Yllärisynttärit, joita vahingossa juhlittiin jo eilen, PAAHDETUT PARSAT KINKULLA JA JUUSTOLLA


          mansikka-pitayasmoothie paahdettu mantelimaito

Ou nou, joko siitä on kolme vuotta, kun ensimmäinen postaus näki päivän valon. Blogin synttäripäivä tuli kuin vahingossa esille, sillä ystäväni pyysi reseptiä siitä ensimmäisestä reseptistä, Savulohikeitosta, jonka olin silloin blogiin kirjoittanut.


Paljon kivaa, jännää ja mielenkiintoista on tämän blogin ansiosta tapahtunut. Olen saanut kutsuja ravintoloihin, kirjajulkkareihin jopa risteilyille. Tutustunut uusiin ja varsin mielenkiintoisiin ihmisiin sekä päässyt maistelemaan tuoteuutuuksia ja testailemaan uusia keittiövälineitä.

Olenpa osallistunut kokkausnäytökseenkin What`s cooking Helsinki –tapahtumassa ja tiedätkö mitä, se oli tosi kivaa, vaikka ensin se jännittikin melkoisesti. Kyseessä oli silloin kesäkurpitsa-pinaattivohvelit, joita maistattelin yleisölle.


Tarkistin bloggerista ja kyllä,  peräti 271 kirjoitusta on nähnyt päivän valon ja tiedätkös mitä ihana lukijani ja paras mahdollinen kannustajani, tämä kaikki on myös sinun ansiota <3. Ilman sinua en varmasti olisi jaksanut tai kokenut tätä kaikkea niin mielenkiintoiseksi ja tärkeäksi. Sinun kommenttisi niin täällä blogin kuin Instankin puolella ovat olleet mieltä ylentäviä ja välillä olen ihan punastunutkin niistä kauniista sanoista mitä olet kirjoittanut.

Synttäreillähän herkutellaan ja kuin vahingossa me herkuteltiin eilen illalla miehen kanssa tämän kevään ensimmäisellä parsa-aterialla. Siitä tuli kyllä sen verran namia, että haluan jakaa reseptin myös sinulle.



PAAHDETUT PARSAT KINKULLA JA JUUSTOLLA

Raaka-aineet:

  • nippu tuoretta parsaa (mhdollisimman kookkaita)
  • hyvää kinkkua
  • fetajuustoa
  • aurinkokuivattuja tomaatteja ja niiden öljyä
  • parmesanjuustoa
  • pippuria myllystä


OHJE:

Aseta uuni 180-200 asteeseen.

Puhdista parsat leikkaamalla kova kanta pois (noin 2 cm) sekä kuorimaveistä apuna käyttäen kuori parsatanko puoleen väliin. Laita uunipellille leivinpaperin päälle.

Leikkaa kinkusta kuutioita tai suikaleita ja laita parsojen päälle. Murskaa sitten fetajuustoa parsojen päälle. Pieni aurinkokuivattuja tomaatteja ja asettele nekin parsojen päälle. Ota ruokalusikalla tomaattien öljyä purkista ja pirskottele sitä (noin 2-3 rkl riittää). Lopuksi raasta vielä parmesanjuustoa.

Paahda parsoja noin 10 minuuttia, kunnes juusto on kauniisti sulanut ja parsat saaneet hiukan väriä.Rouhi päälle pippuria.

Jos haluat oikein tosissaan juhlistaa ruokaasi, niin näiden parsojen seuraksi maistuu helmeilevä Riesling ja Prosecco.


Mua vähän harmittaa nyt, sillä nää synttärit tuli niin yllärinä, enkä näin ollen ole varautunut minkäänlaiseen arvontaan (niin kuin tapana on), mutta lupaan korjata asian vielä kevään kuluessa.


Kiitos kun olet kokkailemassa kanssani  <3 <3 <3.

12 kommenttia:

  1. Onnea blogiisi tulleesta lisävuodesta! Kivaa tiistai-iltaa Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Outi Ihana ❤️ Paljon on tapahtumia ja tekemistä riittänyt ja toivottavasti myös jatkossa, bloggaaminen on ihan paras harrastus 😊

      Poista
  2. Onnea kolmevuotiaalle. Olen itsekin kokkaillut samaisessa What's cooking-tapahtumassa. Luulimme ilmoitautuneemme Helin kanssa workshopiin, mutta blondit päätyivätkin esiintymään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis Kiitos Tuuli 😘 ja juu olihan se jännää, mutta myös tosi kiva kokemus, niin kuin kaikki muukin tämän blogin ympärillä tapahtunut 😊

      Poista
  3. Paljon Onnea Sari ja Saaran lautasella! Huippu saavutus ja ihanat herkut! Kyllä kelpaa juhlia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Anni 😘 ja onhan tämä jonkinlainen saavutus jo tällaiselle harrastelija bloggarille 😊

      Poista
  4. Paljon onnea kolme vuotiaalle <3
    Mahtavaa, että aloitit tämän blogin. Ilman sitä olisi Suomen blogitaivaalla suuri aukko <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OOh mitä sanoja Sari <3 oot aina niin kultainen <3. Ihanaa aikaa tää on ollut ja myös opettavaista. välillä nousuja ja laskuja, niin kuin elämässä ylipäätään.

      Poista
  5. Voi onnea blogille ja ihanalle blogille. Näin melkein kummitätinä nyt ihan hävettää kun en muistanut edes korttia laittaa <3 Noh toisaalta, meni niin takavasemmalta omankin blogin synttärit.... ja siis kyllä - synttäriarvontakin tekemättä. Pitää hoitaa homma kuntoon tässä keväällä. Molempien !!!!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Tiina ja kaunis kiitos <3, joo miten voikin päivät, kuukaudet ja peräti vuodet mennä tällaisella vauhdilla, ettei perässä meinaa pysyä.

      Poista
  6. Iloiset synttärionnittelut hienolle blogille ja aina uusia herkkuja kehittelevälle blogittarelle! ����Mukavaa menoa edelleen toivottelee vuotta nuorempi bloginpitäjä! ��‍♀️��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Leena <3, juu tästä on kiva jatkaa ja samaa mukavaa menoa toivottelen sinulle!

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

aamiainen aamupala aasialainen alkuruoka aurajuusto basilika broileri broilerin jauheliha Crock-Pot fetajuusto fish&chips friteeraustaikina frittimuikku glaseerattu gluteeniton gluteeniton leipä grillattu grillaus hampurilaiset hedelmä helppo helppo ja nopea hunaja härkis illallinen iltapala intialainen kanaruoka intialainen lohicurry italialaiset lihapullat itsetehty juusto jauheliharuoka juhlaruoka juhlat. suolainen leivonnainen juusto juustokastike juustoraaste jälkiruoka jättikatkaravunpyrstö kaaliruoka kakku kala kala-ateria kala-ateria- lohi kalakastike kalakeitto kalapihvit kalapuikko kalaruoka kalkkuna kampelafile kana-ateria kana-ateria. broilerin siivet ja nuijapalat kanaruoka kasvisruoka katkarapu kebabvartaat keitetyt lihapullat keitot keittoruoka keksi kesäkurpitsa kesäkurpitsa gazpacho kesäkurpitsa-pinaattivohveli kesäkurpitsacannellonit kevyttä kirjolohi kookosmaito kukkakaali kylmäsavulohi kylmäsavulohikakku lampaankääpä leipätikut leivonta lihapata lihaperunavuoka lihapullat liharuoka lime lisuke lohifilee lohikeitto lohinuget lohipasta lohitartar lohitortilla lounas makea leivonnainen mandariinikeksi mantelinen suklaabanaanivohveli marinoidut päärynät marinoidut silakkafileet marinoitua punasipulia marja-aronia mozzarella opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon paprika patonki pekoni peruna peura peuralihapullat peuran jauheliha peuran jauhelihapihvit peuran sisäpaisti peuranliha kääryleet peuranlihapullat peuranpaisti piirakka pimientos de padron. täytetyt pikkupaprikat possu possun ribsit possun sisäfile puikulaperuna pulla pullakakku purjo pääruoka reseptit riista teriyaki tuorejuusto vähähiilihydraattinen

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä