PINAATTI-BRIEJUUSTO KOLMIOLEIVÄT SEKÄ KUPPI KUUMAA LIHALIENTÄ




Oooh ja Uuuh…..voi apua kun on vatsa turvoksissa ja siltikään sormet eivät pysy irti suklaarasiasta. Miksi mä en osaa lopettaa, roskiin pitäisi heittää kaikki, mutta kun en raaski. Voi kun joku tulisi edes käymään, että saisin pakattua mukaan. Ihana ja kauhea joulun aika J

Tänään ei kyllä tullut pieneen mieleenkään syödä mitään tukevaa tai liian täyttävää. Vaikka ruoat maistuivat niin herkullisilta teki mieli jotain ihan muuta.




Jostain aivosoluista piirtyi nostalginen muisto 80-luvulta mieleen, jolloin usein iltapalaksi lämmitettiin lihalientä ja syötiin muutama kolmioleipä.

Ihan vesi herahti kielen päälle ja juu maistuihan se. Silloin myytiin huoltoasemilla ja kahviloissa niitä lihaliemi annospusseja, joita sekoitettiin kuumaan veteen. Onkohan niitä vielä?

Joulusta oli jäljellä briejuustoa, lisäksi tarvittiin vain tuoretta pinaattia ja paahtoleipää. Fazerin Taikaruisleipä toimii näissä mainiosti. Ja jos omistat leipägrillin se helpottaa kummasti.




PINAATTI-BRIEJUUSTO KOLMIOLEIVÄT SEKÄ KUPPI KUUMAA LIHALIENTÄ 2-4:lle

Raaka-aineet:

  • 8 siivua paahtoleipää (Fazer taikaruis)
  • 1 ps väh. 70 g tuoretta pinaattia  
  • briejuustoa 150-200 g eli 8 paksuhkoa siiivua
  • voita
  • vajaa litra vettä
  • suolaa
  • lihalientä


OHJE:

Mittaa vesi kattilaan ja lisää hippu suolaa veteen.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja ryöppää pinaatinlehdet nopeasti siinä.
Kaada lävikköön (voit huuhdella kylmällä vedellä keitetyt pinaatit, että väri säilyy vihreänä) ja puserra kämmenen sisällä kaikki vesi pois.

Leikkaa briejuustosta kunnon siivuja, vähintään 8 kappaletta.

Laita leipägrilli kuumenemaan.

Voitele leivät kevyelti ja asettele ne lautaselle voi pinta ulospäin.

Laita 2 briejuustosiivua/leipä ja jaa pinaatti leipien päälle. Jos haluat ruokaisammat, voi lisätä vielä kinkun tai kalkkunan leikkelettä leipien päälle. Nosta nyt loput leivät kanneksi, niin että voi puoli jää päälle. Tarkoituksena on, että voi rapeuttaa leivän pintaa.

Nosta leipä/leivät grilliin, mutta älä paina kantta tiukasti kiinni (anna kannen levätä leivän päällä).

Leivät ovat valmiit, kun juusto valuu ja pinta on kauniin ruskea.

Lämmitä lihalientä kattilassa ja kaada kuppiin.Leikkaa leivät kolmioiksi ja nautiskele :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä