Parsaa ja ruohosipuli-gnoccheja sekä kaikkea muuta hyvää parsasta



Viime viikonloppu meni kyllä täysin työn touhussa. Onneksi rakas sisko oli minua jeesaamassa, sillä terassin lasienpesu on työlästä tällaiselle puolitoistametriselle. Hyvää jumppaa sinänsä, jos kunto riittää kiivetä ylös-alas monta kertaa yhtä ruutua kohti, huh huh. Mutta kyllä lopputulos korvasi kaiken <3.


No pitihän sitä sitten sunnuntaina siskoa hemmotella tällä herkullisella parsa-annoksella.


Olin nähnyt Jamie Oliverin valmistavan teeveessä teemalla ”nopeat ateriat” kyseisen aterian ja pikku muutoksilla tästä tuli ihan huikean hyvää.


Tästä parsa-annoksesta olisi vaikka mihin juhlapöytään niin alkuruuaksi kuin pääateriaksi, joten otappa tästä vinkki pääsiäispöytään.




Itse ruoka valmistuu nopeasti, kunhan ensin keität perunat.  Äläkä pelkää gnocchien valmistusta, se onnistuisi lapseltakin, sillä nämä on tehty mahdollisiman helposti.





PAISTETTUA PARSAA RUOHOSIPULI-GNOCCHIEN KERA


Gnocchit:

  • 2-3 jauhoista perunaa (noin 400g)
  • 4 rkl venhäjauhoja
  • 1 rkl voita
  • 3 rkl ruohosipulia
  • suolaa, pippuria
  • vettä keittämiseen


Pese ja keitä perunat kypsiksi. Kuori heti, kun kädet antavat periksi. Soseuta nuijalla. Lisää 1 rkl voita, 3 rkl ruohosipulia ja 4 rkl vehnäjauhoja sekä ripaus suolaa ja pippuria(lisää jauhoja tarpeen mukaan).

Leivo taikina pötköksi ja jaa 24 osaan. Purista nyrkissä pitkulaiseksi.

Laita 2-3 litran kattilaan puoleen väliin vettä ja anna kiehua. Lisää puolet gnoccheista kiehuvaan veteen ja nosta reikäkauhalla lautaselle, kun ne nousevat pintaan. Toista sama lopuille gnoccheille. Jätä odottamaan lautaselle. ÄLÄ HEITÄ KEITINLIENTÄ POIS.

PARSAPAISTOS:

  • iso nippu parsaa
  • voita
  • timjamia
  • ½ sitruunan kuorta ja mehu
  • 1 dl parmesan juustoraastetta
  • kauhallinen gnocchien keitinlientä


Kun perunat kiehuvat, esikäsittele parsat. Leikkaa kova pää pois ja siivuta parsat noin ½ sentin viipaleiksi. Jätä kuitenkin kukintopäähän reilu pätkä (noin 8 cm), mitä et siivuta. Halkaise kukintopään parsapätkät.

Laita reilu nokare voita pannulle ja lisää muutamia timjamin oksia, anna öljyn maustua, ota timjamit sitten pois pannulta ja lisää leikatut parsat. Kääntele niitä öljyssä hetki ja lisää seuraavaksi pannulle kauhallinen gnocchien keitinlientä, anna kiehua kasaan muutaman minuutin.

Ota parsat pois pannulta ja laita pannu takaisin liedelle. Lisää voita ja paista nyt pinnat gnoccheille. Kaada parsat takaisin samaan pannuun, sekoita. Raasta sitruunan kuorta ja purista mehu paistokseen. Lisää parmesan juustoraaste ja muutamia timjamin oksia/lehtiä. Laita koko pannu tarjolle tai jaa annoksiksi (riittää 2-4:lle).

HERKULLISIA HETKIÄ PARSOJEN PARISSA <3 <3 <3


Täältä löydät kaikkea hyvää parsasta:

Parsapizza



Paahdettu parsa-pinaattikeitto












8 kommenttia:

  1. Oi mitä ruokaa taas kerran, kyllä nyt maistuisi gnocchit <3
    Herkullista loppuviikkoa sinulle Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Outi <3, parsa on kyllä niin herkkuva!!!
      Mukavaa loppuviikkoa myös sinulle :).

      Poista
  2. Parsa on niin varma kevään merkki <3 Ihanat tarjoilut olet taas siskollesi järjestänyt ja hän sinulle aivan mahtavan avun <3 Ps. en edes viitsi katsoa ommiin ikkunoihin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Tiina, mun sisko on kyllä niin ihana ja auttavainen ❤️ en tiedä miten ilman pärjäisin.

      Poista
  3. Näyttää ihanalta! Parsa on mun suosikki-herkkuja ja kuuluu ehdottomasti kevääseen. Kiitos ohjeesta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Hanna ja kiva kun kävit vierailulla täällä :). Parsa on kyllä parasta ja maistuu niin keväältä.

      Poista
  4. Voi Sari.. Sä hurmaat minut joka kertaa uudestaan näillä resepteillä.
    Gnocchit on niin ihania, että en tiedä miten olen ne taas "unohtanut".. Ja oikeasti, "ripaus" ruohosipulia.. miten en ole aiemmin ajatellutkaan, että voisin gnocchit maustaa sillä. Kiitos tästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan ihana <3, kaunis kiitos sulle. Hassu juttu, mut siinä tehdessä näitä gnoccheja, silmiin osui yrttilaatikko ja sieltä kurkisti se ruohosipuli, joka halusi ehdottomasti mukaan tälle aterialle :D.

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä