjuustoa.
Sulje silmät, istahda tavernan tuolille ja herkuttele J
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti