Kampelarullat kevätsipuleilla ja sitruunainen voikastike






Olipa kiva yllätys, nimittäin se, että kampelafileet olivat tarjouksessa kalatiskillä. Silakoita ja lohta syötiin viime viikolla. Kivaa vaihtelua kalapäivän viettoon.


Kampela on siitäkin mainio kala, että se sopii mainiosti niin ruotokammoisille kuin lapsille. Muistankin, kuinka oma tytär pienenä halusi usein juuri kampelafilettä.


Tässä reseptissä ei paistella pannulla mitään, vaan ruoka valmistuu nopeasti uunissa ilman käryjä.







Kastikkeeksi sitruunaista voisulaa, johon hapokkuutta antaa lisää hillosipulit. Ihanasti hillosipulien etikkaisuus pehmeni ja tasaantui. Ne oikeastaan maistuivat makeilta, melkein kuin salottisipuleilta.

Kampelafileitä kannattaa varata normaali nälkään 2-3/ruokailija. Lisukkeeksi meillä tarjottiin parsakaalisalaattia, mutta toki ruokaisamman ateriasta saat, kun keität lisäksi perunoita.





Salaatti sisältää keitettyä parsakaalia, pinaatinlehtia, friseesalaatti, tomaattia ja keitettyjä kanamunia. Oliiviöljyä, sitruunan mehua, suolaa, sokeria, kokojyväsinappia.



KAMPELARULLAT KEVÄTSIPULILLA JA SITRUUNAINEN VOIKASTIKE


Raaka-aineet:
  • 2-3 kampelafilettä/ruokailija
  • suolaa, sitruunapippuria
  • tuoretta tilliä
  • ruohosipuli tuorejuustoa
  • kevätsipulia (yhdestä nipusta riittää 8:lle fileelle)


Voikastike 4:lle:
  • 60 g voita
  • ½ sitruunan mehua
  • 4 rkl hillosipuleja (n. 20-25 kpl)
  • tilliä


OHJE:

Aseta kiertoilmauunin lämpötilaksi 200 astetta.

Lado kampelafileet leivinpaperinpäälle tummempi puoli ylöspäin.
Mausta fileitä suolalla ja sitruunapippurilla (varo ylimaustamasta kampelafile on ohut ja mieto eli ei tarvitse paljoa mausteita)

Lisää tuoretta tilliä fileille sekä 1,5 tl ruohosipuli tuorejuustoa/kampelafile.

Huuhtele kevätsipulit ja leikkaa tyviosan juuret pois. Laita nippu leikkuupöydälle ja leikkaa se kahteen osaan (tasaa vihreät varret saman pituisiksi).

Valikoi sekä valkoista, että vihreää vartta noin 3-4 kpl/kalafile ja rullaa nyt kampelat.

Sido valmiit kampelarullat cocktailtikulla kiinni ja laita ne voideltuun uunivuokaan.

Valmista voikastike.

Sulata voi kattilassa, purista joukkoon ½ sitruunan mehu, lisää joukkoon hillosipulit (pieni etikkaliemi ei tee pahaa) ja revi tillistä oksia kastikkeeseen.

Kaada sulanut voikastike kampelarullien päälle ja laita vuoka uuniin.

Paista kalarullia noin 10 minuuttia kiertoilmalla (tavallinen uuni 220).

Annostele lautaselle ja lusikoi päälle voikastiketta.





Hyvää ruokahalua J

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos paljon ja jos totta puhutaan, niin yllätyin itsekin miten kampela voikin olla näin hyvää :). Mukavaa viikonloppua :)

      Poista

seuraa blogit.fi

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Herkkusuu.fi - Parhaat ruokablogit

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

aamiainen aamupala aasialainen alkuruoka aurajuusto basilika broileri broilerin jauheliha Crock-Pot fetajuusto fish&chips friteeraustaikina frittimuikku glaseerattu gluteeniton gluteeniton leipä grillattu grillaus hampurilaiset hedelmä helppo helppo ja nopea hunaja härkis illallinen iltapala intialainen kanaruoka intialainen lohicurry italialaiset lihapullat itsetehty juusto jauheliharuoka juhlaruoka juhlat. suolainen leivonnainen juusto juustokastike juustoraaste jälkiruoka jättikatkaravunpyrstö kaaliruoka kakku kala kala-ateria kala-ateria- lohi kalakastike kalakeitto kalapihvit kalapuikko kalaruoka kalkkuna kampelafile kana-ateria kana-ateria. broilerin siivet ja nuijapalat kanaruoka kasvisruoka katkarapu kebabvartaat keitetyt lihapullat keitot keittoruoka keksi kesäkurpitsa kesäkurpitsa gazpacho kesäkurpitsa-pinaattivohveli kesäkurpitsacannellonit kevyttä kirjolohi kookosmaito kukkakaali kylmäsavulohi kylmäsavulohikakku lampaankääpä leipätikut leivonta lihapata lihaperunavuoka lihapullat liharuoka lime lisuke lohifilee lohikeitto lohinuget lohipasta lohitartar lohitortilla lounas makea leivonnainen mandariinikeksi mantelinen suklaabanaanivohveli marinoidut päärynät marinoidut silakkafileet marinoitua punasipulia marja-aronia mozzarella opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon paprika patonki pekoni peruna peura peuralihapullat peuran jauheliha peuran jauhelihapihvit peuran sisäpaisti peuranliha kääryleet peuranlihapullat peuranpaisti piirakka pimientos de padron. täytetyt pikkupaprikat possu possun ribsit possun sisäfile puikulaperuna pulla pullakakku purjo pääruoka reseptit riista teriyaki tuorejuusto vähähiilihydraattinen

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä