BROCCOLIINI-TOMAATTIPASTAA JA YLIKYPSÄÄ PEKONIA, kuin tuulahdus italiasta




Oletko jo maistanut broccoliinia eli suomalaisittain varsiparsakaalia?

Eilen kaupan heviosastolla pyöriessäni, kärrättiin sinne isot kasat juuri tuota meille varsin uutta kasvista. Oli pakko muuttaa suunnitelmia ilta-aterian suhteen ja nappasin pussin tätä herkkua ostoskoriin.

Voi että, mitä herkkua broccoliinit ovatkaan. Maultaan ne muistuttavat kovasti vihreää tankoparsaa (tosin miedompia) ja ovat yhtä helppoja valmistaa kuin parsatkin. Kevyt 2 minuutin keittäminen tai  5 minuutin grillaaminen pannulla/uunissa riittää kypsyttämään tämän herkun. Toki voit käyttää kasvista myös sellaisenaan suoraan pussista.





Meillä nämä pikkuruiset broccoliinit päätyivät pastan sekaan yhdessä miniluumutomaattien ja pekonin. Loraus hyvää oliiviöljyä sekä limen kuorta ja mehua raikastivat aterian erittäin herkulliseksi. Ruoka maistui ihan siltä, kuin olisimme istuneet pienessä italialaisessa tavernassa.




Eikä huono asia ole sekään, että ruoka on pöydässä noin 10 minuutissa. Yksinkertaista, mutta niin hyvää.

BROCCOLIINI-TOMAATTIPASTAA SAVUPEKONILLA 4:lle


Raaka-aineet:

  • 300 g Barilla Bavette nro 13 (littana spagetti)
  • 1 ps broccoliinia (250 g)
  • 1 rs miniluumutomaatteja
  • 1 pkt Snellmanin ylikypsää pekonia (150 g)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 limen kuori ja mehu
  • suolaa, pippuria
  • oliiviöljyä
  • pecorinoa/parmesanjuustoraastetta


OHJE:

Keitä pasta ohjeen mukaan 8 minuuttia. Kaada vesi pois ja jätä odottamaan kattilaan.

Valmista sillä välin muut ainesosat.

Huuhtele broccoliinit ja miniluumutomaatit.
Kuori ja silppua valkosipulinkynnet.
Pilko pekonisiivut 4-5 osaan.

Pilko broccoliinin varret noin 2 cm pituisiksi, jätä kukinnot kokonaisiksi.

Kiehauta pieni määrä vettä kattilassa ja lisää pilkotut broccoliinit. Anna kiehua 1-2 minuuttia. Jäähdytä kylmän veden alla.

Laita hiukan oliiviöljyä pannulle. Lisää miniluumutomaatit sekä pekonipalat ja anna niiden ottaa vähän väriä.

Lisää pannulle keitetyt broccoliinit ja silputut valkosipulinkynnet. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kaada paistos keitetyn pastan sekaan kattilaan ja sekoita hyvin.

Raasta limen kuori ja purista mehu pastan sekaan.

Kaada kunnon loraus hyvää oliiviöljyä sekaan.

Annostele lautaselle ja raasta pinnalle pecorino/parmesanjuustoa.


Sulje silmät, istahda tavernan tuolille ja herkuttele J



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä