Kääk, mitä ihmettä on tapahtunut meidän heinäkuun helteille?
Joka päivä sataa ja lämpöasteitakin nippa nappa toistakymmentä. En tiedä
johtuuko se säästä ja auringon puutteesta, mutta olen ollut ihan vetämättömissä
jo useamman viikon.
Aamuisin kellon soidessa sitä ihmettelee mihin yö kului,
kelloa tulee torkutettua useita kertoja ja roppakin tuntuu niin väsyneeltä ja
kipeeltä. Ei tämä todellakaan ole ollut minulle tyypillistä ja toivottavasti
meneekin pian ohi.
Sadepäivinä ruokaa laitetaan sisällä villasukat jalassa.
Pastaa meidän perheessä ei ole tullut tehtyäkään vähään aikaan.
Ihanan raikas, sitruunainen välimerellinen pinaattipasta
broilerin sisäfileestä, aurinkokuivatetuista tomaateista, fetajuustosta ja
pinaatista tuo kuitenkin kesän lautaselle ja piristää harmaata päivää.
VÄLIMERELLINEN JA RAIKAS PINAATTIPASTA BROILERILLA
Raaka-aineet:
- Barilla tagliatelli pinaatti pastaa (tai tuoretta) ohjeen mukaisesti keitettynä
- 400 g broilerin sisäfilettä
- 2 valkosipulinkynttä pilkottuna
- 6-8 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1 tl kurkkumaa
- 1 dl persiljasilppua
- tuoretta pinaattia
- suolaa, pippuria
- 2 rkl aurikokuivattujen tomaattien öljyä (purkista)
- 1 sitruunan mehu
- fetajuustoa
- öljyä paistamiseen
OHJE:
Keitä pasta ohjeen mukaisesti.
Pilko broilerin sisäfileet kuutioiksi.
Lämmitä öljyä korkealaitaisessa paistinpannussa tai wokissa.
Lisää kurkkuma ja pilkotut valkosipulit. Anna lämmetä hetki.
Lisää kuutioidut broilerin sisäfileet ja paista n. 6
minuuttia välillä käännellen.
Leikkaa aurinkokuivatetut tomaatit 3-4 osaan ja silppua
persilja.
Lisää ne nyt paistinpannulle broilerien joukkoon.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää tuore pinaatti pannulle ja sekoita (ei tarvitse paistaa)
Purista sitruunan mehu kuppiin ja sekoita joukkoon 2 rkl
tomaattien öljyä.
Sekoita keitetty lämmin pasta broilereiden sekaan ja kaada sitruuna-öljyseos joukkoon.
Lisää viimeiseksi fetajuuston paloja joukkoon ja tarjoile.
Varmasti herkullista 😄😋😘
VastaaPoistaVarmasti herkullista 😄😋😘
VastaaPoistaKyllä maistui koko porukalle ja tuo sitruuna antaa ihanan raikkaan säväyksen pastalle :)
VastaaPoistaEnsi viikon ruoka ��
VastaaPoistaKiva kuulla, tää sopii hyvin sinun kiiteiseen päivään eli nopea valmistaa. uskon, että maistuu myös nuorisolle 😘😋😍
PoistaEnsi viikon ruoka ��
VastaaPoista