Oooh ja Uuuh…..voi apua kun on vatsa turvoksissa ja siltikään
sormet eivät pysy irti suklaarasiasta. Miksi mä en osaa lopettaa, roskiin
pitäisi heittää kaikki, mutta kun en raaski. Voi kun joku tulisi edes käymään,
että saisin pakattua mukaan. Ihana ja kauhea joulun aika J
Tänään ei kyllä tullut pieneen mieleenkään syödä mitään
tukevaa tai liian täyttävää. Vaikka ruoat maistuivat niin herkullisilta teki mieli jotain ihan muuta.
Jostain aivosoluista piirtyi nostalginen muisto 80-luvulta
mieleen, jolloin usein iltapalaksi lämmitettiin lihalientä ja syötiin muutama
kolmioleipä.
Ihan vesi herahti kielen päälle ja juu maistuihan se. Silloin
myytiin huoltoasemilla ja kahviloissa niitä lihaliemi annospusseja, joita
sekoitettiin kuumaan veteen. Onkohan niitä vielä?
Joulusta oli jäljellä briejuustoa, lisäksi tarvittiin vain
tuoretta pinaattia ja paahtoleipää. Fazerin Taikaruisleipä toimii näissä
mainiosti. Ja jos omistat leipägrillin se helpottaa kummasti.
PINAATTI-BRIEJUUSTO KOLMIOLEIVÄT SEKÄ KUPPI KUUMAA LIHALIENTÄ 2-4:lle
Raaka-aineet:
- 8 siivua paahtoleipää (Fazer taikaruis)
- 1 ps väh. 70 g tuoretta pinaattia
- briejuustoa 150-200 g eli 8 paksuhkoa siiivua
- voita
- vajaa litra vettä
- suolaa
- lihalientä
OHJE:
Mittaa vesi kattilaan ja lisää hippu suolaa veteen.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja ryöppää pinaatinlehdet nopeasti
siinä.
Kaada lävikköön (voit huuhdella kylmällä vedellä keitetyt pinaatit,
että väri säilyy vihreänä) ja puserra kämmenen sisällä kaikki vesi pois.
Leikkaa briejuustosta kunnon siivuja, vähintään 8 kappaletta.
Laita leipägrilli kuumenemaan.
Voitele leivät kevyelti ja asettele ne lautaselle voi pinta
ulospäin.
Laita 2 briejuustosiivua/leipä ja jaa pinaatti leipien
päälle. Jos haluat ruokaisammat, voi lisätä vielä kinkun tai kalkkunan leikkelettä
leipien päälle. Nosta nyt loput leivät kanneksi, niin että voi puoli jää päälle.
Tarkoituksena on, että voi rapeuttaa leivän pintaa.
Nosta leipä/leivät grilliin, mutta älä paina kantta tiukasti
kiinni (anna kannen levätä leivän päällä).
Leivät ovat valmiit, kun juusto valuu ja pinta on kauniin
ruskea.
Lämmitä lihalientä kattilassa ja kaada kuppiin.Leikkaa leivät kolmioiksi ja nautiskele :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti